Nuggetsy w płatkach kukurydzianych to świetna przekąska, idealny dodatek do sałatek. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPomidorowe, mięciutkie i pachnące bigosem skrzydełka. Świetny pomysł z kapustą. 1 kg skrzydełek Przyprawa do mięsa Biały pieprz Sól 1/2 główki białej kapusty Ostra czerwona papryka
VioletoweKucharzenieRobiłam już podobną potrawę aromatyzowaną herbatami z tym , że z bambusem i bez papryki. Okazuje się , że jest to temat rzeka- zupełnie jak pomysły na bigos
Buniabaje w kuchniKolejna pizza. Tym razem z sosem nieco mniej tradycyjnym, ale tez powszechnie znanym. Dodatki do tego sosu też nie są niczym odkrywczym. Z całą pewnością pizza
Polska ZupaKilka przepisów na dania z jarmużem. Zimą warto dodawać jarmuż często do naszych posiłków. Oprócz witamin jest źródłem kwasu foliowego i wapnia. Można jeść na surowo
prawdziwe jedzenieTo danie nie wymaga zbyt wielu przypraw ponieważ smaku nadaje różnorodność warzyw, od ostrej czerwonej papryki po słodką kukurydzę z puszki. Znakomity obiad! 500 g wątróbki
VioletoweKucharzenieKto nie lubi soczystych skrzydełek pieczonych z warzywami? Przygotowując taki obiad w łatwy sposób można przemycić warzywa nawet dla tych, którzy ich nie lubią- szczególnie dla
VioletoweKucharzenieZielone liście szpinaku, chrupiące słonecznik w dwóch postaciach i soczyste, grillowane mięso a co tego wszystkiego pachnące pesto . Taką sałatkę zrobiłam któregoś dnia na wczesny obiad
Smaczna PyzaKolejne pieczone skrzydełka na blogu. Po nucie orientu z tego przepisu , dzisiaj zapraszam na "klasykę gatunku". Skrzydełka w sosie BBQ z dodatkiem miodu...polecam.
Gosia gotujeZiemniaki z tymiankiem i czosnkiem duszone, dobrze zarumienione do rolady od szynki dodałam i sosem serowym polałam. Szczypiorkiem całość ozdobiłam i rodzinę takim daniem ugościłam.
Moniki SmakołykiCzęsto nie wiem co zrobić z mięsem z rosołu, gdyż czasami moi domownicy jakoś nie przepadają za wyjadaniem mięsa z zup, ale nie lubimy jak cokolwiek
dom-agi.plSkładniki: na 4 porcje 4 filety 5 dkg suszonych pomidorów kulka mozzarelli sól pieprz słoiczek pesto bazyliowego ząbek czosnku 50 dkg pomidorków suszonych parmezan oliwa z
Luźna KuchniaQuesadilla to danie rodem z kuchni meksykańskiej. Można ją przygotować z samych placków przekładając tylko serem, ale można też wzbogacić farsz różnymi składnikami. Ja dodałam trochę
Smaczna PyzaSkładniki: marchewka ( tyle ile chcecie zjeść ) płaska łyżeczka imbiru 1 łyżka masła 1 łyżeczka miodu ( ja użyłam spadziowego ) 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka dowolnych ziół ( koperek
Gaździnka warzySkładniki: 8 dramstików 4 ząbki czosnku puszka jasnego piwa sól, pieprz tymianek, rozmaryn papryka słodka, ostra łyżka sosu sojowego Przygotowanie: Mięso umyć i osuszyć, przełożyć do
Gaździnka warzy