8 podudzi z kurczaka1 łyżeczka majeranku1 łyżeczka suszonego lubczyku1 łyżeczka ostrej papryki1 łyżeczki soli1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego PRZYGOTOWANIE:Podudzia umyć, osuszyć i posypać przyprawami. Wszystkie podudzia
Ewa w kuchniPo raz kolejny dostałam do testów produkt od Tupperware. jest to przyrząd do robienia pierożków typu ravioli. Zaletą tego produktu jest to, że najwięcej pracy jest
Ewa w kuchnirozwiń i czytaj przepis :Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniOd narodzin Synka snuje się za mną jeden temat. Nie chodzi tu wcale o pizzę, tu chodzi o ... okulistę. Z jednej strony nie dopuszczam do
Matka ŻywicielkaW każdym chyba domu przychodzi taki moment , że potrzebujemy potraw delikatnych. A to ktoś jest chory. A to gotujemy dla dziecka , osoby starszej - różnie bywa. Nie
Buniabaje w kuchniMielone z drobiu są jak dla mnie za suche . Pulpety gotowane mogą być -ale smażonym już coś brakuje . Wg mnie zwyczajnie brak im odrobiny tłuszczyku który
Buniabaje w kuchniZaczyna się sezon kiedy wejście do kuchni zaczyna być irytujące- bardziej pociąga balkon. Na taką porę rezerwuję sobie robienie wszelkich sałatek typu ,, sprzątanie lodówki,, Tu trochę
Buniabaje w kuchniPoproszono mnie o przetestowanie nowego produktu firmy Lubella pod nazwą "Szybko z patelni". Dostałam 3 różne paczuszki zawierające makarony i sosy w proszku do
Smaczna PyzaTartaletki z kurczakiem i kukurydzą to idealna przekąska na spotkanie ze znajomymi, ale przepis świetnie sprawdzi się również jako obiad dla najbliższych. Możecie zamiast przygotowywać kilku tartaletek przygotować jedną dużą tartę z kurczakiem i kukurydzą. Wybór należy do Was. Poniższy przepis będzie na ok. 6 tartaletek. Tartaletki z kurczakiem i kukurydzą – składniki ciasto francuskie 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki(...)zielonego groszku 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 czerwona papryka ok. 100g sera żółtego cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżka majonezu 3 łyżki śmietany sól pieprz Tartaletki z kurczakiem i kukurydzą – przepis: Na patelni na odrobinie oleju szklimy cebulę, dodajemy czosnek, a następnie pokrojonego w kostkę kurczaka . Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką. Po usmażeniu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Chrupiące kąski z kurczaka pierwszy raz jadłam z jakieś 8 lat temu u teściowej. Były pyszne! Chrupiące, idealnie komponują się z sosem i smakują dużym i małym. Wychodzą nawet tym, którzy na codzień nie gotują i robi się je błyskawicznie a potem tylko siup do pieca i możemy na 45 min zająć się sobą Na długi czas zapomniałam zupełnie(...)Jedyne na co trzeba zwrócić uwagę, to aby nie solić mięsa, gdyż użyte do panierki krakersy zawierają już sól. Możecie to danie nazywać jak Wam się podoba, kąskami z kurczaka, chrupiącym kurczakiem czy kurczakiem z KFC, bo właśnie w smaku tego kurczaka przypominają. Jeśli trochę przeraża Was wizja kruszenia krakersów do panierki kurczaka, jest na to prosty sposób. Wystarczy krakersy
Mieszam w Garnku