kurczak - 40714 przepisów (strona:1699/2715)

Makaron z krewetkami 97

makaron ze szpinakiem –  makaron z boczkiem –  makaron z krewetkami z białym winem –  makaron z polędwicą –  makaron z tuńczykiem –  makaron z cukinią –  makaron z kurczakiem –  makaron z szynką –  domowy makaron MAKARON Z KREWETKAMI PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 200-250 g makaronu tagliatelle lub innego – 2-3 ząbki czosnku

nietylkopasta.pl
Drobiowe kotlety siekane z pieczarkami i papryką 90

Drobiowo - serowe pieczone kotlety siekane z dodatkiem pieczarek i papryki. Pyszna przekąska na zimno i pomysł na smakowity obiad. Składniki: 850 g filetu z piersi kurczaka, 200 g sera żółtego Gouda, kulka mozzarelli, duża czerwona papryka, 300 g pieczarek, 3 jajka,  pęczek natki pietruszki, sól, łyżka masła Przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na dużych oczkach. Podsmażamy na łyżce masła przez

Lena Gotuje
Rurki z pastą z tuńczyka – szybka przekąska na każdą okazję 94

tortilli zapiekane z mięsem mielonym – pyszna przekąska Jajka wiosenne – przepis na jajka w sosie z nowalijkami Roladki naleśnikowe z łososiem wędzonym – pyszna przekąska Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem Rolada szpinakowa z tuńczykiem Artykuł Rurki z pastą z tuńczyka – szybka przekąska na każdą okazję pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka Big Mac 157

osób które uwielbiają pieczarki są sałatki z pieczarek. Delikatnie ostra sałatka pieczarkowa z porem, a swoją ostrość zawdzięcza właśnie dodatkowi pora. Ale jest też coś dla wielbicieli sałatek z kurczakiem sałatka Cezar. Sałatka Big Mac składniki Ja używam niewielkich korniszonów wiec muszę dać ich więcej, jeśli masz duże ogórki to do przepisu wykorzystajcie po prostu 3 albo 4. Sałatka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Które restauracje w Karpaczu warto odwiedzić ? 124

czeskie piwo oraz wina sprowadzane spod Ślęży. Wśród największych przysmaków podawanych w tym miejscu znajduje się Placek Karkonoski, dostępny w 10 wariantach (np. z baraniną i ostrą papryką lub kurczakiem i warzywami). Kusi kwaśnica i sałatka z grillowanym pstrągiem, kuszą steki i gulasze podawane z czeskimi knedlami. Kto woli kuchnię roślinną, ten może sięgnąć po gołąbki z kaszą gryczaną

Słodkie okruszki
Sałatka z pora i szynki 101

można ją przygotować i kilkanaście minut. Jeśli macie ochotę na szybką i smaczną sałatkę, zapraszam na przepis! SAŁATKA Z PORA I SZYNKI – PRZEPIS Składniki 250 g szynki z kurczaka 200 g sera żółtego 4 jajka 5 ogórków konserwowych 1/2 puszki kukurydzy 1 mała papryka czerwona 15 cm pora 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz pęczek szczypiorku

Alle Dobre!
Kanapka z kurczakiem i cebulką 116

momencie, gdy zastanawiałam się co by tu zrobić w dwóch upieczonych podudzi. Wyszło przepysznie😊 Taka kanapka to świetny pomysł na "zutylizowane" pieczonego drobiu. Składniki: 2 upieczone podudzia z kurczaka (lub udka) 1 cebulka  ser żółty keczup  bułki  zielona cebulka Sposób przygotowania: 1. Upieczone mięso oddzielić od kości i skóry.  2. Na patelni zeszklić cebulkę na niewielkiej

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z ananasem i marchewką 105

ósemki. ? Marchewkę obrać i obieraczką wystrugać plastry. ? Śmietanę wymieszać z sokiem z ananasa i cytryny, doprawić. ? Na talerzu ułożyć sałatę, ananasa, wióry marchewki i polać sosem. Pasuje do pieczonego kurczaka

To co kocham
Sos aksamitny pomidorowy 104

Sezon pomidorowy w pełni! Oprócz zup i sałatek polecam wykonanie sosu pomidorowego, bardzo aksamitnego. Sos ten pasuje do kurczaka i schabu, do roladek i faszerowanego mięsa, a także do kalafiora i jarskich kotletów. Składniki: ? puszka pomidorów bez skóry lub 0,5 kg świeżych, mięsistych ? 1 cebula ? 2 ząbki czosnku ? 2 serki topione śmietankowe po 100 g ? szczypta suszonego oregano

To co kocham
Gulasz kukurydziany 96

Uwielbiam takie jarskie gulasze napakowane rozmaitymi warzywami. Wprawdzie kukurydzę kupiłam na zupę, ale w trakcie gotowania zmieniłam zdanie i powstał ten gulasz. Jedliśmy go z pieczonym udkiem kurczaka. Kukurydza, papryka, cukinia i ziemniaki to podstawa tego chrupiącego dania.   Składniki: ? 3 kolby kukurydzy ? 2 czerwone papryki ? 1 zielona papryka ? 3 duże ziemniaki ? 2 marchewki ? 1 średnia cukinia ? 2 czerwone cebule

To co kocham
Sos śliwkowy 99

śliwkowy idealnie pasuje do pieczonej kaczki. Można go też podawać do pieczonych udek kurczaka. Jest lekko słodki i kwaskowy, pachnący śliwką i pomarańczą. Składniki: ? 3/4 szklanki śliwek suszonych ? 2/3 szklanki białego wina ? 2/3 szklanki soku pomarańczowego ? 1 łyżka cukru ? 1/2 szklanki wody ? sok z 1/2 cytryny ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Śliwki zalać winem i odstawić na godzinę. ? Dodać cukier

To co kocham
Kasza gryczana zapiekana z pieczarkami 89

znowu jemy kaszę! Tym razem jest to kasza gryczana zapiekana z duszonymi pieczarkami i mozzarellą. My jedliśmy z pieczonym udkiem kurczaka, ale jest to również wyśmienite samodzielne danie. Składniki: ? 2 szklanki kaszy gryczanej białej ? 700 g pieczarek ? 1 cebula ? 1/2 szklanki śmietany kwaśnej ? 2 kulki mozzarelli ? sól, pieprz do smaku ? 1 łyżeczka ziół prowansalskich ? 4 łyżki oleju ? natka pietruszki Wykonanie

To co kocham
Klops gryczano-pieczarkowy 99

domu jest tylko chleb żytni na zakwasie, ale jedzą go tylko chłopaki, bo ja z Moniką jesteśmy bezglutenowe po ostatnich badaniach alergicznych. Ja oprócz glutenu mam uczulenie na jajka, kurczaka, wołowinę, sery krowie, pomidory, paprykę, pomarańcze, kiwi i brzoskwinie. Czyli wszystko, co lubię i co jadłam najczęściej. Jak żyć, panie premierze? Składniki: ? 3 woreczki kaszy gryczanej ? 500 g pieczarek ? kilka

To co kocham
Królik w śmietanie z marchewką i pieczarkami 112

tylko trzy nogi! Nie pamiętam, abym kiedykolwiek przyrządzała królika, ale pamiętam smak i zapach tego mięsa z domu rodzinnego. Mama musiała oszukiwać moją siostrę Ulę, że to jest kurczak, ale ta wyczuwała królika nawet pokrojonego na drobne kawałki i oczywiście nie jadła… ma tak zresztą do dzisiaj. Mój królik wyszedł bardzo mięciutki, mięso wprost rozpływało się ustach. Bardzo smakowity

To co kocham
Szaszłyki z indyka w piwnej marynacie 102

Lato! Środek wakacji, piękna pogoda i nieustający zapach grillowanego mięsa, szczególnie w weekendy. Oczywiście najprościej wrzucić na grilla kawałek kiełbasy, karkówki czy piersi kurczaka, ale takie jedzenie może szybko się znudzić. Proponuję więc aromatyczne szaszłyczki z delikatnego mięsa z nogi indyka, karmelizowane miodem i pachnące piwem porter. To chyba najlepsze szaszłyki z mojej grillowej kolekcji. Osobiście bardzo lubię mięso indyka

To co kocham

Proponowane wyszukiwania