Składniki: dla jednej osoby: mały filet z kurczaka papryka żółta cebula czosnek 4 ząbki sól, pieprz, olej imbir świeży, carry Przygotowanie: Umyty filet pokroić na kawałki, zamarynować w oleju i carry (płaska łyżeczka na 3- 4 łyżki oleju) Na rozgrzanym oleju przesmażyć czosnek, cebulę, dołożyć mięso -smażyć Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać około
Proste PotrawySkładniki : filet z kurczaka 4-5 średnich pieczarek 2-3 plastry sera żółtego pół średniej papryki - u mnie żółtej ewentualnie 2-3 suszone śliwki - wcześnie je namoczyłam sól, pieprz jajko, cebula olej do smażenia, tarta bułka Przygotowanie: Po przekrojeniu mięsa uzyskałam 8 dość cienkich plastrów, które lekko rozbiłam i posypałam pieprzem Pieczarki i cebulę pokroiłam drobno, przesmażyłam na oleju
Proste PotrawyDziś przygotowałam pyszne danie z mięsa kurczaka, które wpierw zamarynowałam . Marynata składa się z kilku składników. Zakupiłam je tanio , a to dzięki kuponom rabatowym, ale o nich później i szerzej :) Składniki : 7 udek 5 łyżek miodu świeży imbir około 4 cm- zetrzeć płaska łyżeczka cynamonu 1 gwiazdka anyżu - zmieliłam w młynku 2 łyżki sosu sojowego płaska łyżeczka pieprzu prawdziwego
Proste Potrawychili- wystarczy nie więcej jak płaska łyżeczka, zawsze można dodać :) garść drobnego makaronu 20 dag pieczarek lub innych grzybów koperek, olej do smażenia sól, pieprz, sos sojowy filet z kurczaka lub około 20 dag mięsa z indyka ewentualnie przyprawa chińska lub kostka rosołowa, a jeszcze lepszy rosół domowy Przygotowanie: Mięso pokroić w paski, posypać obficie chili i podsmażyć
Proste PotrawySkładniki : duży filet z kurczaka- pokrojony w grubą kostkę sól, pieprz imbir około 3 cm czosnek 4-5 ząbków 1 szklanka białego,wytrawnego wina tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Na patelni z tłuszczem , pokrojonym drobno imbirem i przeciśniętym czosnkiem smażymy filet z obydwu stron Po usmażeniu mięsa, wlewamy wino i gotujemy dopóki nie wyparuje Nie dopuszczamy do zupełnego wygotowania wina
Proste Potrawysernik bez sera szybki i smaczny sernik katarzynka Sałatki : sałatka sledziowa sałatka z selerem naciowym i gyrosem szybka sałatka z papryką czerwoną sałatka z szynką szwarcwaldzk ą sałatka z kurczakiem wędzonym sałatka z rukolą sałatka siódemka sałatka z gyrosem sałatka z mozarellą i oliwkami sałatka z sosem musztardowym sałatka z tuńczykiem 2 krucha sałatka w jogurcie sałatka kolorowa sałatka brokułowa
Proste PotrawyKolejny makaron który, jest wytyczną tego co znajdowało się w lodówce. Dodatki to pierś z kurczaka, suszone pomidory i oliwki w postaci tapenady i pomidorki koktajlowe. Wyszło szybkie, proste i smaczne jesienne danie. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzez ostatnie dwa tygodnie na moim blogu widniała ankieta dotycząca Waszej ulubionej kuchni. W związku z tym, że większość z Was wybrała kuchnię włoską, dziś na
My Culinary Artjest absolutnym HITEM! Przepis pochodzi z blogu Więcek bloguje... Składniki: 1 główka kapusty pekińskiej (średniej wielkości) 1 słoik ogórków konserwowych 2 puszki kukurydzy 2 podwójne filety z kurczaka 4 cebule (jeżeli ktoś nie lubi zbyt dużo cebuli, to naturalnie można jej użyć mniej) przyprawa Gyros keczup majonez kilka łyżek oleju. Osobiście preferuję kethup TORTEX, majonez dekoracyjny WINIARY, przyprawę
Praktyczna plciekawa propozycja na coś innego z drobiu. Nadzienie można oczywiście komponować dowolnie według własnych upodobań. Podawanie konkretnych ilości składników chyba też nie jest tu konieczne. Filet z piersi kurczaka lub z indyka sól, pieprz, majonez Moje propozycje na farsz: I: oscypek żurawina suszona żurawina do mięs ze słoiczka Oscypek drobno pokroić, dodać suszone owoce żurawiny i kilka łyżek żurawiny
Praktyczna plgości bardzo często, prawie na każdej imprezce. Koszt przyzwoity, łatwe przygotowanie, efekt gwarantowany. Goście często myślą, że to ryba, później się dziwią i biorą przepis. 2 podwójne piersi z kurczaka podzielić na kilka części, rozbić ,przyprawić solą i pieprzem, panierować w jajku i bułce tartej, a następnie usmażyć na oleju. Ciepłe kotlety układać warstwami i zalewać słodko-kwaśną zalewą przygotowaną
Praktyczna plśliwkowej glazurze. Może być dodatkiem do obiadu lub zimną przystawką. Polecam raczej miłośnikom kwaśnych smaków. Wśród moich domowników zdania na temat tego mięska są podzielone. 1 podwójna pierś z kurczaka kilka łyżek oleju rzepakowego sól, pieprz 2 łyżki miodu ok. 1/2 kg śliwek 1 łyżka octu Śliwki pozbawić pestek. Na dno naczynia wlać 1 łyżkę octu. Włożyć śliwki, garnek przykryć
Praktyczna plszkl. mąki razowej 0,5 szklanki maki pszennej 50 ml. mleka ciepłego 50 ml. wody sól 20 gram drożdży Farsz: 3 szt. pieczarek 3 łyzki kukurydzy 1 pierś z kurczaka mieszanka przypraw do kuchni meksykańskiej 6 plastrów sera 5 pomidorków koktajlowych 7 oliwek Na sos: 3 ząbki czosnku 250 ml. przecieru pomidorowego zioła prowansalskie mieszanka przypraw do kuchni
NaKońcuJęzykakrwi. Głównym źródłem występowania tł. nasyconych są produkty pochodzenia zwierzęcego za wyjątkiem ryb oraz olej kokosowy. Tłuszcz, który można znaleźć w wołowinie, wieprzowinie, jagnięcinie, kurczakach czy produktach mlecznych takich jak śmietana, masło to wszystko są tłuszcze nasycone, powinny stanowić nie więcej niż 10% kalorii dostarczanych w diecie człowieka dorosłego. Tłuszcze trans możemy
NaKońcuJęzykakilka składników, natrzeć nimi mięso, przykryć mozarellą, zapiec i gotowe! Proste prawda? A jakie pyszne... Mięso jest kruche, aromatyczne i pokryte chrupiącą, ciągnącą się skórką. Składniki: 500g filetu z kurczaka, pęczek natki pietruszki, garść orzechów włoskich, garść pestek słonecznika, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 4łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki octu winnego balsamicznego
Z miłości do słodkości