dobre wino do podlania Wykonanie: Kurczaka myjemy i nacieramy dobrze solą, pieprzem oraz słodką papryką. Odstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień nacieramy posiekanym tymiankiem i rozmarynem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika w przykrytym naczyniu żarodopornym. Pieczemy ok. 20 minut,podlewamy winem, pieczemy jeszcze ok 30 minut, po tym czasie odkrywamy podlewamy winem, zapiekamy skórkę.Podajemy z frytkami
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 4 udka z kurczaka 3 łyżki miodu łyżeczka chili w płatkach sok z połowy limonki oliwa z oliwek sól pieprz Udka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy oliwą z oliwek i przyprawiamy solą i pieprzem. Robimy marynatę: miód mieszamy z sokiem z limonki, chili w płatkach i łyżką oliwy z oliwek. Formę do zapiekania smarujemy oliwą z oliwek, nakładamy
Mango PapajaSchabowy po królewsku to przepis na tradycyjne schabowe w nieco innej odsłonie, gdyż marynowane w musztardzie i miodzie oraz zapiekane z cebulą, pieczarkami, papryką i serem żółtym. Tak przygotowany jest bardzo pyszny, z pewnością zasmakuje nawet wybrednym podniebieniom. Palce lizać! Danie jest idealne na imprezę lub szybki obiad, gdyż wszystko można przygotować nawet dzień wcześniej, a w momencie podania(...)przez kilka minut w piekarniku. Schab można podać jako samodzielne danie, albo w towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki np. z kapusty kiszonej. Zamiast schabu można wykorzystać również pierś z kurczaka, będzie równie smacznie. [embed]https://youtu.be/R7rMeLrgLzA[/embed] Składniki na schabowy po królewsku (5 porcji): około 600 g schabu bez kości 7-8 średnich pieczarek papryka czerwona cebula 100 g sera
e-PrzepisyKulinarnezapieczone z serem i ananasem a podane z odrobiną borówki, smakują nieziemsko. Polecam mój przepis. SKŁADNIKI : 500 g piersi z kurczaka 100 g żółtego sera w plastrach 50 g sera blue sól, przyprawa do kurczaka kilka plastrów ananasa 2 jajka i bułka tarta do panierowania olej do smażenia dżem borówkowy do mięs(...)Mięso z kurczaka rozbijamy nie za cienko, doprawiamy przyprawami. Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoto z jednej i drugiej strony. Kotlety odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdy kotlet kładziemy plaster sera, na to plaster ananasa, w środek ananasa wkładamy ser blue i przykrywamy następnym plastrem sera. Zapiekamy w piekarniku około
Kulinarne Fantazje Mariolipodudzi z kurczaka 2 cebule 1/2 szklanki ketchupu od Folwark sól, pieprz Przygotowanie K Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Cebule obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa. Całość oprószamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy ketchup, obtaczamy mięso i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zapiekamy w pierwszej fazie 30 min w temperaturze
R'n'G KitchenWykonanie: *Pałki z kurczaka nacieramy solą, pieprzem, obiema paprykami mielonymi. Odstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godz pod przykryciem. *Ziemniaki obieramy , kroimy na połówki. Cebulę obieramy, kroimy również na połówki. * Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy ziemniaki, cebule, na tym układamy pałeczki, spryskujemy olejem. Wstawiamy przykryte do nagrzanego piekarnika. Po ok 50 minutach odkrywamy, zapiekamy jeszcze 15 minut
Z Majeczką w kuchniPrzepis na tortillę zapiekaną w piekarniku w ceramicznych foremkach. Tortilla kojarzy nam się głownie z ulubionymi składnikami zawijanymi w cieście. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu w domowych warunkach, jednak jej prawidłowe zawinięcie może stanowić problem. Ja postanowiłam delikatnie obejść kwestię zawijania tortilli i przyrządziłam ulubioną przekąskę w żaroodpornych foremkach. Przygotowanie […] Artykuł Tortilla z kurczakiem inaczej pochodzi z serwisu
PysiaGotuje.pldrobno posiekany, a następnie kurczaka w kawałkach. 6. Na oddzielnej patelni przysmażamy miąższ z dyni, pomidory z puszki i kukurydze. 7. Doprawiamy przyprawami do smaku. 8. Zawartość obu patelni łączymy i dodajemy ugotowaną kasze. 9. Zalewamy całość 100ml soku pomidorowego i dodajemy posiekaną bazylie. 10. Faszerujemy upieczoną dynię i na wierzchu układamy mozzarelle. 11. Zapiekamy jeszcze 5 min. SMACZEGO
FITBUuKminut. Kotlety : pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy na kotlety i rozbijamy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron po 2 minutki. Następnie układamy kotlety na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy na nich po plasterku sera żółtego i pokrojone suszone pomidory. Zapiekamy w piekarniku
Aga w kuchniGofry gofry gofry … Są takie dni , kiedy gofry chodzą za mną i chodzą …Dziś mam dla Was kolejną wersję swoich ulubionych gofrów!Pizzowe
Ostra na Słodkomoczymy w nim minimum 3h (najlepiej 6-8h). Po tym czasie odcedzamy, opłukujemy wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Mąkę mieszamy z tymiankiem, majerankiem i przyprawą do kurczaka w której następnie obtaczamy kawałki wątróbki. Wątróbkę obsmażamy na oleju z każdej strony do pierwszych rumieńców. Gdy wątróbka jest już obsmażona to ściągamy ją i studzimy a na patelnię(...)pół i przygotowujemy boczek. Na każdym plastrze boczku układamy kawałek wątróbki, dodajemy plaster sera i kawałek śliwki, całość zawijamy w roladkę. Połowę podsmażonej cebuli wykładamy w naczyniu do zapiekania, układamy na niej roladki z wątróbki i nakrywamy pozostałą cebulką. Zapiekamy ok 20 minut w 180 oC. Podajemy na ciepło razem z cebulką. Smacznego
Mechanik w kuchniwszystkich zaskoczysz. Od zawsze byłam ciekawa jego smaku i kiedy w końcu się skusiłam, żeby go kupić kombinowałam co by tu przygotować. Zważywszy na fakt, że zawsze posiadam zapas kurczaka i najbardziej pospolitych warzyw typu pomidor nie musiałam się długo zastanawiać i spontanicznie powstał dzisiejszy przepis. SKŁADNIKI: średniej wielkości bakłażan 100g chudej wołowiny 1 duży pomidor 1/2 dużej(...)pietruszki Doprawić podanymi przyprawami według uznania Dusić całość pod przykryciem przez około 15 minut, następnie zdjąć pokrywkę i poczekać aż odparuje nadmiar płynu Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki bakłażana Zapiekać 20-30 minut w 180°C Posiekać pozostałą gałązkę natki pietruszki i udekorować zapieczone połówki bakłażana
peanutbuttermonstertonno e funghi) Zapiekana dynia w sosie serowym (Gratin con zucca e salsa al formaggio) Dyniowa zapiekanka - włoska parmigiana w sosie pomidorowym (Parmigiana di zucca) Kremowa zupa z dyni, kukurydzy i czerwonej soczewicy (Crema di zucca, mais e lenticchie rosse) Potrawka z dynią, soczewicą i jarmużem (Zucca con lenticchie e cavolo riccio) Potrawka z kurczakiem, dynią i ciecierzycą (Spezzatino
La grande e la piccola cuocaratatouille) Muszle makaronowe zapiekane w sosie pomidorowym z tuńczykiem i czarnymi oliwkami (Conchiglioni ripieni di sugo al pomodoro con tonno e olive nere) Makaronowa zapiekanka z porem, dynią i boczkiem (Sformato di pasta con zucca, porri e pancetta) Lasagne z dynią i grzybami (Lasagne con zucca e funghi champignon) Makaronowa zapiekanka z pulpecikami z kurczaka (Sformato di pasta
La grande e la piccola cuocakurczaka, tak aby były przykryte kapustą. • Piec w 200 st. C przez 2 godziny. Wyjąć garnek, przemieszać składniki, polać połową wina i piec dalej przez 1 godzinę. • Znów wyjąć po tym czasie z piekarnika, przemieszać. Odchodzi już wtedy mięso od kości, więc można je powyciągać i wyrzucić. • Polać resztą wina i zapiekać jeszcze
To co kocham