posiekanej natki pietruszki *2 jajka * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * sól, pieprz ziołowy i naturalny * olej do smażenia Na tarce o dużych oczkach starłam pieczarki i ser żółty. Pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę i połączyłam z pieczarkami i serem. W kubeczku rozbełtałam jajka z mąka ziemniaczaną. Dodałam do miski z mięsem, pieczarkami i serem. Dołożyłam natkę pietruszki. Doprawiłam solą, pieprzem(...)gorący olej na patelni. Smażyłam z obu stron na złoty kolor. Świetnie te kotleciki smakują z sosem tzatziki. Tym razem podałam je z ryżem i warzywami. Świetne! Smacznego! Lidka Artykuł Siekane kotleciki z piersi kurczaka i pieczarek pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąmleka * 2 łyżek siekanej zieleniny * Szczypty gałki muszkatałówej * Soli * Pieprzu Warzywa (ziemniaki i pietruszkę) trzeba ugotować, a następnie utłuc, wymieszać z mlekiem, masłem i przyprawami i utrzeć na puszyste pure. Polecamy Wam również nasze inne patenty na wykorzystanie leftovers i ekomoczne gotowanie! Co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka(...)sposobów Menu na tydzień: Zawsze jest pora na kalafiora Menu na tydzień: Fast and fryless czyli szybko i bez gotowania Menu na tydzień: Kurczak i jarmuż Smacznego! Artykuł Zapiekanka pasterska, czyli sposób na warzywa z rosołu pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzpodać z makaronem sojowym lub ryżowym, taka wersja najbardziej nam smakuje w domu. Dodatkowo obok kapusty pak choi w daniu pojawiają się inne warzywa: marchewka, cebula i fasolka szparagowa, czyli lekko i zdrowo. Kurczak z pak choi i sezamem Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 spora marchewka 1 cebula 150 ugotowanej fasolki szparagowej
Kulinarne przygody Gatitypodać z makaronem sojowym lub ryżowym, taka wersja najbardziej nam smakuje w domu. Dodatkowo obok kapusty pak choi w daniu pojawiają się inne warzywa: marchewka, cebula i fasolka szparagowa, czyli lekko i zdrowo. Kurczak z pak choi i sezamem Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 spora marchewka 1 cebula 150 ugotowanej fasolki szparagowej
Kulinarne przygody Gatityskracając czas obróbki termicznej do niezbędnego minimum, tak jak to robią m.in. Chińczycy, a w ślad za nimi ja proponując dzisiejsze danie czyli kurczaka po chińsku. Aby przygotować to danie trzeba poświęcić trochę czasu na pokrojenie warzyw w słupki wielkości zapałki. Można to jednak zrobić poprzedniego dnia oglądając np. ulubiony serial telewizyjny. Co prawda latem idą same powtórki
Wiem co jemKURCZAK PO MEKSYKAŃSKU MEXICAN CHICKEN Składniki Kurczak • piersi z kurczaka 2 szt • olej rzepakowy 50 ml • sól 10 g • słodka papryka 10 g • sok z limonki (opcjonalnie) Warzywa • papryka czerwona 1 szt • papryka żółta 1 szt • czerwona fasola 200 g • zielona fasola szparagowa 450 g • biała cebula 2 szt • kukurydza 50 g • biały(...)pieprz 1 szczypta (opcjonalnie) Sposób przygotowania Kurczak Umyte i wysuszone piersi z kurczaka kroimy w kawałki na 1-2 cm. Dodajemy sól, paprykę, sok z limonki oraz olej. Całość mieszamy. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie smażymy na złoty kolor z każdej strony. Warzywa Kroimy w kostkę bez gniazd nasiennych papryki oraz cebulę. Czerwoną fasolę oraz kukurydzę
chefintheforestkotleciki ze zdrowym kalafiorem i aromatyczną natką z pietruszki to doskonały pomysł na dostarczenie nam cennych składników mineralnych. Odżywcze kotleciki pozwolą przemycić wszystkim niejadkom warzyw tego co najważniejsze - witaminy. Składniki: 500g zmielonego fileta z kurczaka 700g kalafiora 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 bułka kajzerka 2 jajka 1/2 szklanki mleka 6 łyżek posiekanej natki z pietruszki 2 łyżki kaszy manny
Szalona Kuchnia Ewelinysosem czosnkowym Sałatka z tuńczykiem Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą Sałatka śledziowa z zielonym groszkiem Sałatka śledziowa na różowo Sałatka z makaronem i kurczakiem Sałatka z makaronem i szy nką Sałatka z makaronem, warzywami i wędliną Sałatka z pieczarkami Sałatka z brokułem, fetą i szynką Sałatka jarzynowa Sałatka warstw owa z tuńczykiem Sałatka pieczarkowo-paprykowa z szynką Sałatka
Kuchnia domowa Aniteż smak zupy, niby oczywiste, a nie wszyscy o tym pamiętają. Najlepiej do zrobienia tej zupy użyć świeżych składników, ale równie dobrze sprawdzą się mrożone warzywa. Składniki: 1,5 l bulionu warzywnego lub z kurczaka 2 duże kalarepy 2 duże pory ok. 200 g boczników (ewentualnie pieczarek) 3 serki topione (np. ementaler, gouda) - serki można pominąć jak ktoś nie lubi(...)sól, pieprz Wykonanie: Kalarepę obieramy i kroimy w ok. 1-2 cm kostkę, pora kroimy w półkrążki. Natomiast boczniaki kroimy w paseczki Do bulionu wrzucamy serki topione i pokrojone warzywa. Całość gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dorzucamy zielony groszek i gotujemy jeszcze ok. 5 min. Doprawiamy solą i pieprzem. Tuż przed podaniem dokładamy do zupy pokrojony szczypiorek. (już
IMPRESJA SMAKUproste, pachnące przyprawami danie, które można przygotować w pół godziny. Możecie do niego wrzucić niemal wszystko co macie pod ręką, np. resztki kurczaka z rosołu, który dzięki przyprawom i innym składnikom nabierze nowego smaku. Do tego ryż, warzywa i np. krewetki – i pyszny obiad, który zadowoli nawet wybrednych domowników – gotowy. P rzepisy z resztek kurczaka – marokański gulasz
Niedzielny kucharzproste, pachnące przyprawami danie, które można przygotować w pół godziny. Możecie do niego wrzucić niemal wszystko co macie pod ręką, np. resztki kurczaka z rosołu, który dzięki przyprawom i innym składnikom nabierze nowego smaku. Do tego ryż, warzywa i np. krewetki – i pyszny obiad, który zadowoli nawet wybrednych domowników – gotowy. Marokański gulasz z resztek kurczaka Marokański gulasz
Niedzielny kucharzmiękki. Cebulę i paprykę obieram i kroję na duże kawałki. Czosnek obieram i kroję w plasterki. Chwilę wszystko przesmażam i dokładam do kurczaka. Nie robię tego na początku duszenia, bo wtedy obie się rozgotują a lubię jak warzywa w potrawce są al dente. Całość jeszcze duszę ok 10-15 min. Można też -jak ja- dodać do smażonych warzyw papryczkę chili
UgotujmyTo.plczosnek i przyprawy. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na godzinę do lodówki. Kapustę szatkujemy, ogórka kroimy w plasterki, pomidora w kostkę, cebulę w piórka. Warzywa mieszamy ze sobą. Na dno foremek aluminiowych wykładamy frytki. Na frytki kładziemy kurczaka, a całość posypujemy startym żółtym serem. Foremki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na ok. 10 min. do momentu rozpuszczenia się
e-PrzepisyKulinarnegrillowej z dodatkiem oliwy albo oleju. Pierś z kurczaka kroimy na podobne paski, następnie nacieramy oliwą, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Tak przygotowanego kurczaka smażymy na patelni grillowej z obu stron. Myjemy i osuszamy warzywa. Jarmuż rozrywamy w palcach na mniejsze cząstki i układamy na półmisku. Pomidorki suszone, paprykę i kozi ser kroimy w paski i układamy na jarmużu
Bon Appetit Małgorzatyopakowaniu. Kroję w cienkie paski paprykę, cebulę w piórka, pieczarki w pół plastry i wszystkie warzywa przekładam do naczynia żaroodpornego. Warzywa polewam przecierem pomidorowym, doprawiam solą, pieprzem i oregano a następnie wszystko mieszam. Kroję pierś z kurczaka w kostkę, przyprawiam obficie curry, solą, papryką słodką (najlepiej jest zostawić na jakiś czas przyprawione mięsko wtedy lepiej smakuje ale nie jest
Kuchnia Viki