Kransekake

Kransekake

Kransekake

Przymierzałam się do tego przepisu już jakiś czas. W końcu nadarzyła się taka okazja- absolutorium studiów inżynierskich.Kransekake jest standardowym norweskim ciastem świątecznym ale także popularne jest na wesela. Składa się z krążków pieczonego marcepana charakteryzującego się ciągliwym środkiem i chrupiącą skórką. Każdy łasuch będzie zadowolony jeżeli dostanie takie słodkości. Zanim zdążyłam zrobić zdjęcie pierwsze krążki już zniknęły dlatego zamieszcza to co pozostało ;) Składniki: 500g zmielonych migdałów... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pudełko rozmaitości

Autor

pudelkorozmaitoscipudelkorozmaitosci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, ciasto, lukier , przepisy na święta, likier, mięso, świąteczne, świąteczne przepisy, cytryna, lekka, mąka, ciasto z bezami, lekkie ciasto, ciasto z białek , mięsa pieczone, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, lekkie dania, dania bez mięsa

Inne przepisy z Pudełko rozmaitości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.