kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:195/456)

Zawijaniec drobiowo prowansalski 164

przez praskę czosnek,oraz przyprawy,dokładnie wymieszać. Paprykę osączyć z zalewy,pokroić w kosteczkę. Na mięso z kurczaka wyłożyć masę,dobrze rozprowadzić,papryką posypać brzeg zawijańca,ciasno zwinąć w rulon. Zawijaniec drobiowy włożyć do siatki masarskiej,a następnie do rękawa do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 190 stop,włożyć mięso,piec 1 godz. Po tym czasie rozciąć rękaw i piec jeszcze

Kuchnia Danusi
Klops z jajkiem czyli pieczeń rzymska 513

już za sobą, reszta jest mało skomplikowana. Wystarczy wymieszać mięcho z jajkiem, bułką i przyprawami, upiec w piekarniku i obiad gotowy. Klops na zimno jest doskonałą wędliną. Jego smak zależy głównie od mięsa. Moja ulubiona wersja to połączenie wieprzowiny i piersi z kurczaka. Czytaj dalej

Gotuj z Misiem
Szaszłyki z mieszanego mięsa na ostro 146

lubi szaszłyków? Odpowiednia marynata, dobrej jakości mięso - całość opieczona na grillu lub w piekarniku stanowi smaczny i soczysty posiłek. W towarzystwie ulubionych sosów i warzyw lub sałatki to świetna propozycja na weekendowy obiad lub spotkanie z przyjaciółmi. Składniki (4 porcje) -1 pojedynczy filet z kurczaka -200 g chudej wołowiny -200 g mięsa wieprzowego (z szynki lub łopatki) -120 g kiełbasy(...)małe kawałki. Jeżeli używana jest zwykła kiełkabasa - zamarynować razem z mięsem.  Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno cebulę, różne rodzaje mięsa i paprykę aż do wykończenia składników. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni lub rozpalić grill.  Piec/grillować około 20 minut.  Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 342,6 kcal Tłuszcz: 23g Białko: 29,1g Węglowodany: 4,4g Smacznego

Zielona Kuchnia
Kalarepy nadziewane białą kaszą gryczaną i kozim serem 242

tylko miseczki z kalarepy. Środka oczywiście nie należy wyrzucać, można np ugotować zupę :) Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu (15min). Cebulę i fileta z kurczaka drobno pokroić. Najpierw zeszklić cebulę z rozgniecionym czosnkiem, a później dołożyć mięso i lekko podsmażyć. Pomidora sparzyć , obrać ze skórki i pokroić w kostkę, pozbywając się wodnistych części. Mięso(...)Ustawić w naczyniu do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 30min. Pod koniec posypać po wierzchu startym kozim serem. Smacznego :) RADA: Kalarepy można podać z sosem, ale same też dobrze smakują :) Kategoria: Dania bez glutenu , Obiad , WYTRAWNIE , Zapiekanki Tagged: kalarepa , kasza gryczana , kozi ser , kurczak

https:KKuchniaMniam
Udka z cytrynową nutą 139

Wiem, że upał był dzisiaj. Wiem, że jestem szalona, bo odpaliłam piekarnik. Jednak uśmiech dzieci po zjedzeniu i słowa "mama było pyszne" wynagradza trud przygotowań. Polecam Wam również pyszne udka pieczone z cytrynową nutą. Podałam je z młodymi ziemniakami i sałatką  caprese. Składniki: 10 podudzi z kurczaka 1 cebula 2 łyżki oleju Marynata sok z 1/2 cytryny 5 łyżek(...)lodówki. Do rondla wlać olej i dodać pokrojoną cebulę w piórka. Ułożyć na niej udka i zalać marynatą. Podsmażyć na rumiano z każdej strony, a następnie piec w piekarniku w 180 stopniach C do momentu aż mięso będzie rumiane i miękkie. udka z cytrynową nutą

O kuchni z uczuciem
Chrupiące nugettsy z piersi kurczaka w kukurydzianej panierce z bawarską nutą 347

odsłonach) gości na moim stole. Dziś zapraszam Was na pyszne kawałeczki z piersi kurczaka w chrupiącej kukurydzianej panierce, którą wzbogaciłam smakiem musztardy bawarskiej. Tak przygotowane nugettsy są idealne zarówno na rodzinny obiad, jak i przyjęcie. Ja je podałam z sałatką, ogórkami i domowymi frytkami z piekarnika. Całość uzupełniał pyszny katchup od Develey i domowy sos czosnkowy. Idealny obiad, który znikł(...)ketchupie Premium Classic cukier biały został zamieniony na nierafinowany cukier z trzciny cukrowej. Ketchup idealnie smakuje z mięsem, frytkami, w sałatkach czy na kanapce.   Składniki: 3 piersi z kurczaka Na gęstą panierkę: 3 czubate łyżki mąki kukurydzianej 3 czubate łyżki mąki pszennej 9 łyżek mleka (u mnie 2%) 2 jajka L 1 czubata łyżeczka musztardy bawarskiej (u mnie Develey

Słodkie okruszki
Śląskie kolorowe szaszłyki 188

grilla, ale również będą dobre. Kiedyś zrobiłam taki trik, że podpiekłam szaszłyki w piekarniku, po czym położyłam je na grill, dosłownie na 5 minut, by nabrały smaczku :) Szaszłyki zrobione w taki sposób najlepiej podawać same lub z pieczywem. Składniki: Ok. 80 dag filetów z kurczaka Ok. ½ kg kiełbasy np. Śląskiej 1 średnia papryka czerwona 1 średnia papryka żółta 1 średnia(...)Długie szpilki do szaszłyków Grill z opałem Na kilka godzin przed planowanym grillowaniem, (co najmniej 4 – 5) marynujemy mięso z kurczaka, by nabrało ładnego aromatu przypraw, czyli filety z kurczaka kroimy w kawałki, a następnie suche składniki zalewy wraz z czosnkiem zalewamy olejem, mieszamy, po czym wylewamy na mięso. Całość dokładanie mieszamy, szczelnie przykrywamy i wkładamy do lodówki. Robienie szaszłyków

Smakowy Raj
Sałatka na pieczarkowym cieście 202

wysmarowania spodu formy Sałatka: 1 duży słoik pieczarek lub 2 małe 1 słoiczek marynowanych podgrzybków 1 puszka kukurydzy 1 słoik marynowanej papryki 4 ogórki konserwowe 2 piersi z kurczaka 1 duży pęczek szczypiorku 5 jajek ½ pora Dodatkowo: 3 łyżki oleju 5 łyżek majonezu 3 łyżki pikantnego ketchupu Sól, pieprz 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka przyprawy „Kebab/gyros” Sposób przygotowania Spód pieczarkowy(...)przelewamy na wysmarowaną masłem i oprószoną bułka tartą formę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200st C na ½h. Upieczony całkowicie studzimy. Sałatka: Formę o takiej samej średnicy wykładamy folią spożywczą (ale nie dajemy jej pod rant tylko do góry, by wszelkie wytworzone sosy nie uciekły ;). Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju z przyprawą do gyrosa. Dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
Empanada z kurczakiem 362

zagotowanej wody, przykrywamy pokrywkę i dusimy na wolnym ogniu przez 30 minut. Pod koniec odkrywamy pokrywkę i pozwalamy wodzie trochę wyparować. Ale uwaga efektem naszej pracy nie jest wysuszony kurczak z warzywami, potrzebujemy jeszcze sosu:-). Odstawiamy do ostudzenia.Gdy mięso już jest ostudzone zabieramy się za "rwanie" go w małe kawałeczki. A na końcu dodajemy puszkę groszku i kukurydzy(...)szklanki mleka i około szklanki mąki).Gotowe ciasto wylewamy jako pierwszą warstwę na blaszkę, jako drugą warstwę kładziemy farsz, i znów ciasto i znów farsz.Tak przygotowaną blaszkę wsadzamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180C przez 45-50 minut. Oczywiście wszystko zależne jest od naszego piekarnika, dlatego patyczkiem należy sprawdzać konsystencję ciasta. Ważne: ciasto nie ma być suche ani twarde

Smaki Brazylii
BARSZCZ UKRAIŃSKI 181

opalona nad ogniem 1 marchewka pokrojona w drobną kostkę 1 pietruszka pokrojona w drobną kostkę kawałek selera pokrojonego w drobną kostkę 1 szklanka poszatkowanej białej kapusty 1 ćwiartka z kurczaka/ opcjonalnie 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki śmietany 30% 3 łyżki posiekanej natki pietruszki PRZYPRAWY : 3 listki laurowe, 3 kulki ziela angielskiego, sól, pieprz(...)pojedynczo zawijamy w folię aluminiową. Układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez około 1 godzinę w temperaturze 200℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Wyjmujemy z folii, studzimy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.  Kurczaka myjemy, wkładamy do dużego garnka i zalewamy wodą. Solimy i gotujemy pod lekko

cool and minty
tarta z kurczakiem i pieczarkami 633

Szybko wyrabiamy ciasto i wkładamy do lodówki na ok 30 minut (lub zamrażarki na 15). W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, wrzucamy posiekany czosnek i kurczaka pokrojonego w paski. Oprószamy solą morską i czarnym pieprzem. Smażymy 2 minuty z każdej strony i przekładamy na talerzyk. Na patelnię dodajemy drugą łyżkę masła i pokrojoną w piórka cebulę(...)fasolę, aby ciasto podczas pieczenia się nie podniosło. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. W tym czasie w miseczce mieszam śmietanę, jogurt, jajka i ser na gładką masę. Przyprawiam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.  Gdy spód do tarty się podpiecze wykładamy kurczaka, następnie pieczarki. Wylewam masę, a na wierzchu układam pomidorki i posypuję tarte szczypiorkiem

Cook&Love
Zapiekanka z chleba 178

mięsa (u mnie pół na pół z duszonym kurczakiem) pokrojonego w kostkę 1 na 1 cm 2 garści kukurydzy z puszki 1 lub 1 i 1/2 łyżeczki soki 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki nie dodawałam) 1 opakowanie mozzarelli (125 g) Naczynie do pieczenia wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. Chleb pokroić w grubą(...)wbić jajka, dodać śmietanę, żółty, tarty ser, sól, pieprz, paprykę, wymieszać. Na dno formy wsypać chleb, posypać pokrojonym mięsem, równomiernie polać sosem, na wierch zetrzeć mozzarellę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 30-40 min, do momentu aż masa jajeczna zetnie się, a wierzch zapiekanki zarumieni się. Smacznego! Zapiekanka z chleba Zapiekanka z chleba listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic

moj przepis na
Sałatka z czerwonych buraczków i wędzonego kurczaka 286

sera mozarella (w kawałku) 1 mały wędzony filet z kurczaka 2 łyżki nasion słonecznika kilka listków świeżej bazylii 1 łyżka sosu Worcester (ostatecznie sok z cytryny) krem balsamiczny sól i pieprz do smaku Buraki umyć i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko skropić oliwą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na ok. 20-30 minut(...)upiec więcej buraczków i wykorzystać je do innych dań]. Mozarellę również pokroić w cienkie plasterki. Plasterki sera i buraczków ułożyć na przemian dookoła talerza. W środku ułożyć filet z kurczaka pokrojony w plasterki. Wszystko posypać ziarnami słonecznika i skropić sosem Worcester i polać delikatnie kremem balsamicznym. Popieprzyć i lekko posolić. Udekorować liśćmi bazylii

Trzeci talerz
Udka z kurczaka w pikantnej marynacie 142

gotowanie i właśnie wtedy ten przepis zawsze wyręcza i nikt nie chodzi głodny A Wy lubicie potrawy pieczone w rękawie? Składniki na 2 porcje: – 5-6 udek z kurczaka bez skórek – 5 średnich ziemniaków – 1 łyżka cukru trzcinowego – 2 łyżki sosu worcester – 2 łyżki soku z cytryny – 1 łyżka kremu balsamicznego – 1/2 łyżeczki(...)marynatę. Dodać obrane, umyte, pokrojone na pół ziemniaki i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 minut. Następnie rozkroić rękaw, zwiększyć temperaturę do 210 stopni i piec przez kolejne 10 minut, aż mięso i ziemniaki ładnie się zarumienią. Było pysznie, polecam   Artykuł Udka z kurczaka w pikantnej marynacie pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine

Proponowane wyszukiwania