kiełbaska" 3 łyżeczki musztardy francuskiej 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy czosnek granulowany 300g sera żółtego w kawałku- zetrzeć na tarce o grubych oczkach Wykonanie: Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Brokuły również gotujemy al dente z odrobiną soli i łyżeczką cukru. Mój sposób na gotowanie brokułów: gotuję wodę w większym garnku, tak aby zmieścił się tam cały brokuł
Czerwona Porzeczkarozpuścił, dodać 100 g masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki kakao, dokładnie i energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy, lekko przestudzić i polać ciasto
Monia miesza i gotujewyrobić ciasto. Dodać pokrojone kabanosy i cebulę i jeszcze raz wyrobić. Odstawić ciasto w ciepłe miejsce aby podwoiło objętość na ok. 1 godzinkę. Następnie uformować bułeczki (okrągłe kuleczki i lekko spłaszczyć), z podanych składników wychodzi ok 10-12 bułeczek w zależności od wielkości. Odstawić na pół godzinki w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Następnie posmarować na wierzchu wodą i wstawić
Monia miesza i gotujecebulę, aż się zeszkli i wrzucamy do rondelka. Następnie podsmażamy doprawionym pieprzem oraz papryką kurczaka na złoty kolor i dorzucamy do cebuli.Pieczarki przesmażam przez 4-5 minut tylko żeby lekko zmiękły i dokładamy do kurczaka i cebuli.Doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy ok 50 ml wody i śmietanę. Całość gotujemy kilka minut na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Na koniec dodajemy
Pudełko rozmaitościCałość schładzamy w lodówce przez co najmniej 12 godzin. Jeżeli posiadamy specjalne formy do pieczenia Kransekake smarujemy je masłem i opruszamy mąką. Z ciasta formułujemy krążki, rolując na blacie lekko oprószonym cukrem pudrem, umieszczamy w foremce i zlepiamy końce. Krążki powinny mieć grubość palca. Jednak jeżeli nie posiadamy takich form damy radę bez nich! :) Ciasto migdałowe rolujemy na stole oprószonym
Pudełko rozmaitościWitamy Was wieczorową porą. Dzisiejszy dzień był zdecydowanie tym chłodniejszym. Nie ukrywamy, że bardzo chciałybyśmy, aby ciepłe dni powróciły, ale niestety trzeba się liczyć z
Symfonia SmakówTak, tak. Mnie również to dopadło. Postanowiłam lepiej i zdrowiej się odżywiać. Zrezygnować z większości pustych kalorii na rzecz wartościowych produktów, czyli mówiąc krótko, oznacza to
Ratunku obiadWprawdzie dopiero w drugiej połowie stycznia, ale w końcu przyszły mrozy i spadł śnieg. Zrobiło się ślisko, biało, zimowo :) Niektórzy z utęsknieniem czekali, aż przyjdzie, inni
Ratunku obiadCzy znajdzie się choć jedna osoba, która nie lubi sernika ? Ja sobie nie wyobrażam, że to jest w ogóle możliwe :) Sernik to jedno
kolorowotorcikowoNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
Symfonia SmakówWitamy Was gorąco w baardzo słoneczny, wtorkowy poranek. Już troche wiosenniej się robi, każdy z nas chce dobrze wyglądać, zrzucić trochę zimowego ciała, a przede wszystkim
Symfonia Smaków