Grzyby póki co w lasach nadal są i radze wam korzystać z nich ile tylko się da i przygotowywać przepyszne grzybowe dania. Dzisiaj proponuję szybkie, proste
Bernika - moj kulinarny pamietnikSezon na grzyby otwieram sosem kurkowym <3 Zapraszam na szybki sos :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuKremowa zupa pachnąca lasem, z dużą ilością warzyw i tymiankiem. Żeby jednak nie było zupełnie gładko to wierzch posypałam chrupiącym boczkiem i podsmażonymi grzybami. Mówię Wam
Smaczna PyzaGaluszki , haluszki, szpecle albo po prostu kluseczki jajeczne. Nazywajcie je jak chcecie. Bez względu na nazwę są bardzo smaczne. Tym razem dodałam do nich zmiksowanego kalafiora
Smaczna PyzaMoja rodzinka spędza właśnie wczasy w górach, a mnie aż skręca na widok pięknych zdjęć, które podsyłają. Nie byłabym sobą, oczywiście, gdybym nie dociekała, co też
PichceniomaniaBardzo dobry obiadek, mięsko, sos grzybowo śmietanowy i ser.To wszystko razem daje super kombinacje. Piersi kurze przekroić na pół w poprzek. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką
Kuchnia Pokoleńsolą z solanki oczywiście i popiołem z pora. 5. zupa: raki, koper, kwaśna śmietana, pieprznik i Weiser Burunder trocken 2015 Zupa rakowa z szyjkami raków i pieprznikiem jadalnym, czyli kurką. Weissburgunder trocken 2015, winnica Rappenhof Oleiste pinot blanc. W bukiecie i na języku delikatnie orzechowe nuty. Stonowana kwasowość nadaje winu aksamitność i delikatność. Na finiszu delikatna pikantność. Jedno z lepszych
królestwo garówNie wiedziałam co zrobić na obiad, miałam zamrożone surowe grzyby i ochotę na zapiekankę. I wyszło to :) Efekt był dokładnie taki jak sobie wymyśliłam - przepyszny! Danie
Cook&LoveKilka dni temu na FB odbyłam następującą rozmowę: „A dziś u mnie na obiad tom yum z kukurydzą” „Brzmi yum yum :)” „I jest
Gotuj z Blue RavenTydzień temu usłyszeliśmy od znajomych o pysznej płaszczce w tom yum zjedzonej u Pana Francuza na Nocnym Markecie. My jedliśmy u niego ostrygi z kimchi i
slodkokwasnaplKiedy decydowałam się na rezygnację z nabiału (i jaj) wydawało mi się, że najtrudniej będzie mi bez żółtego sera. Byłam już wtedy zaznajomiona z serkami
Gotuj z Blue RavenJa nie jestem leniwa, ja się bardzo szybko rozpraszam. Poważnie. Weźmy np. wczorajszy dzień. Zaplanowałam sobie, że posprzątam kuchnię, wiecie – pochowam słoiczki, które wywędrowały na
Gotuj z Blue Ravenlukru jest zbyt świeży, aby go dotykać). Na końcu jeszcze ozdobiłam boki kropeczkami z lukru, co nadało jeszcze fajniejszy wygląd. Tak udekorowane pierniki odłożyłam na tacę, aby wzór z kurku ładnie stwardniał. Potem przełożyłam pierniki do szklanego słoja, w którym trzymam pierniki. To naprawdę nie jest trudne. Na moim przykładzie możecie zobaczyć, że ja jako osoba, która nie potrafi rysować
Blondynka Gotuje