kurczak z ryżem - 7081 przepisów (strona:353/473)

Kotlety drobiowe z serem i majonezem 237

miotełki do ubijania) . Mieszaj, aż ciasto będzie jednolite. Na patelni rozgrzej olej, połóż kotlety i smaż na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor.   Jeśli zamiast piersi kurczaka, masz sznycle drobiowe, nie musisz ich rozbijać tłuczkiem – powinny być wystarczająco cienkie   W mięso wtarłam przyprawę gyros, dlatego późniejsze doprawianie ciasta lub usmażonych kotletów nie jest już konieczne(...)buraczkami, ogórkiem kiszonym lub przetworami warzywnymi.     Pomysły na obiad… – Placki ziemniaczane ze słonecznikiem – S paghetti bolognese – Leczo z patisonem – Ryba pieczona na ryżu

Kulinarne S.O.S.
KURCZAK W POMIDORACH 180

serwuje dzisiaj kurczaka w pomidorach, z dodatkiem mozzarelli i bazylii. Mmmm ;)) Potrzebujemy - pierś z kurczaka (u mnie 2 sztuki) pomidory w puszcze kulka mozarelli świeża bazylia ulubione przyprawy do kurczaka - u mnie była to sól, pieprz i czosnek Pierś z kroimy na małe części, przyprawiamy, smażymy w ulubionych  przyprawach (sól, pieprz, czosnek) na łyżce oliwy.  Gdy będą gotowe(...)Następnie dodajemy pokrojoną  na mniejsze części  lub startą mozzarellę - trzymamy na małym ogniu do momentu jej rozpuszczenia, dodajemy świeżą bazylię (ewentualnie suszoną)  ii podajemy z ziemniaczkami, ryżem albo makaronem. SMACZNEGO

BezglutenowaIzabela
Kurczak po kreolsku 123

świeżo zmielonego pieprzu szczypta mielonych goździków pół łyżeczki cynamonu 3 łyżki soku z limonki 1 łodyga selera naciowego 1 czerwona papryka cebula olej sól     Przygotowanie   Mięso kurczaka umyłem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Wymieszałem z zielem angielskim, imbirem, goździkami, pieprzem i cynamonem, skropiłem sokiem z limonki. Przykryłem folią, wstawiłem do lodówki na 20 minut. Seler po umyciu pokroiłem(...)paprykę umyłem, pokroiłem w cienkie paski. Cebulę obrałem, posiekałem. Mięso obsmażyłem na rozgrzanym oleju, dodałem warzywa, smażyłem ok. 5 minut, mieszając je. Doprawiłem solą do smaku. Podałem z gotowanym ryżem

R'n'G Kitchen
Udka kurczaka po tajsku 210

Składniki: 4 udka kurczaka 1/2 łyżeczki chilli 3 łyżki cukru brązowego 5 łyżek sosu sojowego 5 łyżek sosu rybnego 1 łyżeczka mielonego imbiru Piekarnik nagrzać do 200 stopni. W miseczce połączyć chilli, cukier, sos sojowy, sos rybny, imbir. Wymieszać. Umyte i osuszone udka włożyć do naczynia żaroodpornego i polać marynatą. Piec 70 minut. W między czasie polewać marynatą. Można też(...)odwrócić w połowie pieczenia. Udka podałam z ryżem jaśminowym oraz surówką z ogórka i cebuli

Moja Galeria Smaku
SOS TERIYAKI 133

Teriyaki jest wyśmienity z rybą (szczególnie z łososiem, miecznikiem, tuńczykiem lub morskim okoniem), kurczakiem lub wołowiną. Składniki: ½ szklanki sosu sojowego ¼ szklanki białego wina ¼ szklanki octu ryżowego ⅓ szklanki cukru 1 ząbek rozgniecionego czosnku 2½ cm kawałek rozgniecionego korzenia imbiru 2½ cm kawałek skórki z cytryny Przygotowanie: Wetrzeć odrobinę oleju sezamowego w rybę, drób lub mięso przed grillowaniem. Ten sos należy użyć(...)polania pod koniec czasu grillowania, ponieważ wysoka zawartość cukru sprzyja przypaleniu. Pozostałość sosu podawać do stołu z ryżem gotowanym na parze. Wymieszać sos sojowy, wino, ocet, cukier, czosnek, imbir i skórkę z cytryny w rondelku. Na bocznym palniku grilla, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż zostanie z niego połowa i stanie się gesty. Ostudzić i wyjąć czosnek

naRuszcie
Filety z kurczaka z karmelizowanymi gruszkami. 213

kaczki 2 gruszki obgotowane lub ze słoika 2 owoce kiwi 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka soku z gruszek 2 plasterki świeżego imbiru sól,pieprz klarowane masło Piersi kurczaka pokroić w niezbyt grube plastry, lekko posolić, posypać curry i pieprzem. Piersi usmażyć na maśle. Na patelnię wlać miód i wymieszać z sosem ze smażenia. Dodać połówki gruszek i ćwiartki kiwi(...)przewracając na drugą stronę. Owoce wyjąć, a do sosu dolać sok z gruszek i sypnąć trochę pieprzu. Obok plastrów mięsa położyć karmelizowane owoce, polać sos .Dobrym dodatkiem jest ryż. To proste, ale wykwintne danie zrobimy w trakcie gotowania ryżu

Kulinarny karnet Christophera
Pulpety z indyka w sosie koperkowym 73

możesz przygotować resztę obiadu i nakryć do stołu. Potem wystarczy tylko polać zapieczone pulpety sosem koperkowym i podać na stół. Z czym podawać pulpety z indyka? Doskonale smakują z ryżem. kaszą gryczaną niepaloną oraz makaronem. Nam smakują podane klasycznie z ziemniakami i surówką. Przepis na pulpety z indyka w sosie koperkowym polecamy wszystkim, którzy szukają pomysłu na proste i sprawdzone(...)pieczarkowym . Wieprzowina w sosie słodko – kwaśnym , to świetny pomysł na obiad “jak od Chińczyka”. Warto również sprawdzić przepis na kotlety mielone w sosie grzybowym oraz na kurczaka z makaronem w sosie . Jak zrobić pulpeciki z indyka w sosie koperkowym? Zapraszamy na przepis! Pulpety z indyka w sosie koperkowym Składniki Na pulpety: mielone mięso z indyka

Kuchnia Na Wypasie
Kurczak z warzywami po chińsku 98

warzywa. 8.   Gdy będą już rozmrożone, dodajemy 2 łyżki sosu sojowego i sos ostrygowy - mieszamy całość. 9.   Do warzyw dolewamy szklankę wody i wrzucamy usmażonego kurczaka. 10. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 2-3 minuty. 11. Doprawiamy całość do smaku sosem sojowym i chili. 12. W szklance mieszamy mąkę ziemniaczaną z 3 łyżkami zimnej wody(...)zależności od preferencji można zagęścić bardziej lub mniej, dlatego w czasie wlewania mieszamy i kontrolujemy gęstość sosu. 13. Podgrzewamy, mieszając ok 1-2 minuty. Podajemy z białym lub brązowym ryżem, albo z makaronem chińskim sojowym, pszennym lub ryżowym. Danie po wierzchu można posypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi i świeżą kolendrą. Smacznego

Prosto z Kotła
Szybkie danie chińskie 167

Jak w tytule jest to danie szybkie ale i do tego pyszne, aromatyczne, dla wielbicieli chińszczyzny będzie znakomite. Ja tutaj dodałam mięso z podudzi kurcząt bez

Moje Małe Czarowanie
Curry z kurczakiem, dynią i szpinakiem 167

szklanki wody Sposób przygotowania : Filety z kurczaka  pokroić  w cienkie paseczki, dynię  w kostkę, cebulę w piórka. W dużym rondlu rozgrzać masło i obsmażyć kawałki kurczaka. Dorzucić cebulę, dynię, pastę curry , wyciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone na kawałki papryczki chili ( bez pestek). Dusić  na małym ogniu 15 min mieszając, następnie dolać mleko kokosowe i pół(...)szpinak i gałkę. Pozostawić pod przykryciem na  kolejne 5 min aż szpinak zmięknie. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Serwować z pieczywem lub ugotowanym na sypko ryżem.  Smacznego

Gosia gotuje
Udka z kurczaka w miodzie 318

biegać za tym kurczakiem i pozbawiać go wszystkich zbędnych elementów :) Udka z kurczaka w miodzie   Składniki: 4 udka łyżeczka miodu łyżka keczupu  przyprawa do kurczaka przyprawa do kurczaka po węgiersku papryka pieprz ziołowy Przygotowanie: Udka pozbawiamy skórki (tak żeby zostało nam samo mięsko :). Miód i keczup mieszamy razem z przyprawami i nacieramy taką marynatą udka. Wstawiamy całość(...)oleju z pestek winogron na patelni z obu stron. Kiedy mięsko jest podsmażone, podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy do miękkości. Można podawać właściwie ze wszystkim - hit dla mnie - ryż z curry i buraczki ćwikłowe ze słoika ;) Paluszki lizać

Lawendowe Niebo
Kurczak Tikka Masala 138

oliwek Wymieszać sok z cytryny z przyprawą garam masala, kurczaka pokroić w większa kostkę i zalać go marynatą. Wymieszać i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Zamarynowane kawałki kurczaka usmażyć na patelni lub zgrillować. Na innej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i imbir. Chwilę podsmażyć uważając, aby się nie spaliły. Dodać passatę pomidorową, kurkumę, garam masalę i całość krótko(...)smaku przyprawami. Gotować na średnim ogniu przez kilka minut. Do gotowego sosu wrzucić usmażone mięso i krótko podgrzać. Wyłożyć na talerze i serwować posypane świeżą kolendrą zchlebkami Naan lub ryżem

wyzwania kuchenne
Kurczak duszony z cukinią i cebulą 164

mała podwójna pierś z kurczaka pół dużej cukinii 1 cebula 2 ząbki czosnku ciemny sos sojowy 10 dag żółtego sera pieprz, sól, zioła prowansalskie Wykonanie: 1. Pierś z kurczaka pokroić w dużą kostkę. Podsmażyć na patelni. 2. Mięso doprawić do smaku, dolać sos sojowy wg uznania. 3. Cukinię i cebulę pokroić w pół talarki. Dodać do mięsa. 4. Doprawić posiekanym(...)Wszystko dusić od przykryciem do czasu zmięknięcia warzyw (ok 15 min.). 6. Przed końcem duszenia mięso i warzywa posypać żółtym serem, podawać gdy stopnieje. Sugestie: Danie można podawać z ryżem (jak ja), makaronem, albo samo. W każdym wypadku powinno smakować tak samo dobrze. Przepis dodaję do akcji: Warzywne Szaleństwo i Ekspresowo w kuchni

Pasja Smaku
Curry z kurczakiem i warzywami 104

łyżkę oleju. Marynujemy kurczaka i pozostawiamy na około 30 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i delikatnie szklimy posiekaną cebulę lekko dodając 1/2 łyżeczki i cukru i soląc. Dodajemy zamarynowanego kurczaka wraz z resztkami marynaty i smażymy na złoty kolor. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy cukier, pastę curry, curry oraz kurkumę. Całość dokładnie mieszamy i smażymy przez około 5 minut(...)miękkości. Na koniec dodajemy śmietanę, bulion i mleczko kokosowe. Gotujemy dalej przez kolejne 4-5 minut, często mieszając. Doprawiamy do smaku pieprzem cayenne oraz solą. Gorące curry podajemy z ryżem. Smacznego

dom-agi.pl
Potrawka z piersi kurczaka z marchewką i groszkiem 650

płaski garnek) z rozgrzanym masłem. Po 2 minutach smażenia dodajemy do niego poszatkowany drobno czosnek. Podgrzewamy mieszając do momentu zeszklenia. Dorzucamy na patelnię pokrojone w paski mięso z kurczaka, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy aż mięso ze wszystkich stron się zetnie. Następnie zalewamy całość 1,5 litra wrzącej wody, zmniejszamy ogień, przykrywamy przykrywką i dusimy przez 30 minut(...)marchewką. Mąkę mieszamy z mlekiem i wlewamy powoli cały czas mieszając do potrawki. Dodajemy sok z cytryny i ewentualnie doprawiamy całość solą i pieprzem.  Potrawkę podajemy z ryżem, posypaną dużą ilością natki pietruszki

Qchnia po prostu