pasty z pieczonych warzyw i hummusu, hummus z pieczonym kalafiorem ma zupełnie oblicze niż klasyczny hummus z ciecierzycy, ale pokochacie ten smak. Polecam Wam też inne pasty na moim blogu: – przepis na guacamole – pasta z awokado i jajka – hummus – hummus z mango – hummus z suszonymi pomidorami – pasta z wędzonego kurczaka – pasztet do smarowania
nietylkopasta.plskładniki na marynatę wymieszać ze sobą. Kurczaka kroimy w dużą kostkę tak ok 2 cm, przekładamy do marynaty i wstawiamy do lodówki minimum na 1 godzinę a najlepiej na noc. Mango obieramy ze skórki kroimy w kostkę z papryki usunąć gniazda nasienne następnie kroimy w dużą kostkę, cebulę kroimy w plastry. Mięso warzywa i mango nadziewamy na przemian na patyczki
Andzia Pichcidwie duże ćwiartki z kurczaka i duże skrzydło z indyka - po obraniu było gdzieś 800g mięsa). Marchewkę, pietruszkę, seler i por pokroić w mniejsze kawałki, dodać umytą wątróbkę, listek, ziele angielskie, zalać wodą (tyle aby wszystko było przykryte) i gotować na wolnym ogniu, aż wszystko będzie miękkie. Obrane mięso, przestudzone warzywa i wątróbkę przepuścić przez maszynkę. Jeśli
Dieta Rozdzielna i Zdrowiesuszonych grzybów opcjonalnie – niewielki kawałek kurczaka do wywaru, jeśli nie chcecie postnego Wykonanie: Włoszczyznę obrać i opłukać. Wrzucić do garnka, razem z obranym i przekrojonym porem oraz cebulą opaloną nad ogniem. Dodać czosnek (można zmiażdżyć albo przekroić), ewentualnie mięso i zalać wodą. Wrzucić buraki. Dodać odrobinę soli i gotować do miękkości warzyw. W połowie gotowania dodać grzyby. Zdjąć szumowiny
Pociąg Do KuchniOSOBY: 1 filet z kurczaka 1 kalafior Kilka małych marchewek lub 2 duże 2 łodygi selera 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 kostka rosołowa 1 łyżka vegety Sól i pieprz do smaku Natka pietruszki 4 łyżki kaszy kuskus 2.5 litry wody PRZYGOTOWANIE: Do garnka wlewamy wodę. Dodaję mięso, warzywa oraz liść laurowy i ziele angielskie. Doprawiam solą
Gotowanie Patkipotraw: przy pomocy obieraczki do warzyw zrobimy z niego apetyczne wstążki. Na blogu znajdziecie też parę kokosowych inspiracji: Domowy budyń kokosowy Domowy likier kokosowy Kokosowy deser z kaszy manny Kokosowe ciasto z jabłkami Kokosowe ciasto z truskawkami Pieczone jabłka Kokosowa owsianka z mango Bananowy jogurt z domowym musli Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym Zupa tajska
Kulinarne przygody Gatityprzynajmniej naturalnie – lepiej użyć suszonych warzyw niż kostek rosołowych. Wiadomo, że najlepiej zupy przygotowywać na wcześniej przygotowanym bulionie, jednak póki co u mnie zaoszczędzenie każdej minuty jest na wagę złota. A może Wy macie jakieś swoje triki w kuchni, które pozwalają zaoszczędzić czas? SKŁADNIKI : ( porcja na mały garnek zupy ) skrzydełka z kurczaka – 4 sztuki kapusta biała – 1 główka kabanosy
kuchniabellissima.wordpress.comkurczaka 2 marchewki 1 pietruszka korzeń kawałek selera 1 mały por 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 2 łyżeczki cukru kilka liści laurowych kilka ziaren ziela angielskiego sól, pieprz około 3 litry wody 2 łyżki śmietany 18% Przygotowanie: Mięso zalewamy wodą, dodajemy obrane, umyte warzywa (marchewki, pietruszka, seler
Symfonia smakowakurczaka 1 pierś z kurczaka 300 g żołądków drobiowych 3 duże ziemniaki 2 marchewki cebula kawałek selera korzeń pietruszki liście laurowe ziele angielskie mały kawałek boczku majeranek natka pietruszki sól pieprz kilka ziaren czarnego pieprzu 2 ząbki czosnku 1 łyżka octu 1 łyżka mąki Mięso opłukać, zalać zimną wodą. Dodać warzywa (oprócz ziemniaków), ziele angielskie, liście laurowe i ziarnisty
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapolędwiczkę wieprzową (możecie oczywiście zastąpić kurczakiem czy np ulubioną kiełbaską) - 1 cebula - słoik groszku - słoik czerwonej fasoli - puszkę kukurydzy - koncentrat pomidorowy - przyprawy: sól, pieprz, tymianek, cząber, ostra papryka opcjonalnie: ser do zapeiczenia (na wierzch) Ziemniaki obrać, umyć i pokroic w cienkie plastry. Podgotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Z mięsa, warzyw i koncentratu pomidorowego przygotować sos. Poledwicę umyć
Szybko Tanio SmacznieSposób przygotowania: Do zimnej wody włożyć kurczaka i włoszczyznę. Doprowadzić do wrzenia, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować na małym ogniu ok. 20 minut. Dodać pokrojone w kostkę cebulę, paprykę i pomidory. Doprawić mieloną papryką - słodką i ostrą - tak by smak papryki zdominował smak pomidorów i gotować jeszcze ok. 15 minut. Warzywa i mięso wyjąć łyżką cedzakową, nieco
W SMAKwody Najpierw robimy farsz: pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy i tniemy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy, kroimy na kawałki i oba składniki przekładamy do blendera - miksujemy Cukinię obieramy, kroimy na kawałki, to samo robimy z pietruszką i marchewką Rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy mięso z cebulą W między czasie warzywa przekładamy do blendera i również siekamy. Dodajemy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comTymianek, którego często używa się do warzyw idealnie pasuje do jajek i dobrze łączy się z cytryną, dlatego polędwiczki połączone z cytryną i tymiankiem uzyskały charakterystyczny, wyrazisty smak. Kasza, która została uprażona w oleju rzepakowym na popcorn jest bardzo chrupiąca i idealnie kontrastuje z delikatnym jajkiem. Składniki 2 porcje: 4 polędwiczki z kurczaka, 1/2 cytryny, szczypta pieprzu cytrynowego, pieprz
Moniki Smakołyki