likier kokosowy - 601 przepisów (strona:8/41)

Eklerki kokosowe 576

Gotowe eklerki przechowywać w lodówce. * Mleko kokosowe w puszce zazwyczaj dostępne jest w puszkach o pojemności 400 ml. Moje miało 425 ml. Brakującą część do 500 ml uzupełniłam likierem kokosowym, ale można również zwykłym mlekiem.  Jeszcze jedna uwaga dotycząca mleka kokosowego - moje mleko, mimo przechowywania  w temperaturze pokojowej, składało się w większości z twardej śmietanki ( co świadczy(...)jego dobrej jakości ), najpierw więc rozmieszałam je w miseczce wraz z wodą, która znajdowała się na spodzie puszki, pod gęstą śmietanką. Dodatkowo rozrzedził je likier kokosowy, dzięki czemu łatwiej było mi zmiksować część mleka z proszkiem budyniowym i mąką ziemniaczaną. Mleko kokosowe w ogóle jest dużo bardziej gęste od zwierzęcego, ale po podgrzaniu staje się rzadsze. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Lody Matcha z Cytryną na Mleczku Kokosowym 162

dopiero potem kokos. Składniki: 400 g mleczka kokosowego (1 puszka) 1/3 szklanki wody 2 łyżeczki herbaty matcha 1/2 szklanki cukru trzcinowego 60 ml syropu miętowego barmańskiego 1 łyżka likieru kokosowego (użyłam Canari) sok z 1 cytryny Tu wyżej na zdjęciach pokazuję wam mieszankę wstępną wody, cukru trzcinowego, soku z cytryny i matcha, a po prawej po zmieszaniu z mlekiem kokosowym(...)podgrzewałam do czasu rozpuszczenia cukru. Zawartość rondelka wystudziłam do ok. 100 stopni. Do wystudzonej mieszanki przesiałam herbatę matcha i wymieszałam dokładnie do jej rozpuszczenia. Potem dolałam syrop miętowy i likier kokosowy oraz sok z cytryny. Wszystko wystudziłam i wlałam do mocno schłodzonego mleka kokosowego i zmiksowałam razem. Wstawiłam do lodówki na 10 godzin. Po tym czasie zauważyłam, że mieszanka

Blondynka Gotuje
91. Na jeden kęs, czyli trufelki z białej i gorzkiej czekolady oraz wytrawne kuleczki serowe. 278

sami...   1. Trufelki z białej czekolady:  (ok. 20 sztuk) Składniki:  200 g białej czekolady 1/5 szklanki śmietanki 36% (ok. 40 ml) 1 łyżka miodu 1 łyżeczka likieru kokosowego cukier puder, kakao lub wiórki kokosowe do posypania Sposób przygotowania: Do garnka z grubym dnem wlewamy śmietankę, dodajemy miód, połamaną czekoladę i likier kokosowy, całość podgrzewamy na bardzo małym

Symfonia Smaków
Sernik kokosek na zimno 121

zdjęciu: Widzisz mnie prababciu? Składniki 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1200g twarogu (użyłam z Piątnicy z wiaderka) 1 mała puszka mleczka kokosowego 1 torebka wiórków kokosowych (100 g ) ½ szklanki likieru kokosowego 2 wafelki Princessa kokosowe 4 – 4,5 łyżki żelatyny + 2 łyżeczki likieru + 2 łyżki wody cukier puder do słodkości według uznania 2 krople olejku śmietankowego (opcjonalnie, ale ja dałam(...)cukier waniliowy 1 mały kubek śmietanki kremówki Wykonanie Wiórki kokosowe zalewamy mleczkiem kokosowym i likierem, niech moczą sie ok. 2h. 2. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie ciasno układamy biszkopty. 3. Twaróg przekładamy do miksera, dodajemy cukier waniliowy i cukier puder, miksujemy. Wlewamy cienkim strumyczkiem likier, następnie dodajemy napęczniałe od mleczka wiórka, olejek. W masie ma być mocno wyczuwalna

Raj dla Podniebienia
Kokosowy sernik na zimno 94

Smakował wybornie. Biały, bielszy,kokosowy… Lekki jak chmurka… W pełni pyszny…     Składniki: 250g twarogu półtłustego 250g serka mascarpone 600ml mleczka kokosowego 100ml likieru kokosowego 1 szklanka cukru pudru 150g białej czekolady 2,5 łyżki żelatyny + 4 łyżki wody 4 wafelki kokosowe Princessa Wykonanie : zmielony twaróg zmiksować z cukrem i serkiem mascarpone. Dodać cukier oraz stopioną(...)przestudzoną czekoladę. Delikatnie i krótko zmiksować. Teraz bardzo delikatnie dodawać mleczko kokosowe oraz likier. Masę najlepiej mieszać trzepaczką. Namoczoną żelatynę delikatnie podgrzać (nie gotować!) do całkowitego rozpuszczenia się. Do tak przygotowanej żelatyny dodać kilka łyżek masy kokosowej w celu zahartowania jej. Następnie połączyć z całością. Na samym końcu dodać pokruszone wafelki kokosowe. Przełożyć do tortownicy wyłożonej folią. Schłodzić w lodówce

Raj dla Podniebienia
Biały pleśniak z brzoskwiniami i likierem 193

Ciasto znane mi z dzieciństwa, uwielbiane przez całą rodzinę. Jest bardzo proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Tym razem moja biała wersja z dodatkiem likieru kokosowego. Ciasto: 200 g margaryny 3 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 2 łyżki cukru Beza: 4 białka 2/3 szklanki cukru Szczypta soli Dodatkowo: 250 g dżemu brzoskwiniowego Orzech  (KLIK(...)łyżek likieru kokosowego CANARI  (klik) Na stolnicy siekamy margarynę z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka i cukier. Zagniatamy na jednolitą gładką masę. Ciasto dzielimy na trzy części (kule). Każdą wkładamy do woreczka. Masę wkładamy do zamrażalnika na około 2 godziny. Formę smarujemy masłem, wykładamy papierem do pieczenia. Na tarce o średnich oczkach ścieramy pierwszą kulę. Delikatnie wklepujemy

VioletoweKucharzenie
Gumi-jagodowe ciacho kokosowe 172

Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - 25 minut Wyjmujemy ciasto z piekarnika i pozostawiamy je do całkowitego ostygnięcia. Dodatki: 2 galaretki o smaku jagodowym mp. Winiary 150 g borówek lub jagód likier kokosowy np. domowej roboty do nasączenia ciasta - ok. 1/3 szklanki Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Borówki lub jagody myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Gdy ciasto będzie już wystudzone(...)równomiernie nasączamy je likierem kokosowym i odkładamy na bok. Krem jogurtowo-kokosowy: 400 g jogurtu greckiego 250 ml śmietany kremówki - 30% - z lodówki 170 g wiórek kokosowych 6 łyżek cukru pudru Do miski przekładamy jogurt grecki i wsypujemy do niego wiórki kokosowe, całość blendujemy na dość gładką masę (na ile pozwoli Wam blender). W osobnym naczyniu umieszczamy śmietankę oraz cukier

Cooking Monster
Tort kokosowy - najprostszy (bezglutenowy) 353

średnicy 24 cm): biszkopt wg przepisu 1 litr śmietanki 30% ok. 6 łyżek cukru 1 paczka wiórków kokosowych kilka łyżek mleka kokosowego (niekoniecznie) 2-3 łyżki likieru (użyłam likieru kokosowego Canari) 1 łyżka żelatyny gorąca woda Wykonanie: 1. Zaczynamy od upieczenia biszkoptu wg przepisu i pozostawiamy go do wystygnięcia. 2. Nim zaczniemy ubijać śmietanę, musimy przygotować żelatynę, do połowy szklanki(...)wiórków łyżka żelatyny, łyżka mleka kokosowego, miksujemy i tak 4-5 razy aż w bitej śmietanie będzie żelatyna. 6. Przygotowujemy poncz - do szklanki gorącej wody dodajemy łyżkę likieru oraz łyżkę mleka kokosowego. 7. Gdy śmietana jest ubita to nasączamy biszkopt ponczem, 2/3 szklanki starcza na jeden płat. 8. Gdy płat biszkopta jest nasączony to smarujemy go grubą warstwą bitej śmietany

Kawa z mlekiem
Rafaello 235

masła irlandzkiego  250 g cukru pudru 250 g mleka suszonego (pełne) 100 g kokosu 100 g migdałów w płatkach 25 ml spirytusu Do obtoczenia:  kokos likier kokosowy lub wódka Przygotowanie: Miękkie masła wymieszać i lekko utrzeć z cukrem pudrem. Dodać mleko, kokos, płatki migdałów, spirytus i zagnieść na jednolitą masę. Z masy formować niewielki kuleczki, zanurzyć w likierze

Ala piecze i gotuje
Nalewka kokosowa 189

Likier kokosowy Kokosowy zawrót głowy :-)  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding(...)lodówce. Odsączony kokos można później wykoszystać do różnych wypieków, ja prawie w całości zużyłam go do ciasteczek owsianych z rodzynkami i kokosem. Przepis na ciasteczka znajdziecie tutaj Likier kokosowy jest naprawdę wart wypróbowania,  smakuje znakomicie :-) Idealny na kobiece spotkania, choć znam i mężczyzn- np. mój,którym przypadł do gustu. Z pewnością jest lepszy niż sklepowe malibu :-) Smacznego

Aromatyczne Podróże
Ciasto z brzoskwiniami 193

pyszne ciasto brzoskwiniowe, to zapraszam do przepisu :D Składniki: 200 gram masła 200 gram cukru 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 100 ml likieru kokosowego 1 łyżeczka kakao Polewa: 3 łyżki brązowego cukru 3 łyżki wody Wykonanie: Masło ucieram  z cukrem, aż utworzy się coś w rodzaju kruszonki, dodaję po jednym jajku i miksuję(...)tylko do połączenia składników. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia, dodaję do masy maślanej i krótko miksuję. Na końcu wlewam  likier kokosowy. Blaszkę o wym. 24x25 cm wykładam papierem do pieczenia,  1/3  ciasta  rozprowadzam na spodzie  i posypuję kakao.   Wykładam drugą część ciasta, ponownie posypuję kakao,  na wierzchu rozprowadzam trzecią część ciasta

Ciasteczkowy Potwór
Tort śmietankowo -kokosowy princessa 193

BISZKOPT -5 jajek -5 łyżek cukru -3/4 szklanki mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia KREM -350ml śmietany 30-36% -2 łyżki cukru pudru DODATKOWO -trochę likieru kokosowego do naponczowania biszkopta -2 wafelki  kokosowe (np princessa) -dowolne ozdoby Przygotowanie tortu jest bardzo proste, szybki i przyjemne :) Najpierw robimy biszkopt. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia-boków niczym(...)tortownicy do wystudzenia. Jak biszkopt będzie zimny kroimy go na trzy spody. Schłodzoną śmietanę 30 lub 36% ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę. Zimne spody ponczujemy niewielką ilością likieru kokosowego, przekładamy cienko śmietaną.  Potem cały tort smarujemy śmietaną. Wafelki kokosowe mielimy w malakserze lub rozdrabniamy wałkiem na bardzo drobno. I obtaczamy nimi boki tortu. Tort dekorujemy według własnej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort migdałowo gruszkowy z orzechową polewą 117

smakuje wybornie! Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki migdałów w płatkach  HELIO 1 szklanka cukru 5 ml olejku migdałowego 2 łyżki likieru kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 500 ml śmietany 36% 2 opakowania fixu do śmietany 2 łyżki cukru pudru 250 g konfitury gruszkowej 560 g masy orzechowej  HELIO(...)łyżkami cukru. W osobnej misce ubijamy żółtka z resztą cukru (do momentu powstania żółtej gładkiej i puszystej konsystencji). Do żółtek dodajemy mąki z proszkiem, zmielone migdały, olejek migdałowy, likier kokosowy i 5 łyżek ubitych białek. Wszystko miksujemy do połączenia składników. Wyłączamy mikser i dokładamy resztę ubitych białek. Mieszamy silikonowa szpatułką, bardzo delikatnie. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem

VioletoweKucharzenie
Mousse au Chocolat z Likierem Kokosowym (mus czekoladowy) 218

sklep, w którym można nabyć produkt. Składniki na 4 pucharki lub kilkanaście takich malutkich foremek: 100 g dobrej gatunkowo czekolady deserowej (gorzkiej) 3 jajka szczypta soli 3-4 łyżki likieru kokosowego (użyłam Coconut Milk Canari ) DODATKOWO UŻYŁAM: 100 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka cukru pudru czekoladowe foremki mini czekoladowe trójkąty białe czekoladowe mikro krople mleczne mix Wykonanie: W pierwszej(...)czekoladę dodaję białka w trzech częściach. Nadal nie przerywam mieszania. W tym momencie masa staje się już luźniejsza. Kiedy mam już wmieszaną ostatnią część białek dodałam po jednej łyżce likieru kokosowego. Łyżka po łyżce. W tym momencie mus powinien mieć konsystencję surowego ciasta na biszkopt, moje biszkopty mają zbliżoną konsystencję. Teraz tak. Jak nie macie czekoladowych foremek macie trzy wyjścia

Blondynka Gotuje