łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:33/593)

Bagietki z makiem i cebulką 107

minut. Będzie dość luźne, trochę będzie się lepiło dłoni. Przykrywamy szmatką i odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Następnie wywalamy ciasto z miski na stolnicę. Nie będzie łatwo, bo ciasto będzie się naprawdę kleiło. I tutaj ważne jest, żeby podsypywać mąki tak mało jak się da. Więc podsypujemy na stolnicę troszkę mąki i dzielimy ciasto na 3 części. Każdą

Marder&Marder Manufacture
Szarlotka sypana 136

Szarlotka sypana Ciasto którego wykonanie zajmuje około 10 minut! Bez jajek, bez zagniatania i bez użycia miksera. Czy to możliwe? Oczywiście. Właśnie tak łatwo i szybko robi się znaną i lubianą szarlotkę sypaną, czyli ciasto które zawsze wychodzi. Bardzo polecam!     Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszki manny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Blog z Apetytem
Szybkie i łatwe cynamonowe ciasto dyniowe 167

Nigdy nie byłam mistrzem wypieków, a przepisy na ciasta w większości czerpałam od znajomych, z książek czy internetu. Jeżeli szukałam jakichś przepisów, wybierałam zazwyczaj szybkie i łatwe wypieki, bez mas, przekładania. W zasadzie robię tak do dziś. Po pierwsze, słodkości jem od święta, a po drugie, nikt u mnie dużej ilości ciasta nie przeje, a takie proste wypieki zawsze można(...)piekarniku. Kiedy ciasto wystygło przekroiłam je na pół i połowę polałam polewą o smaku toffi – z polewą było znacznie lepsze niż bez Smacznego! Artykuł Szybkie i łatwe cynamonowe ciasto dyniowe pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
pyszna szarlotka z pianką i powidłami :-) 849

jabłka, na koniec trzemy resztę ciasta. Szarlotkę pieczemy około 40 minut na złoty kolor w temperaturze 170 stopni. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem i gotowe :-)  Pyszne, łatwe, szybkie ciasto do kawki :-)  Gorąco polecam SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pasta i basta!- domowy makaron z szybkim sosem 186

pewne. Jest ciężkie. Sami się o tym przekonacie.   Uformujcie kulę, owińcie szczelnie folią spożywczą i dajce jej odpocząć przynajmniej godzinę, żeby mąka zdążyła uwolnić gluten a ciasto stało się delikatniejsze i łatwe do wałkowania. Tak naszykowane może czekać w lodówce 24 godziny zanim zajmiecie się jego obróbką. Podzielcie ciasto(...)porcje i wywałkujcie bardzo cienko na podsypanym mąką blacie lub w maszynie do makaronu. Dajcie płatom podeschnąć. Moment, w którym makaron można zacząć kroić jest łatwy do wyczucia – ciasto zaczyna wtedy przypominać w dotyku skórę a po złożeniu płata na płat – nie klei się do siebie. Jeśli przesuszycie makaron za długo – popęka podczas krojenia. Jeśli makaron już się nie klei

Karo in the Kitchen
Ciasto bez pieczenia KOKOS – MANGO (wegańskie, bezglutenowe) 467

Mango to jeden z moich ulubionych owoców – słodkie, soczyste i ma piękny kolor. Na pewno wiele osób uważa tak samo i chętnie zjadłoby ciasto z

Via Gusto
Sernik matcha z owocami leśnymi 173

użyć żelatyny w tej samej ilości. Agar zastyga w temperaturze pokojowej. Jeśli użyjemy żelatyny, masy lepiej chłodzić w lodówce. Do ciasta najlepiej użyć silikonowej formy, z której można łatwo wyciągnąć ciasto. Smacznego! Sernik matcha z owocami leśnymi Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 Składniki 1 kg twaróg sernikowy 1 szklanka sok z owoców jagód lub malin lub galaretka

Kucharzyca
Kumpir, 5 najlepszych ciast z warzywami 217

smakował kumpir? Moja subiektywna lista najlepszych ciast z warzywami/My subjective list of best vegetable cakes: 1. Tureckie ciasto szpinakowe / Turkish spinach cake   (wegetariańskie/vegetarian) 2. Łatwe czekoladow ciasto z batatem / Easy to make chocolate cake with sweet potatoes   (wegetariańskie/vegetarian) 3. Dietetyczne ciasto czekoladowe / Low-calorie chocolate cake   (wegetariańskie/vegetarian) 4. Cynamonowe ciasto marchewkowe / Cinnamon & carrot

Qlinarnie i Qlinarnie
Rogale świętomarcińskie 397

tworzymy rozczyn. Gdy podwoi swoją objętość wylewamy go na mąkę. Dodajemy pozostałe lekko ciepłe mleko, rozpuszczone masło, sól oraz jajka i żółtka ubite z cukrem. Zagniatamy na elastyczne ciasto. Powinno łatwo odchodzić od dłoni. Jak istnieje potrzeba (jeśli ciasto jest bardzo klejące) można podsypać odrobinę mąki. Zostawiamy na 15 minut. Rozwałkowujemy ciasto na prostokąt o grubości ok. 2 cm. Dzielimy

Poezja smaku
Maślane ciasto ze śliwkami – proste i pyszne! 252

Maślane ciasto ze śliwkami – proste i pyszne! Łatwe, szybkie i przepyszne maślane ciasto ze śliwkami. Przepis na ten fenomenalny placek pochodzi z bloga Passionfruit.     Składniki: 4 jajka 2/3 szklanki cukru 200g masła (z czego 50g użyjemy do kruszonki) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 16g cukru waniliowego ok. 0,5 kg śliwek

Blog z Apetytem
Makowiec warstwowy – kuchnia podkarpacka 496

później nadal się sprawdza. Wyrobione ciasto dzielimy na 4 części. Każdą cześć rozwałkowujemy na wielkość brytfanki. Ja rozwałkowuję ciasto w brytfance i wyciągam na papier, z którego łatwo potem ciasto wyłożyć na mak. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej pierwszą warstwę ciasta, na nią wykładamy jedną część maku, następnie ciasto, mak, ciasto, mak i ostatnią warstwę ciasta. Przykrywamy

Trzeci talerz
Ucierane ciasto z żurawiną 207

się także w wielu wypiekach i daniach, zarówno tych słodkich i słonych. Robiłam już ciasteczka owsiane z żurawiną . Teraz przyszłą kolej na ciasto, a w planach ... coś jeszcze ! Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Frosting, czyli polewę na cieście możecie pominąć, nie jest on konieczny. Ciasto jest wilgotne i aromatyczne. Wilgoć zawdzięcza dodatkowi serka macarpone, a aromat  świeżej

kolorowotorcikowo
MURZYNEK Z TRUSKAWKAMI 151

Murzynek to jedno z moich ulubionych ciast! Niesamowicie łatwe i szybkie do zrobienia, a do tego przepyszne! Ciasto jest idealnie wilgotne, a zarazem delikatne i lekkie. Świetnie smakuje oblany czekoladą i udekorowany truskawkami albo też obsypany cukrem pudrem. Idealny do popołudniowej kawki! U mnie w pracy się nim zachwycali, a jak będzie u Was? Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 23 cm ) * masło

Ostra na Słodko
Naleśniki kukurydziano-tapiokowe ze szpinakiem, fetą i jajkiem 172

dodać partiami obie mąki. Ciasto odstawić na 15 minut aby odpoczęło. Na rozgrzaną, ewentualnie posmarowaną olejem patelnię wylewać porcje ciasta, dokładnie rozprowadzając je na dnie. Jest to bardzo łatwe, ponieważ ciasto jest wyjątkowo rzadkie. Kiedy brzeg zaczyna się wywijać, odwracać naleśniki na drugą stronę i krótko dosmażać. Usmażone układać jeden na drugim na płaskim talerzu. FARSZ: 20 dag szpinaku baby

Kuchenne zapiski Edyty