kurczak - 40714 przepisów (strona:997/2715)

PEŁNOZIARNISTE PENNE Z KURCZAKIEM, PAPRYKĄ I OLIWKAMI W SOSIE SEROWYM 130

Składniki: - makaron pełnoziarnisty (50 g) - pierś z kurczaka (100 g) - papryka czerwona 1/3 szt. (70 g) - oliwki czarne – 5 szt.  (15 g) - serek wiejski (150 g) Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Kurczaka pokroić w kosteczkę, przyprawić wedle uznania i poddusić na patelni pod przykryciem podlewając wodą. Do podduszonego mięsa dodać pokrojoną paprykę. Poddusić jeszcze chwilę. Z serka wiejskiego odlać(...)śmietankę. Następnie do kurczaka dodać ugotowany makaron. Podlać odrobiną wody (makaron nie może pływać). Poczekać aż nadmiar wody wyparuje lub odlać jeśli jest jej za dużo. Zdjąć z ognia, dodać serek i wszystko dokładnie wymieszać aż serek zacznie się ścinać WSKAZÓWKA à Pod koniec gotowania makaron powinien być suchy aby serek ładnie się ściął. Jeśli serek doda się do „wodnistego

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
RYŻ CZERWONY Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 129

Składniki: (na 2 porcje) - ryż czerwony – 1 woreczek (100 g) -pieczarki – 8 szt. (160 g) - cebula czerwona – (100 g) - filet z kurczaka (300 g) -przyprawy wg. uznania Przygotowanie: Kurczaka pokroić w paseczki, przyprawić i poddusić na patelni pod przykryciem (nie musisz dodawać oleju, wystarczy odrobina wody), do gotowego kurczaka dodać pokrojoną w plasterki cebulę, poddusić jeszcze chwilę. Następnie dodać pokrojone

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
KASZOTTO GRYCZANE Z KURCZAKIEM I OLIWKAMI 120

Składniki: (na 3 porcje) - kasza gryczana – 2 woreczki (200 g) -filet z piersi kurczaka – (400 g) - oliwki zielone – (60 g) - papryka czerwona (135 g) Wykonanie: Kurczaka pokroić w kosteczkę, przyprawić wedle uznania, wyłożyć do głębokiej patelni. Do kurczaka dodać sypką kaszę gryczaną. Zalać 1 szklanką wody. Dusić pod przykryciem ok 13 min, na koniec dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Sałatka z kurczakiem i kaszą gryczaną 134

SAŁATKA Z KURCZAKIEM I KASZĄ GRYCZANĄ Składniki: - filet z kurczaka (100 g) - pomidorki koktajlowe – 5 szt. (100 g) - kasza gryczana – ¼ woreczka (- sucha 25 g)/ (50 g ugotowana- 3 łyżki) - cebula czerwona – ½ szt. (50 g) - olej lniany – 1 łyżka (10 g) - mix sałat- 2 garście (60 g) - pestki z dyni – 1 łyżka (10 g) - przyprawy : sól himalajska, pieprz ziołowy/ cytrynowy, oregano(...)odrobiną wody. Ugotować kaszę gryczaną. Odstawić do ostygnięcia. W między czasie przygotować pozostałe składniki. pokroić cebulę, pomidorki w ćwiartki,sałatę porwaćna mniejsze kawałki.    Wymieszać warzywa z kurczakiem i kaszą gryczaną. polać olejem lnianym, posypać pestkami dyni

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
OMLET KUKURYDZIANY Z KURCZAKIEM PODAWANY Z SERKIEM WIEJSKIM 132

Składniki: - jajo 2 szt. - filet z kurczaka – 110 g - serek wiejski - 50 g - mąka kukurydziana – 15 g - kukurydza – 50 g - masło klarowane– do posmarowania patelni Wykonanie:   Mięso z piersi kurczaka pokroić w kosteczkę, posolić i poddusić na patelni. Jaja wymieszać z mąką, kukurydzą i gotowym kurczakiem. Wymieszać i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć z obu stron pod przykryciem. Podawać

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Verrine z kurczakiem, kaszą, natką pietruszki i oliwkami 148

Verrine z kurczakiem, kaszą, natką pietruszki i oliwkami Tak zwane "zdrowe odżywianie" nie jest najmocniejszą stroną naszej kuchni. Ale sałatka z komosą ryżową, kaszą bulgur lub kuskus to już zupełnie insza inszość :) Szczególnie jeśli podamy ją w formie verrine, czyli układając składniki warstwami w małych szklaneczkach. Verrine ma jeszcze jedną zaletę - można do niego wykorzystać pozostałości innych potraw(...)ilość musicie dostosować do swoich potrzeb lub ilości gości  komosa ryżowa lub kasza bulgur lub kuskus  natka pietruszki lub świeża mięta  zgrillowane lub gotowane mięso z kurczaka lub indyka  oliwki nadziewane migdałami lub papryką lub czarne oliwki  marchewka  sól i pieprz do smaku  opcjonalnie sos z mango i tamaryndowca lub sos miętowy Przygotowanie

Cztery Fajery
Jak przygotować grilla 214

powinno być oczyszczone ze ścięgien i błon , które na skutek pieczenia stają się twarde. Dobrze sprawdzają się mięsa z przerostami lub otoczką tłuszczu (np. karkówka, żeberka, boczek, uda z kurczaka, skrzydełka), który nadaje potrawie soczystości. Nie musimy się w tym wypadku martwić o nadmiar spożywanych kalorii. Mięso z grilla jest mniej kaloryczne , niż smażone tradycyjnie, ponieważ jego przygotowanie nie wymaga(...)drobiowe w zależności od grubości grillujemy na niezbyt gorącym grillu, przez około 3-5 minut z każdej strony, burgery wołowe wymagają nieco dłuższego pieczenia. Skrzydełka i udka z kurczaka marynujemy przez minimum 2-3 godziny przed grillowaniem i pieczemy około 30 minut (skrzydełka) albo  35 do 45 minut (udka) Filety z kurczaka na grilla - marynujemy przez około

Cztery Fajery
Grillowana pierś z kurczaka z curry 200

Soczysta, bardzo aromatyczna, lekko pikantna i wyrazista w smaku. Najlepiej smakuje podana z ryżem. Składniki: ok 500g piersi z kurczaka 10 g przyprawy curry, 1/4 łyżeczki imbiru (przyprawa), 1/4 łyżeczki chili (przyprawa), 1/4 łyżeczki pieprzu cytrynowego, 2 łyąki oleju. Przygotowanie: Do oleju dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na 2-3 części w zależności od grubości(...)Nacieramy przyprawami kurczaka, odstawiamy na min.2 godziny do lodówki. Grillujemy na grillu elektrycznym przez około 3-5 minut z każdej strony. Odstawiamy na 10 minut, aby mięso "odpoczęło

Lena Gotuje
Środa: Polpette di polo Jamiego Oliviera 251

zapożyczenie z Włoch. Polpette to po prostu mięsne kulki – danie absolutnie fundamentalne dla włoskiej kuchni. Najczęściej robione są z mielonej wołowiny i cielęciny, choć wersja z polo czyli kurczakiem jest często spotykana. Polpette podaje się w formie przekąski, w zupie, albo na danie główne, w sosie pomidorowym lub saute, często bez zdanych dodatków. Pulpety ze spaghetti znane Wam pewnie(...)kulek do pieca. Na koniec trzeba dodać do nich sos pomidorowy. Trochę pracy jest, jednak gwarantujemy, że tak lekkich i pysznych pulpetów jeszcze nie jedliście! Składniki: Mięso z gotowanego kurczaka, 2 duże kubki porwanego mięsa 1/2 szklanki tartej bułki 1/2 szklanki tartego parmezanu 1/3 szklanki mleka 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki kaparów 1 jajko Kilka łyżek siekanej

Niedzielny kucharz
Gulasz z kani z pulpetami 257

czerwona 2 marchewki 1 cebula 1 por biała część sól, pieprz 1 łyżeczka papryki wędzonej papryka ostra 2 łyżki koncentratu pomidorowego natka pietruszki olej rzepakowy pulpety: 1 pierś z kurczaka 1 jajko 1 cebula mała 2 łyżki natki pietruszki posiekane 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz chili papryka przyprawa do kurczaka mąka pszenna do obtoczenia Pulpety: Pierś z kurczaka, cebulkę

wesoła kuchnia
Kotlety z kurczaka i cukinii 172

Jako dodatek polecam surówkę z pomidorów, którą znajdziecie również na blogu. Dziękuję za komentarze i Wasze opinie na temat dań przygotowanych z moich przepisów. Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 średnia cukinia 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej sól pieprz olej do smażenia Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paseczki. Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach.  Dodać(...)gorący tłuszcz kotleciki. Smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron na rumiany kolor. Po usmażeniu osączyć na ręczniku papierowym. Podawać z sosem czosnkowym lub innym swoim ulubionym. kotlety z kurczaka i cukinii

O kuchni z uczuciem
Sałatka na słodko. Kurczak. Ananas. Rodzynki. 204

Składniki: 1 saszetka ugotowanego ryżu 1 podwójna pierś z kurczaka 50 g rodzynek ½ puszku ananasa 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: Pierś z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy. Następnie kurczaka i ananasa kroimy w kostkę. Wrzucamy do dużej miski. Dodajemy ugotowany ryż, rodzynki (można je wcześniej namoczyć w wodzie około 1h) i kukurydze

Smaki Natalii
Sznycle z indyka w sosie pomidorowym z warzywami 231

koniec wlać śmietanę kremówkę i doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Roladki z indyka ze szpinakiem w sosie z gorgonzoli → Kieszonki z kurczaka nadziewane serkiem topionym z szynką i bazylią → Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym → Piersi kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej i sosem pomidorowym ze szparagami

Oryginalny smak
Kurczak seczuański 170

Dziś pyszny obiad dla wielbicieli kurczaka i chińszczyzny. Kurczak seczuański jest aromatyczny i smakowy, mięso jest soczyste i delikatne. Polecam danie na wrześniowy obiad, będzie idealne. Kurczak po azjatycku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania