kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:341/657)

PUDEŁKOWY OBIAD NA WYNOS 216

Z pewnością słyszeliście o diecie pudełkowej👂 Można ją spotkać w formie cateringu dla zabieganych i dbających o formę, ale można również samemu sobie tworzyć smakołyki na

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pasta z kurczaka gyros na cieście szpinakowym z groszkiem 459

oczkach białka ugotowanych jajek. Wymieszać i przyprawić. Biszkopt szpinakowy delikatnie zwilżyć przegotowaną wodą, na wierzch nałożyć masę z kurczaka, wyrównać, na to pokruszyć żółtka jajek, groszek i posiekany szczypiorek. Przed pokrojeniem schłodzić w lodówce minimum 2 godziny. Czy wiesz że: Warzywa Bonduelle są uprawiane przy minimalizowaniu środków ochrony roślin. Firma osiąga to dzięki szerokiej wiedzy ich Agronomów oraz nowoczesnym

Jadło i czytadło
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i serkiem philadelphia 510

Nic dodać, nic ująć. Kto kocha makarony tak samo jak ja, zakocha się w tym daniu natychmiast po jego spróbowaniu. Dajcie znać w komentarzach jak smakowało

Jaglusia
Jak wykorzystać mięso rosołowe? 230

jakiś czas mieszając. Zdjąć z patelni. Ziemniaki pokroić na bardzo cienkie plastry. Na patelni, na której smażyliśmy kurczaka, ponownie rozgrzać olej i usmażyć na nim ziemniaki (z obu stron, na złoty kolor). Ziemniaki posypać solą i chilli. Podawać z warzywami i łyżeczką jogurtu greckiego lub ulubioną surówką

Bullio
Chili con carne drobiowe 152

Klasyczne danie jednogarnkowe pochodzące z Teksasu. Składa się z mielonego mięsa (tradycyjnie wołowego) i warzyw. Przyprawami nadającymi charakterystyczny smak są chili i kmin rzymski. Do podawania z ryżem lub pieczywem. 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka 100 ml bulionu warzywnego 2 pomidory 1 mała czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 mała czerwona cebula 2 łyżki

Bullio
Warzywa z piekarnika 311

kalafiora posypujemy pieprzem ziołowym i słodką papryką i tez skrapiamy olejem. Na blaszce z papierem do pieczenia układamy warzywa i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 160 st. C. Dodatkiem może być każde mięso a u nas pieczone udko z kurczaka. Smacznego

Maminek kulinarny
Botwinka. 143

duży pęczek botwinki + 3 małe buraczki 1 duża marchewka kawałek pora 3 gałązki lubczyku 1 udko z kurczaka 4 jajka 5  ziemniaków 1 szklanka śmietanki 12% sól,pieprz ewentualnie warzywko do smaku kilka gałązek pietruszki i selera Wykonanie: Wszystkie warzywa obieramy i myjemy.Mięso myjemy przekładamy do garnka i zalewamy połową wody.Dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę, buraczki pokrojone

Sama słodycz i szczypta chili
Zupa krem z żółtych warzyw od Proste Historie 229

powstał lepszy smak i aromat. Zachęcam do wypróbowania. :) Składniki: 1 opakowanie mrożonej zupy krem z żółtych warzyw 1 średni ziemniak  przyprawy: jarzynka bez soli, susz warzywny, 1 liść laurowy, 2 ziela angielskie, szczypta pieprzy cayenne 2 skrzydełka z kurczaka 600ml wody Sposób przygotowania: Do gotującej się wody wrzucamy skrzydełka, czekami aż się podgotują. Następnie dodajemy obranego, umytego, pokrojonego ziemniaka

Truskawkowa Fiesta
Pomidorowa zupa rybna 204

pieprz ziarnisty sól lubczyk Ryby filetujemy. Resztki pozostałe po filetowaniu wkładamy do garnka wraz z porcją rosołową z kurczaka, zalewamy zimną wodą do przykrycia i gotujemy na wolnym ogniu przez 2 godziny, usuwając szumowiny co jakiś czas. Następnie dodajemy obrane warzywa, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i gotujemy przez kolejne 2 godziny.   Zupę przecedzamy, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy

Czerwona Porzeczka
Roladki z kurczaka 257

Składniki: * 2 pojedyncze piersi z kurczaka * 3 garście szpinaku * 2 ząbki czosnku * 20 dag fety * łyżka oliwy z oliwek * sól, pieprz Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż

Pobite gary Barbary
Galaretka drobiowa 245

paczki żelatyny natka pietruszki ziele angielskie 4 liście laurowe szczypta Vegety sól pieprz natka pietruszki groszek konserwowy Ćwiartki kurczaka umyć i zalać wodą. Gotować na małym ogniu, tak jak rosół z liściem i zielem angielskim. Po około pół godzinie dodać warzywa ( w całości ). Doprawić przyprawami. Jak warzywa zmiękną i mięso zacznie odchodzić od kości wyjąć je z rosołu. Doprawić posiekanym

Jemy Pijemy
Tarta z kurczakiem i fasolką szparagową 469

Fasolkę szparagową można jeść na wiele rozmaitych sposobów. Kiedy tylko zaspokoję swój pierwszy fasolkowy głód zaczynam z nią liczna eksperymenty. Jednym z bardziej udanych jest tarta

Kolizje Smaków
Kotlet góralski 915

dość, że wygląda rewelacyjnie - to jeszcze świetnie smakuje. Jest to takie połączenie szaszłyka z kotletem drobiowym :) Fileta z kurczaka dobrze umyć. Rozkroić i rozbić dosyć cienko. Posolić z każdej strony, oprószyć curry i pieprzem. Przygotować długie, drewniane patyczki do szaszłyków. Warzywa, boczek i szynkę nadziać na przemian na patyczek, pozostawiając z każdego końca po 2 cm. Tak przygotowane szaszłyki owinąć

Świat Domowej Kuchni