łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:218/593)

Imprezowe roladki szpinakowe last minute 135

Rzutem na taśmę biegnę do Was z bardzo łatwą i szybka przekąską sylwestrową! Nagła zmiana planów i okazuje się, że jednak na ostatnią chwilę trzeba coś przygotować na imprezę. Imprezowe roladki szpinakowe last minute to właśnie idealne propozycja na taką sytuację. I bez zbędnych wstępów zapraszam po przepis i życzę Wam szampańskiej zabawy oraz cudownego i smakowitego Nowego Roku(...)czosnku 4 kopiaste łyżki białego sera mielonego (takiego z wiaderka) garść orzechów włoskich + orzechy do dekoracji 4 łyżki uprażonych pestek dyni sól pieprz 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej opakowanie ciasta francuskiego mleko do smarowania ciasta Wykonanie: Szpinak odparowujmy na patelni na średnim ogniu, aż pobędziemy się z niego całej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Orzechy lekko siekamy. Dodajemy rozgnieciony czosnek, biały

Kulinarne przygody Gatity
Chałka na zakwasie 112

formę warkocza. Trzeba wtedy podzielić ciasto na 3 części, uformować w miarę równe ruloniki i zapleść elegancki warkocz. Nie jest to trudne, gdyż ciasto bardzo dobrze współpracuje, jest elastyczne i nie klei się do rąk, bardzo łatwo daje się formować Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zostawić w cieple do wyrośnięcia na 1-2 godziny. U mnie

Proste Potrawy
Kolorowa tarta warzywna 218

krojeniu i układaniu kolorowej mozaiki, ale efekt jest świetny, a moja tarta podbiła serca i domowników i sąsiadów. Danie jest tanie, z łatwo dostępnych składników, wegetariańskie i na prawdę pyszne. Składniki na 4 porcje : Kruche ciasto: 180g mąki pszennej pełnoziarnistej 100g masła duża szczypta soli łyżeczka suszonego tymianku 3 łyżki zimnej wody Farsz: 1 cienka cukinia zielona 1 cienka cukinia

Dietolog
Francuska tarta z gruszka i serem roguefort 159

Kruche ciasto francuskie, soczysta gruszka, kremowy ser i ziołowy smak tymianku. I żeby już było całkiem dekadencko, przed podaniem tartę polewamy płynnym miodem. Ciasto francuskie odkryłam ostatnio na nowo. Kolejny raz zachwycam się jak szybko i łatwo można z niego coś przyrządzić. Oczywiście

dolcevitainmykitchen
Ciasteczka marchewkowo-bananowe (paleo/AIP, bez jajek) 219

garść rodzynek Zetrzyj marchewkę dość drobno i wymieszaj mikserem (nie blenderem) z rozgniecionymi bananami i roztopionym olejem kokosowym. Dodawaj pozostałe składniki miksując – ciasto jest gotowe! Możesz teraz zacząć rozgrzewać piec na 180°C . Ciasteczka są łatwe do formowania – ulep w rękach małe kulki i rozpłaszcz je na tacce do pieczenia. Piecz około 20 minut . Z podanych powyżej ilości

PaleoSMAK
Babka piaskowa 137

Takiej babki piaskowej jeszcze nie próbowaliście. Babka piaskowa z dodatkiem budyniu, zawiera dużo skrobi jest piaskowa i sypka. Klasyczne ciasto ucierane, które ozdobi nam wielkanocny stół, jak również na inne okazje. Bardzo łatwa w przygotowaniu, koniecznie musicie ją upiec. Babka piaskowa z budyniem Składniki · 1 szkl mąki pszennej · ½ szkl mąki ziemniaczanej

Kulinarne pyszności Molki
Żytnie Naleśniki ze Szpinakiem i Kurczakiem 206

dodałam żółtego sera, którym możecie posypać wierzch naleśników jak macie ochotę, bo takie też są pyszne. Podsumowując, danie jest fajne, bo lekkie, łatwe i szybkie w przygotowaniu, możecie przygotować je wcześniej, a potem tylko zapiec. Ciasto na naleśniki na 5 szt: 2 jajka szczypta soli 1 szklanka mąki żytniej typ 580 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki wody mineralnej u mnie

Blondynka Gotuje
Pierogi z kapustą, grzybami i soczewicą 127

studzimy. Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, a następnie powoli gorącą wodę. Siekamy nożem do połączenia składników. Wbijamy jajko, ponownie siekamy, a następnie zagniatamy ciasto. Jeśli mamy zbyt wolne- dodajmy tyle mąki, by zrobiło się elastyczne i łatwo odchodziło od rąk. Pozostawiamy w szklanej misce pod przykryciem na ok 1 godzinę. Po tym czasie wałkujemy na grubość ok 4mm, wycinamy krążki

Kuchnia w czekoladzie
Chrupiące bezglutenowe gofry 130

smaku czy węchu. I te gofry takie wspomnienia własnie wywołują. A w dodatku przepis na nie jest super prosty, a kto nie lubi łatwych, szybkich i smacznych przepisów? W zasadzie wystarczy zamieszać wszystkie składniki do uzyskania ciasta o śmietanowej konsystencji i już! Ciasto przelewamy do gofrownicy, zamykamy urządzenie, czekamy 3-5 minut i gotowe, nic więcej nie trzeba robić. Cały

Book of spells
Bułeczki śniadaniowe 1 227

zaczną "rosnąć"). Wymieszać ręką lub łopatką.   Przełożyć na blat i wyrobić parę minut, aż ciasto będzie gładkie. Delikatnie podsypać mąką.   Wyrobione ciasto włożyć do miski (moja rada: miskę uprzednio można wysmarować delikatnie olejem wtedy łatwo będzie od niej odchodzić)i przykryć ściereczką. Zostawiam na 1 h wyrastania na blacie kuchennym.  Po podwojeniu objętości uformować wałek i dzielić

Kubki smaku
Racuchy na drożdżach 133

duzi. Dlatego dzisiejszy przepis dedykuję wszystkim. Tym którzy lubią jeść racuchy i tym, którzy lubią   je smażyć.   Jest to przepis łatwy, nie wymaga żadnej wprawy. Szybko się robi, ale trzeba trochę poczekać, kiedy ciasto wyrasta. A potem to już z .... górki. Składniki: 500 g mąki pszennej (np. luksusowa typ 550) 40 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru

Kuchnia u Krysi
Muffinki z łososiem i pesto 139

dużego naczynia. Ciasto na babeczki wymieszać za pomocą łyżki w dużej misce (dokładnie i delikatnie). Przełożyć ciasto do 9 foremek na babeczki, można użyć zwykłych papierowych lub sylikonowych wtedy łatwo babeczki będą odchodzić od formy. Babeczki dużo nie urosną, więc spokojnie można wypełnić foremki, aż po ich brzeg. Babeczki posypać ziarnami sezamu

KuchniaWeDwoje.pl
Fwaorki ( Chrust ) 183

Wszystkie składniki dajemy do miseczki. Wstępnie wyrabiamy ciasto mikserem. Następnie ciasto wyrabiamy rękami. Jeśli ciasto bardzo się lepi należy podsypać mąką. Wycinamy faworki:) ciasto rozwałkować cienko! Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy chwilę z każdej strony. Bardzo łatwo przypalić faworki. Wyciągamy na ręcznik papierowy i zostawiamy do wystudzenia . Oprószamy cukrem pudrem. Ja nie żałowałem!:P SMACZNEGO

Sprawdzone przepisy kulinarne
drożdżówki ze śliwkami i kruszonką 217

Przełom lata i jesieni to najlepsza pora na wspaniałe, pełne aromatu wypieki z owocami. Dlatego dziś zapraszam na lekkie, łatwe i przyjemne w smaku drożdżówki ze śliwkami, hojnie obsypane kruszonką. składniki na ciasto: 2 1/2 szklanki mąki 3 czubate łyżki cukru 1/2 szklanki letniego mleka 1 jajko 50 g roztopionego masła 12 g świeżych drożdży  składniki na kruszonkę

babka w formie