Czemu podwójnym? bo wcale nie przypomina tej kupowanej pizzy, gdzie kurczaka tylko parę kawałeczków, gdzieniegdzie rzucono...tu ma być mocno drobiowo i syto :) Składniki: 3
Z Majeczką w kuchniNie jestem wielkim fanem makaronu, a raczej nie byłem :) Dziś zmieniłem zdanie :) i dania z makaronem pewnie będą często tu gościć. Będąc na zakupach kilka dni
Parowar FacetaAsparagus a gourmet feast. Składniki. 50 dag szparagi białe 2 piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka 10 dag mozzarella sól cukier 1 łyżka masła 1 łyżka
Kulinarny karnet ChristopheraOto jeden z pierwszych przepisów z wykorzystaniem "Pomysłu na... papirus". Pierwsze skojarzenie ze smażonym kurczakiem? W moim przypadku sałatka, ale nie taka całkiem klasyczna, chciałam czegoś
Pasja SmakuMięso z rosołu zawsze wykorzystuję do zrobienia innych potraw. Drugiego dania, pierogów, krokietów itp. Warzywa też przydają się do zrobienia np. sałatki. Dziś zrobiłam puree z
Buniabaje w kuchniowoce i warzywa. Nie jest dla was tajemnicą, że zimą powinniśmy korzystać z dobroci warzyw strączkowych takich jak: fasola, groch, ciecierzyca. O ile groch nie jest moim faworytem w kuchni, o tyle fasola szparagowa budzi moje uznanie. Dlatego też połączyłam ją z chrupiącą panierką, z kurczakiem i ryżem. Zapraszam na zieloną ucztę ! SKŁADNIKI 2 duże piersi z kurczaka szpinak
Mój Smak na Życiepierwszy i przyznam, że od razu skradła moje serce. Dostępność tego warzywa jest bardzo dobra a cena niezbyt wysoka. Cechuje ją wiele właściwości leczniczych: wzmacniające, uodparniające i odkażające. Najwięcej pożądanych substancji prozdrowotnych uzyskamy jedząc ją na surowo startą lub zmiażdżoną. Składniki na 4 porcje udek: 2 udka z kurczaka i 2 pałki (mogą być 4 pałki lub 4 udka
KierunekuchniaDodatkowo 300 ml bulionu z kurczaka 500 g mielonego z kurczaka 8 plastrów wędzonego boczku 250 g makaronu, tortiglioni 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki 125 g mozzarella Cebulę, chili i czosnek pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Upieczoną dynię zmiksuj ma puree. Dodaj upieczoną paprykę i usmażone warzywa. Zmiksuj jeszcze raz przy pomocy malaksera lub ręcznego miksera. Wyłóż
codojedzeniawymaga namaczania. Soczewica puy pasuje do większości warzyw, a dzisiaj postanowiłam ją ożenić ze szpinakiem. Lekkie danie na obiad Warzywny gulasz z soczewicy puy Składniki: 2- 3 porcje 100 g soczewicy puy 1 duża marchewka 1 łodyga naciowego selera, duża 1 cebula 2 duże ząbki czosnku 400 ml bulionu z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek 5 łyżek śmietanki
codojedzeniadziś swoje marzenia kieruję ku Tajlandii, która dopiero w planach ( Chiny już odkreślone z listy marzeń! ). Inspirując się kuchnią azjatycką przygotowałam dla Was przepis na przepyszne SATAYE Z KURCZAKA Z SOSEM ORZECHOWYM. Danie znane, popularne, łatwe do zrobienia i przede wszystkim pyszne! Przygotowałam je jednak w nietypowy sposób, a w moich kuchennych wojażach pomógł mi nowy sprzęt – FRYTKOWNICA BEZTŁUSZCZOWA(...)taki mini piekarnik. Oprócz ukochanych przez większość chrupiących frytek można przygotować w niej mięsa, ryby, szaszłyki, pieczone warzywa, omlety, a nawet słodkości takie jak muffiny czy małe ciasta! Ograniczyć nas może tylko wyobraźnia! Frytkownica beztłuszczowa PRIME3 dostępna TUTAJ SKŁADNIKI: MARYNATA: * filet z kurczaka – 500 g * czosnek – 2 ząbki * świeży imbir – 2 cm * sok z cytryny – 2 łyżki * sos sojowy
Ostra na Słodkoszybka i smaczna propozycja na jednogarnkowy obiad. Danie przygotujecie z pysznych i zdrowych warzyw, proporcje i składniki możecie modyfikować. Jeśli jesteście na diecie wege zrezygnujcie z dodatku kiełbasy, bigos nie straci na smaku. Jeżeli jadacie mięso – zamiast kiełbasy możecie dodać drobne kawałki piersi z kurczaka, filetu z indyka, nawet posiekane parówki. To bardzo aromatyczne danie, które wykonacie w kilka(...)pomidorowego 250 ml bulionu lub wody 7 łyżek oliwy + 1 spora łyżka masła sól, pieprz, słodka papryka, majeranek PRZYGOTOWANIE: Cebule obieram i siekam w drobną kostkę lub cienkie półksiężyce. Warzywa myję i kroję w niezbyt małą/dużą kostkę. Kiełbasę siekam w kostkę podobnej wielkości. W głębszej i szerszej patelni podgrzewam oliwę z masłem. Wrzucam kiełbasę, gdy się lekko przesmaży
Zasmakuj Kuchnizjeść mięso takie wrzucało się do garnka z wodą i gotowało aby „roz – solić” mięso. Z czasem odkryto, że wodę pozostałą po gotowaniu mięsa można wykorzystać na zupę, dodano warzywa, przyprawy, zioła i tak powstał rosół;) A wracając do samego rosołu. Wbrew powszechnej opinii rosół nie jest zupą tanią. Aby był naprawdę dobry wymaga kilku rodzajów mięsa i dobrej włoszczyzny(...)proporcje składników rosołu: Składniki: 0,6 kg wieprzowiny (łopatka, szynka lub gulaszowe) 2 ćwiarki z kurczaka Szponder wołowy 2 duze marchewki 2 pietruszki Seler Cebula opalona na kuchence, grillu lub piekarniku Por (zielona część) Sól pieprz sos sojowy Przygotowanie: Do garnka wrzucam umyte mięso, warzywa i 2 łyżki soli i zalewam zimną wodą. Teorii jak gotować rosół jest mnóstwo
Kulinarna Patilogiaprzepoławiamy pomidorki koktajlowe. Kroimy w kosteczkę ogórek. Szatkujemy cebulkę. Warzywa mieszamy z ugotowaną i ostudzoną komosą ryżową. Całość doprawiamy do smaku. Według upodobań. Najlepiej oliwą z oliwek i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata Porcja inspiracji kulinarnych z mojego INSTAGRAMU filet z piersi kurczaka w sosie musztardowym z grzybami i szparagami #healthy #healthyfood #followall #foodphotography #food(...)Beata Redzimska (@beatared) le 6 Mars 2016 à 0h50 PST 11 total views, 11 views today Tweetnij The post Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z warzywami. appeared first on MODA
MODA NA BIOmięso w marynatach jogurtowych . Moje opiekane polędwiczki z piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-koperkowej znikają ekspresowo. Jeśli zastanawiacie się nad zakupem dobrego opiekacza to z czystym sumieniem mogę Wam polecić befsztyk-gofry firmy Dezal. Naprawdę! W najbliższym czasie postaram się jeszcze zaprezentować naszą hitową marchewkę i inne warzywa, za którymi przepada moja córka. Nigdy nie nadążam zrobić dobrych
Di gotujewołowiną. Obie wersje przypadły mi do gustu. Myślę, że wieprzowina również powinna się sprawdzić. Składniki na 3-4 porcje: 400 g mięsa gulaszowego wołowego/wieprzowego lub z piersi z kurczaka 200-300 g pieczarek 6 szt. średnich ogórków konserwowych/kiszonych średnia papryka czerwona średnia cebula 3 łyżki przecieru pomidorowego łyżeczka musztardy 2 łyżeczki słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki łyżeczka majeranku(...)pieprzem mięso (jeśli trzeba kroimy je w kostkę) podsmażamy razem z warzywami i przyprawami na oleju/ oliwie, na średnim ogniu, mieszając parę razy. Po ok. 10 min. zalewamy całość wodą, aby przykryła zawartość garnka. Dodajemy musztardę, przecier i przyprawy. Podduszamy wszystko pod przykrywką na małym ogniu. W przypadku kurczaka wystarczy jakieś 15 minut. Jeśli wybierzecie wołowinę, trzeba czekać
Pyszny Duet