kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:319/456)

HAGFISH QUENELLES – DISHONORED 2 – serkeńskie rybne kluski 266

oznacza delikatne kluski gotowane na wodzie, podobne kształtem i konsystencją do gnocchii. Ich bazą jest ciasto parzone (Pâte à Choux) połączone ze zmiksowanym mięsem z ryby, chociaż wersje z kurczakiem są też często spotykane. Receptura z gry nie wskazuje dokładnych proporcji, dlatego sugerowaliśmy się tradycyjnymi przepisami na ten francuski rarytas. Mimo, iż na pierwszy rzut oka danie może wyglądać(...)DISHONORED 2 serkeńskie rybne kluski z „The Fishmonger’s Cookbook” 60 min 15 min (czekanie) 12,70 zł 2 porcje średnio trudne POTRZEBUJESZ miska łyżka garnek piekarnik forma do pieczenia Składniki Koszt filet z łososia lub pstrąga/szczupaka [200g] 8 zł masło – 1 łyżka [20g] 0,40zł mąka – 3 łyżki [40g] 0,10 zł jajko

Nerds Kitchen
Grillowane filety z kurczaka z truskawkami 273

łyżeczk soku z limonki 1 łyżeczka skórki z limonki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka świeżych listków rozmarynu Świeżo mielony pieprz, sól Około 1 szklanki pokrojonych truskawek Filety z kurczaka myjemy oraz suszymy. Oprószamy z obu stron świeżo mielonym pieprzem oraz solą. Następnie układamy je w głębokim talerzu i dodajemy przyprawy: chili, paprykę, rozmaryn, skórkę oraz jedną łyżeczką soku(...)drugiej (na mięsie powinny pojawiać się ciemne paski.) Następnie polewamy sosem z truskawkami i po chwili odstawiamy z ognia. Dekorujemy świeżym rozmarynem i podajemy np. z frytkami z piekarnika i sałatką

Kolizje Smaków
Pieczone fit kotlety drobiowe z warzywami 515

Składniki: 700 g mięsa drobiowego (np. z udźca kurczaka bez skóry) 40 dag żółtego sera (np. mozzarella) 3 jajka 1 cukinia 1 czerwona papryka 1/2 żółtej papryki 2 marchewki 1 duża cebula 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 zmiażdżone ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz Sposób wykonania: Cukinię ścieramy na dużych oczkach tarki, posypujemy(...)odciśniętą z soku cukinię oraz wszystkie inne składniki.  Doprawiamy przyprawami i mieszamy dłonią na jednolitą masę. Uformowane dłońmi kotlety układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 25 minut

Qchnia po prostu
Pierś kurczaka z warzywami w marynacie ziołowo-czosnkowej 133

ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1/2 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 1/4 łyżeczki płatków chili 1/2 łyżeczki suszonej/prażonej cebulki Przygotowanie: Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć i oczyścić z błonek. Jeśli była jedna duża to przeciąć wzdłuż na dwa kotlety. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulkę pokroić w piórka. Bakłażana, cukinię oraz pomidory pokroić(...)czosnkową, można użyć do tego pędzelka i rozsmarować na mięsie oraz warzywach. Gdy dysponujecie czasem warto wstawić do lodówki na kilka godzin aby się lepiej zamarynowało. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 o C i zapiekać około 30-35 min aż warzywa zmiękną a mięso będzie upieczone. W międzyczasie można polewać warzywa i mięso sokami puszczonymi podczas pieczenia

Kocham..lubię..gotuję..
Żeberka teriyaki 141

zgrabnie pokroić je na kawałki mięsa z kością.  Chiński tasak Zwilling Pro to mój pomocnik kuchenny numer 1! Używam go bardzo często do porcjowania mięsa, do filetowania, do dzielenia kurczaka na części, do krojenia warzyw. Mimo swoich sporych rozmiarów bardzo dobrze układa się w dłoni, nie odczuwam zmęczenia podczas długotrwałego krojenia, co oznacza tylko jedno - jest on niesamowicie dobrze wyważony(...)zmarynowało. Marynowanie powinno trwać nie krócej niż 1 godzinę, najlepiej zostawić mięso w marynacie na całą noc. W głębokiej patelni do pieczenia układamy nasz kawałek żeberek i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C na 2 godziny. Co 30 minut smarujemy nasze żeberka marynatą, która pozostała w naczyniu po marynowaniu mięsa. Po pieczeniu każde mięso musi "odpocząć", żeby podczas

MamaOskarka
Faszerowane patisony w wersji FIT 263

mięsa mielonego z piersi kurczaka 10 dkg pieczarek woreczek kaszy pęczak woreczek kaszy gryczanej papryka czerwona papryka żółta cebula 1/2 puszki kukurydzy 1/2 szklanki bulionu przyprawy: mieszanka do kurczaka, papryka słodka, majeranek, sos sojowy, sól, zioła prowansalskie Wykonanie: W patisonach odciąć „denka” i wydrążyć środki tak żeby powstały miseczki. Miąższ z patisonów jeśli nie ma dużych pestek odłożyć(...)dużej misce wymieszać surowe mięso, kaszę, podsmażone warzywa i drobno posiekany miąższ z patisonów. Doprawić do smaku przyprawami i zalać bulionem. Dokładnie wymieszać. Gotowym farszem nadziać patisony. Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Włożyć patisony do rondla, zalać dno rondla wodą (na około 0,5 cm) i zapiekać bez przykrycia przez 30 minut. Podawać z surówką lub sosem. Przepis na pyszny

Mama z miasta
Pomysły na domową zapiekankę 174

potrawy, jaką jest zapiekanka. Można ją przygotowywać na różne sposoby – pierwsze skojarzenie to zapewne ta z dodatkami na chrupiącym pieczywie, ja jednak chciałabym skupić się na tej serwowanej z piekarnika jako danie główne, przygotowywanej zazwyczaj w naczyniu żaroodpornym. Pomysłów na zapiekankę jest bardzo wiele. W zasadzie dobór składników na tę wspaniałą potrawę zależy tylko od nas. Zapiekanki możemy tworzyć dosłownie(...)Niemal każdą zapiekankę posypujemy startym serem żółtym, różnymi źródło: przepisy.pl przyprawami i ziołami. Bardzo często robimy również zapiekanki makaronowe - są bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym czy boczkiem. Wcześniej gotujemy makaron al dente, mięso podsmażamy. Krócej będziemy wtedy zapiekać. Podobnie robimy zapiekanki z warzywami. Wykorzystujemy warzywa jakie tylko chcemy: pieczarki, pomidory, brokuły, por, cebula

Gotuję Testuję
Drobiowy pasztet z szynką parmeńską i białymi warzywami 165

naszemu wypiekowi. Dodatek szynki parmeńskiej powoduje, iż całość staje się wykwintna, z charakterystycznym dymnym posmakiem szynki. Składniki: 400 gram zmielonego mięsa drobiowego, np. z rosołu 300 gram zmielonej piersi kurczaka gotowane warzywa: mały seler, dwie pietruszki, jedna cebula, dwa ząbki czosnku 5-6 suszonych grzybów, wymoczonych 1 łyżka soli ziołowej 1/2 łyżki pieprzu ziołowego 1/2 łyżki majeranku 5 łyżek bułki(...)niech jedna nachodzi na drugą odrobinę. Następnie wykładamy masę mięsną. Całą keksówkę upuszczamy na blat z wysokości 15 cm by pasztet był zbity, bez pęcherzyków powietrza. Formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 1 godzinę i 10 minut. Po tym czasie wyciągamy z formy i studzimy do góry dnem. Pasztet świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno

Mango Papaja
Cukinie faszerowane potrawką z piersi kurczaka 178

pieprz  - 2 łyżki masła  - kilka gałązek kopru i pietruszki  - 10 dag sera żółtego Sposób przygotowania 1. - Mięso z piersi pokroić w drobną kostkę posypać przyprawą grill kurczak(...)pieczenia włożyć na 15 minut do piekarnika nagrzanego 180 stopni termoobieg .                                                                        - Po wstępnym pieczeniu faszerować cukinię włożyć do piekarnika na kolejne 20 minut

W królestwie smaków Beaty
Tacos z mięsem mielonym 262

Dziś naszła nas ochota na spróbowanie czegoś nowego dla nas.  Wybraliśmy w sklepie tacos są to tortille z mąki kukurydzianej. można ją wypełniać różnymi rodzajami farszu mięsem mielonym, kurczakiem krewetkami czy też tylko warzywami. My nasze tacos postanowiliśmy wypełnić mięsem mielonym. i tym co mieliśmy pod ręką Nam taka przekąska bardzo zasmakowała  i zapewne będziemy próbować również innych(...)szklanki wody i odcedzoną kukurydze całość dusimy przez 5 minut. Paprykę i pomidora kroimy w kostkę cebulę w piórka, a sałatę dzielimy na mniejsze kawałki do podgrzanych tacos w piekarniku (przez 3 minuty 180'C) wykładamy mięso i warzywa.  Całość można polać jakimś sosem bądź dodać zupełnie co innego wszystko zależy od Waszej fantazji. Smacznego

cookpl
Węgierska marynata do mięs 121

wieprzowiny. Kiedy mięso przez kilka godzin poleży w takiej marynacie, staje się znacznie bardziej aromatyczne i delikatniejsze. Później wystarczy je jedynie usmażyć lub upiec na grillu albo w piekarniku. I tak oto w magiczny sposób przenosicie się nad Balaton. Przepis: węgierska marynata do mięs Węgierska marynata do mięs – składniki: 150 ml oleju 100 ml wody Sok z połowy cytryny(...)energicznie potrząsać, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Tak przygotowaną marynatę możesz od razy wykorzystać do zamarynowania mięsa.  W tym wydaniu idealnie nadaje się do zrobienia np. kurczaka, indyka lub wieprzowiny. Aby smak dokładniej bardziej wniknął w mięso, możesz je delikatnie ponacinać, a marynatę dokładnie wetrzeć, fundując mięsu delikatny masaż. Marynatę możesz też zrobić z wyprzedzeniem. W lodówce powinna

okolicepalnika.pl
Drobiowe roladki zapieczone w grzybowym sosie 173

wody 200 g śmietany 18% 1 łyżeczka mąki ryżowej Sól Pieprz Czosnek granulowany 2 łyżki natki pietruszki Leśne grzyby zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 20 minut. Filet z piersi kurczaka kroimy na 6 płatów. Każdy kawałek rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Na każdym kawałku układamy plaster sera i łyżeczkę natki pietruszki. Mięso zwijamy w ciasny rulon. Roladki(...)wywarze z patelni śmietanę i mąkę ryżową. Dokładnie łączymy z resztą składników i dusimy jeszcze kilka minut. Gotowym sosem zalewamy roladki. Pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 60 minut. Po upieczeniu przekładamy na półmisek, obsypujemy ugotowaną pokrojoną marchewką i natką pietruszki

VioletoweKucharzenie
Pieczone bakłażany 121

pyszną ciepłą kolację. Zachęcam Was do odwiedzenia podobnych przepisów gdzie królują pieczone warzywa: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy na kolację –  bataty z sosem awokado –  kurczak z batatami –  carpaccio z buraka –  sałatka z żółtym burakiem –  sałatka z kolorowych buraczków –  frytki z batatów –  chipsy z batatów – zbiór przepisów FIT i odpowiedź(...)Bakłażana umyj dokładnie, przekrój wzdłuż i natnij na krzyż małym nożem tak, aby nie przekroić skórki a nakroić tylko miąższ. Bakłażana od środka natrzyj oliwa i posól, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st C. Piecz bakłażany do miękkości około 25-30 minut. W tym czasie obierz granata i wyjmij pestki. Wiesz jaki jest mój sprawdzony sposób aby nie pobrudzić

nietylkopasta.pl
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod serowym beszamelem 186

ciasta naleśnikowego (najlepiej najpierw je przemieszać) i rozlewać ciasto kulistym ruchem na całej patelni. Smażyć z obu stron. Usmażone naleśniki zostawić do ostudzenia. Farsz: Szpinak wcześniej odmrozić. Pierś z kurczaka umyć, odciąć tłuszcz i błony, po czym pokroić na niewielką kostkę. Przełożyć do głębokiej patelni, polać oliwą, przyprawić solą i pieprzem, włączyć palniki i smażyć na średnim ogniu mieszając(...)nadal podgrzewając dobrze wymieszać. Następnie wlewać stopniowo mleko, mieszając energicznie, aby nie powstały grudki. Podgrzewać mieszając, aż się zagotuje. Wyłączyć palnik, dodać ser, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Spód dwóch naczyń żaroodpornych posmarować odrobiną beszamelu. Na każdy naleśnik nałożyć farsz, pokruszyć odrobinę mozzarelli, zawinąć i ułożyć w naczyniach jeden obok drugiego. Naleśniki polać

Passions hobbies life
Bakłażany zapiekane z pomidorami i mozzarellą 209

Bakłażany nadziane pomidorami i mozzarellą ciekawie prezentują się w postaci kolorowego wachlarza. Można je podać jako dodatek np. do pieczonego kurczaka czy kotleta lub po prostu same bo są bardzo sycące. składniki: 2 średnie bakłażany po ok 500 g 3 średnie pomidory 3 kulki mozzarelli olej rzepakowy zioła włoskie olej sezamowy kawałek fety do posypania sól Bakłażany dokładnie umyć(...)Pomidory i mozzarelle pokroić w plastry. Pokrojoną mozzarellą i pomidorami przełożyć bakłażana.  Nadziane bakłażany ułożyć na blaszce lekko rozpłaszczając tworząc niby wachlarz. Oprószyć solidnie ziołami włoskimi. Wstawić do piekarnika nagrzanego na ok 220 C i zapiekać ok 10-15 minut aż bakłażan zmięknie. Po upieczeniu od razu podawać. Skropić olejem sezamowym i posypać pokruszoną fetą

Monia miesza i gotuje