Pilaw to jedno z naszych ulubionych dań, bo wkłada się z ryżem do garnka ulubione warzywa i gotuje a potem cieszy znakomitą potrawą. Tym razem w pilawie wylądował szpinak a zwieńczeniem dania jest soczysty i aromatyczny kurczak. Polecam danie dla zapracowanych. Pilaw ze szpinakiem i kurczakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewody, dodać umyte ćwiartki kurczaka, liście laurowe, ziele angielskie i wsypać odrobinę soli oraz pieprzu. Gotować, aż do miękkości kurczaka. Następnie wsypać pokrojoną włoszczyznę, ugotowany ryż, dodać domową wegetę, wsypać ostrą oraz słodką paprykę i całość gotować, aż do miękkości warzyw. Kalafiora umyć, odciąć głąb, a różyczki drobniej pokroić. Na sam koniec, do zupy dodać kalafiora i gotować kilka minut
Ugotowaćzielonej części pora 1 mała cebula 1 ząbek czosnku liść lubczyku Mięso: 1 ćwiartka z kurczaka 2 skrzydełka z kurczaka Przyprawy: sól pieprz ziele angielskie - 4-5 kulek liść laurowy - 2-3 duże liście Mięso porządnie myjemy. Szorujemy i obieramy warzywa. Marchew i pietruszkę kroimy w większe słupki. Do dużego garnka wlewamy wodę. Marchewkę, pietruszkę, seler, por układamy
Justa próbuje gotowaćrozpoczął się sezon na szparagi,a trwa o n bardzo krótko więc korzystajmy i jedzmy te bardzo wartościowe warzywo. Roladki drobiowe ze szparagami i fetą w bardzo chrupiącej otoczce to moja propozycja na wiosenny obiad. 1 podwójny filet z kurczaka 16 szt zielonych szparagów ok. 80 g sera feta sól pieprz panierka: 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy
Kolorowa kuchnia Elkiwersji fit, bez soli, bez tłuszczu i innych zbędnych Sałatka do grilla Sałatka do grilla Lekka sałatka, ze świeżych warzyw idealnie sprawdza się na Sałatka z tortellini Do tej sałatki mam duży sentyment Niesie ze sobą miłe wspomnienia:) Sałatka z kurczakiem i grzankami Sałatka z kurczakiem i grzankami Dzisiejszy przepis, choć banalny i zwykły, Lekka, zdrowa – sałatka owocowa Dziś
NiePieprz.plWarzywa faszerowane nieodzownie kojarzą mi się z jesienią. Ponieważ papryka taniutka, nic tylko trzeba korzystać, póki sezon trwa. Papryka, kasza jaglana, kurczak, trochę przypraw, ser na wierzch i danie niemalże skończone. Muszę przyznać, że nie doceniałam sytości tej potrawy, ale jak się okazało - jest bardzo sycąca. Przepis został zaczerpnięty z Kwestii Smaku. Smacznego! Składniki: 300 g filetu z kurczaka przyprawy
psgotujemygłównej, a taka sałatka, to przedsmak tego, co czeka nas już niedługo, gdy na straganach zaczną się pojawiać młode warzywa :) Polecam! Na śniadanie, obiad lub kolację! Sałatka z pęczakiem, botwinką i szczypiorkiem ½ szkl. pęczaku 2 szkl. bulionu warzywnego lub z kurczaka ½ ogórka szklarniowego 1 pęczek młodych buraczków ½ pęczka szczypiorku ½ pęczka koperku 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka soku z cytryny
Posadzone i zjedzonepomidory, ogórki i ową sałatę (możecie użyć sałaty lodowej lub tej, która Wam najbardziej smakuje). Na rozgrzanej patelni umieszczamy kurczaka i pokrojone w kawałki śliwki (ja dałam połówki owoców). Całość podsmażamy na średnim ogniu aż będzie miękkie. W miseczce umieszczamy warzywa a na wierzchu ciepłe jeszcze mięso z owocami. Życzę Wam smacznego! ps. nic nie szkodzi na przeszkodzie żeby sałatkę
Szybko Tanio SmacznieDziś pyszna zupka na warzywach z wkładką i pieczarkami.Myślę, że też robicie czasami taka zupę.Jest smaczna i czuć pieczarki. Składniki: 2 udka z kurczaka 3 marchewki starte 4 ziemniaczki natka pietruszki( same listki dałam) 100 g selera 1 cebula sól i pieprz do smaku ziele angielskie 2 szt listek laurowy 3 szt Dodatkowo
Różowa kuchnia4 piersi z kurczaka marynata: 1 mała puszka mleka kokosowego (165 ml.) 20g. orzechów nerkowca 2g. świeżego imbiru odrobina płatków czili szczypta soli Orzeszki nerkowca zmiksować
Lubię to gotuję2 piersi z kurczaka 1 niewielka cukinia ok. 200g. boczniaków 100g. kaszy owsianej - pęczak sałata lodowa sos musztardowy: 3 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki musztardy miodowej
Lubię to gotujęgałązki świeżego tymianku. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 45 minut. Pieczone pory z ziemniakami i kurczakiem podajemy na gorąco jako danie obiadowe. Por jest niskokalorycznym (100 g to tylko 24 kalorie) i bogatym w składniki mineralne warzywem. Znajdziemy w nim witaminy C, A, E, B1, B2, PP. To również źródło żelaza i białka. Jest uważany
My Chcemy Jeśćsmażymy. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do kurczaka i razem dusimy. Kapustę włoską szatkujemy, dodajemy do piersi z kurczaka. Wlewamy 250 ml wody i gotujemy na niewielkim ogniu przez około 15 minut. W międzyczasie gotujemy makaron al. dente. Do warzyw wlewamy krajankę warzywną i sos pomidorowy, po 3 minutach dodajemy makaron, mieszamy i przyprawiamy do smaku. Część mozzarelli wsypujemy
Kulinarne życiedużo energii kolacji. W kuchennych szufladach mam spory zapas torebek do smażenia i bardzo lubię z nich korzystać. Mięso, warzywa... wszystko przygotowujemy szybko i bez brudzenia patelni. Wzięłam kilka składników i przygotowałam z nich pyszną i bardzo aromatyczną pierś z kurczaka w musztardowo ziołowej marynacie z marchewką i słodką sałatką. Myślę, że danie sprawdzi się równie dobrze na obiad
Słodkie okruszki