kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:266/456)

Keto empanady z kurczakiem (Paleo, LowCarb) 138

jaja 1 szczypta soli himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej 30 g mąki kokosowej 30 g lnu złotego zmielonego 15 g łupin babki jajowatej zmielonych 6 łyżek wrzątku Sposób przygotowania Nadzienie Kurczaka pokroić na niewielkie kawałki. Przyprawić. Smażyć na maśle, a gdy się lekko przyrumieni dodać drobno pokrojony szpinak. Smażyć jeszcze przez chwilę aż do całkowitego odparowania płynu. Ostudzić. Dodać pomidory suszone(...)jaja i wyrobić ciasto. Powinno dawać się formować. Rozwałkować ciasto na cienki placek podsypując mąkę kokosową. Wycinać okrągłe kształty używając szklanki. Ciasto nadziewać farszem tworząc pierożki/ empanady. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza z włączoną funkcją termoobiegu przez ok 15 - 20 minut aż się zezłocą (po połowie czasu pieczenia przełożyć na drugą stronę). Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza

Modern Cave Girl
Bakłażany faszerowane kurczakiem i pieczarkami 201

krojonych pomidorów 6 pieczarek 1 cebula 2 suszone pomidory ząbek czosnku 2 łyżki serka naturalnego puszystego Piątnica Twój Smak sól, pieprz, papryka słodka, łyżeczka cukru, oregano, majeranek, przyprawa do kurczaka – wedle uznania do smaku oliwa z oliwek do smażenia tarty twardy ser, użyłam sera Szafir (możecie użyć parmezanu lub żółtego tartego sera) Przygotowanie: 1. Bakłażany przekrój wzdłuż i wydrąż(...)łódeczki, w którym zmieści się mięsno – warzywny farsz. Posyp je w środku tartym serem (niedużo na dnie), zapiecz przez 15-20 minut w temp. 190C na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu. Chodzi o to, by lekko zmiękły. 2. Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż na niej pokrojony w kostkę czosnek oraz cebulę. Gdy cebula lekko zmięknie dodaj pokrojone w plasterki

Zasmakuj Kuchni
DROBIOWY PASZTET PIECZONY 162

Jager * 2 jajka * 1 czerstwa bułka * pół szklanki rosołu Wykonanie: Z piersi kurczaka, warzyw, ziela angielskiego i liścia laurowego ugotować rosół. Wątróbki drobiowe podgotować w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka z rosołu razem z wątróbką i warzywami przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Farsz wymieszać z żółtkami jaja, namoczoną w rosole bułką, połową szklanki rosołu, solą, pieprzem i przyprawą(...)wymieszać je z przygotowanym wcześniej farszem na pasztet. Tak przygotowane mięso przełożyć do  foremek aluminiowych  (wyszły mi 2 po 500 ml). Na wierzchu posypać przyprawą Jager.  Piekarnik nagrzać do 170'C, piec pasztet około 40 minut. Pasztet najlepiej rozkrajał się będzie po wystudzeniu i schłodzeniu w lodówce

Zrób to smacznie
Kapsalon. 159

czosnkowy. Oto kapsalon :) Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że to jedno z moich ulubionych dań. Z podanych składników zrobiłam dwie porcje. Składniki: kilka ziemniaków 1 pojedyncza pierś z kurczaka (ja miałam średnią) 100-150 g sera żółtego warzywa (kapusta pekińska, pomidor, cebula, ogórek kiszony, papryka) olej do smażenia frytek przyprawa gyros Pierś pokroić na małe kawałki.Natrzeć olejem i przyprawą(...)frytki ,a następnie pierś (na patelnię nie trzeba lać oleju bo wystarczy ten z mięsa) Frytki wyłożyć do foremek, na to usmażoną pierś. Posypać utartym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut,aż ser się rozpuści. Sos czosnkowy: 3 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka śmietany sól,pieprz Czosnek przecisnąć

Agusiowe smakołyki
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 przepisów na Sylwestra. 997

ROKU Szybkie dania z kurczakiem: Kurczak w chrupiącej maślankowej panierce Kurczak a la kfc w chrupiącej panierce (wersja łagodna i pikantna) Domowy gyros Nugettsy z bawarsą nutą Roladki z kurczaka nadziane serem i wędliną Pizze, zapiekanki i tortille: Pizza na grubym cieście Pizza na cienkim cieście Nadziewana tortilla a la pizza Tortilla z kabanosem, kwaszonym ogórkiem i sosem kebab-gyros(...)wędliną i sosem czosnkowym Tradycyjne zapiekanki na bagietkach Szybka zapiekanka chlebowa z boczkiem Inne przepisy na pizze i zapiekanki znajdziecie tutaj (klik) Dodatki – ziemniaczki: Chrupiące pikantne ziemniaczki z piekarnika Ekspresowe chrupiące ziemniaczki paprykowe Sałatki: Szybka sałatka (z kiełbasą krakowską) Kolorowa sałatka z kabanosem Sałatka jarzynowa z groszkiem i kukurydzą Imprezowa sałatka ziemniaczano-paprykowa z kwaszonym ogórkiem Sałatka z filetami

Słodkie okruszki
PIECZONE PODUDZIE Z INDYKA W CEBULI 839

olej 4 łyżki cebula 2 szt.  METODA: Jeżeli podudzie ma kość i skórę należy  usunąć. Mięso umyć i osuszyć. Po nakłuwać nożem. Przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, natką pietruszki z obu stron równomiernie. Polać olejem. Cebulę obrać i pokroić w drobne piórka. Wrzucić do indyka. Dokładnie mięso masować ok. 5 min. Indyka umieścić w naczyniu, przykryć folią(...)godzin.  Przed pieczeniem przygotować naczynie żaroodporne. Należy wyłożyć je folią aluminiową. Włożyć mięso i także przykryć dobrze mięso, świecącą stroną folii do góry. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 35 min. Następnie podudzie odkryć z folii i piec 10 min. w 200 stopniach, aby wierzch lekko zarumienił się

Kuchnia Paulettes
Udka zapiekane z żółtym serem i pomidorem 307

wyluzowanych udek z kurczaka (bez kości i skórek) 1-2 pomidory malinowe starty, żółty ser sól, pieprz olej do smażenia mąka pszenna do obtoczenia Udka z kurczaka umyć, osuszyć i przyprawić solą oraz pieprzem. Następnie obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Mięso przesmażyć z obu stron. Gdy udka będą miały lekko złoty kolor - przełożyć je do naczynia żaroodpornego(...)umyć i pokroić w plasterki. Każdy kawałek mięsa posypać startym, żółtym serem. Na sam koniec ułożyć plasterki pomidora. Ewentualnie plasterki pomidora delikatnie posolić oraz popieprzyć. Przygotowane udka wstawić do piekarnika. Piec bez przykrycia około 15-20 minut w 195°C. Pod sam koniec pieczenia, udka jeszcze raz posypać startym serem. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika.  Udka przed

Ugotować
Kurczak miodowo- musztardowy w piwie 150

ilości cebuli i marchewki. świetny pomysł na obiad każdego dnia. Udka są bardzo soczyste, wręcz rozpływają się w ustach. Składniki (na 2-3 porcje): 5- 6 udek lub podudzia kurczaka 1 duża cebula 2 marchewki 1/3 szklanki piwa 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy dijon 2 łyżki miodu po 1/4 łyżeczki tymianku, estragonu, pieprzu i soli 1 łyżka oliwy(...)piórka a marchew w plastry. W misce mieszam musztardę, miód, piwo, oliwę z oliwek oraz przyprawy. Udka, warzywa i marynatę umieszczam w rękawie do pieczenia a następnie w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Udka piekę przez godzinę w rękawie, następnie wyciągam je z piekarnika oraz z rękawa i przekładam do naczynia żaroodpornego. Tak przygotowane udka piekę jeszcze przez

Mango Papaja
Drobiowe roladki z boczkiem i daktylami 122

boczku 6 daktyli bez pestek sól pieprz koperek Piersi z kurczaka umyłam, osuszyłam i rozbiłam, aby uzyskać cienkie płaty mięsa. Doprawiłam solą, pieprzem i koperkiem. Na każdej piersi z kurczaka ułożyłam po 2 plasterki boczki i po 2 daktyle. Roladki zawinęłam. Wszystkie roladki owinęłam folią aluminiową i przełożyłam do urządzenia do gotowania na parze. Parowar włączyłam na 40 minut(...)parze ziemniaczki z koperkiem, a do tego surówka ze świeżej marchewki z agawą i rodzynkami. ps. jestem przekonana, że roladki będą równie dobrze smakowały, jeśli je upieczemy w piekarniku a oto moja kolejna opcja: roladki, ryż i surówka z pora przepis na surówkę z pora:  http://www.nietadieta.pl/2014/09/surowka-z-pora-marchewki-selera-jabka-i.html

nietadieta
Faszerowane Jabłka 155

uszkodzić ścianek jabłka, zostawcie je około 0,5 cm albo i grubsze. Wnętrze jabłek pozbawione pestek i części z ogryzka wrzućcie do miski i skropcie cytryną. Pierś z kurczaka trzeba rozdrobnić, ja preferuję krojoną w drobną kostkę, ale mielenie to też nie grzech. Migdały i orzechy włoskie podprażamy na patelni i dodajemy do jabłek. Na koniec dodajemy pokrojone mięso, sól(...)masło i mieszamy. Nasz farsz jest gotowy.   Wydrążone jabłka wypełniamy farszem przykrywamy odciętymi wcześniej górami jabłek, ustawiamy na blaszce wyłożonej papierem lub w szklanej formie i wsadzamy do piekarnika. Funkcja grzanie góra-dół, pieczemy około 1 godz w temp. 120 stopni. Przed podaniem przygotujcie kuskus.  Morele pokrójcie w cieniutkie paseczki lub kostkę, imbir zetrzyjcie lub posiekajcie na drobne

Kuba Gotuje
Dietetyczne roladki drobiowe + lunchbox #2 238

słodka papryka, majeranek, oregano, bazylia, czosnek, sól, pieprz Lunchbox: 2 kromki chleba razowego Liść sałaty Rzodkiewka Kilka kawałków papryki Dodatkowo owoce - np. banan i garść borówek 1. Pierś z kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem. Posmaruj musztardą i posyp przyprawami. Odstaw na godzinę. 2. Do środka (strona z przyprawami i musztardą) połóż pokrojone w cienkie słupki ogórki i marchewkę, na to kawałki(...)roladki, następnie szczelnie zawiń w folię aluminiową. Warto zrobić to bardzo dokładnie, wtedy po upieczeniu mięso nie powinno się rozpadać. 3. Piecz ok. 35 minut (max 40) w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. LUNCHBOX 1. Zimne roladki pokrój w cienkie plastry. 2. Na pieczywie połóż sałatę, pokrojone mięso, rzodkiewkę i paprykę. Posyp szczypiorkiem. W pozostałych przegródkach umieść owoce. Energia

Powiedz dietom nie
Muszle faszerowane kurczakiem i cukinią 630

upieczeniu 100 g żółtego sera, startego 1. Muszle ugotować w osolonej wodzie (12 minut). Odcedzić. 2. Cukinię, kurczaka, cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać kurczaka i smażyć przez 2 minuty. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. 3. Dodać cebulę i cukinię. Smażyć przez 5 minut. Dodać natkę pietruszki. Odstawić z ognia, wymieszać z połową sera żółtego(...)farszem. 5. Na dno naczynia żaroodpornego nalać sos pomidory. Ułożyć na nic nafaszerowane muszle. Posypać resztą żółtego sera. 6. Piec w 180 stopniach przez 18 minut. 7. Wyjąć z piekarnika, posypać natką pietruszki i podawać. Sos pomidorowy: 500 g passaty pomidorowej 1 pomidor 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka cukru sól, pieprz 1. Pomidor pokroić w kostkę. Czosnek

Moja Galeria Smaku
Sakiewka z niespodzianką 170

octu balsamicznego 3 łyżki miodu 2 łyżki wody Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania sosu. Wszystkie składniki mieszamy razem. Żurawinę namaczamy, odcedzamy. Boczek siekamy drobno i mieszamy z żurawiną. Piersi z kurczaka rozbijamy na płaty, które przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami dalmatyńskimi. Na sam środek dajemy serek almette i posypujemy go kardamonem, układamy żurawinę z boczkiem, polewamy łyżką sosu. Boki piersi podnosimy(...)mamy specjalne silikonowe nici. Wierzch polewamy łyżką sosu. Posypujemy ziołami dalmatyńskimi. Piersi zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na brytfance na którą wylewamy odrobinę wody. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 min. Po tym czasie otwieramy folię aluminiową polewamy sosem i pieczemy jeszcze około 20 min. do zarumienienia się mięsa. SMACZNEGO

Lili w kuchni
Pieczona pierś kurczaka z oscypkiem 246

łyżeczki soli i pieprzu folia aluminiowa Pierś dzielimy na połowę, każdą lekko rozbijamy. Miód, olej, zioła oraz sól i pieprz dokładnie ze sobą ucieramy i tak przygotowaną masą nacieramy kurczaka. Przyprawione mięso dobrze jest odstawić na jakiś czas do lodówki (u mnie trwało to calą noc, im dłużej w marynacie, tym smakuje lepiej ;) ). Po leżakowaniu, w rozbitą pierś wkładamy odpowiedni(...)grubości około 2 centymetrów, kawałek oscypka. Najpierw dokładnie zawijamy ser w mięsie, a następnie całość w folię aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez pół godziny. W zależności od piekarnika, czas ten może się wydłużyć lub skrócić, jednak ser powinien się lekko roztopić, a mięso przyrumienić. Ja podaję z frytkami oraz surówką z pomidorów i ogórków z koperkiem, w sosie

Kuchenna Kontrrewolucya
Klopsy w skórkach 175

Wyjmujemy też marchew, cebulę i czosnek. Zostawiamy pół marchewki, którą kroimyw słupki. Będą nam potrzebne do wypełnienia klopsów.Bułki moczymy a następnie odciskamy wodę.Łopatkę mielimy dwukrotnie.Mięso z kurczaka, marchew, cebulę, czosnek i bułkę również przepuszczamyprzez maszynkę.   Do zmielonego mięsa dodajemy jajka i przyprawy do smaku.Wyrabiamy nasz farsz.   Rozkładamy skórkę i częściowo wypełniamy ją farszem.Uk(...)Składamy brzegi skórki i zszywamy je. Tak wypełniamy wszystkie skórki.Skrapiamy olejem i posypujemy przyprawą do mięs i układamy na blaszce z papierem do pieczenia.   Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 40 minut.    Zdejmujemy z blaszki, pozostawiamy do wystudzenia.Gdy są już wystudzone - usuwamy nitki.Kroimy w plastry i delektujemy się smakiem.Doskonale nadają się

Maminek kulinarny