Czosnkowo-miodowe podudzia kurczaka 232Smaki typowo polskie (miód, czosnek) połączyłam z moją ulubioną kozieradką. Składniki (na 2 porcje): 4 pałki (podudzia) kurczaka łyżka miodu skrystalizowanego (1,5 płynnego) 3 ząbki czosnku pół łyżeczki kozieradki szczypta mielonej kolendry pół łyżeczki chili w proszku pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól Pałki pogotować w wodzie ok. 15minut od zagotowania na małym ogniu. Wodę można potem zużyć
Weekendy w domu i ogrodzie
KURCZAK W SOSIE SEROWYM 351serek topiony śmietankowy – 100 g * serek topiony ze szczypiorkiem – 100 g * śmietana 18% słodka – 150 ml * sól, pieprz, papryka – do smaku * świeży szczypiorek * olej do smażenia DODATKOWO: * makaron SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Fileta z kurczaka oczyszczamy, delikatnie rozbijamy, umieszczamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika. W tym czasie na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju
Ostra na Słodko
Tarta brokułowa z kurczakiem 2023masła 2 żółtka szczypta soli 2 łyżki zimnej wody Na nadzienie 1 podwójna pierś z kurczaka 3 jajka 1 brokuł 1 duża kwaśna śmietana 18% 125 g żółtego sera dodatkowo: oliwa przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka WYKONANIE Ciasto: Masło posiekać nożem. Mąkę wsypać do miski lub na stolnicę. Dodać żółtka, szczyptę soli, posiekane masło i zimną wodę(...)umyć i obrać w różyczki. Gotować w lekko osolonej, wrzącej wodzie około 3 minuty (ja ugotowałam brokuła na parze). Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do głębokiego talerza. Całość polać oliwą i przyprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Dobrze wymieszać i przełożyć na rozgrzaną patelnię. Smażyć do momentu aż mięso nie będzie surowe. Do miseczki wbić
Passions hobbies life
Tortille z kurczakiem i warzywami 404czosnku, mięso: 2 piersi kurczaka, 2-3 łyżeczki przyprawy do gyrosa. Przygotowanie: Piersi kurczaka dokładnie myjemy, kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa i smażymy na rozgrzanym oleju. Warzywa dokładnie myjemy i kroimy w kostkę: ogórka, pomidora oraz paprykę. Warzywa z puszki odsączamy. Kapustę pekińską myjemy i drobno kroimy. Mieszamy wszystkie warzywa ze sobą. Placki
Aga w kuchni
Zapiekanka a la gyros 577moim, polskim wykonaniu zaskakuje nie tylko wyrazistym smakiem, ale również propozycją podania w postaci zapiekanki. Składniki: 700g fileta z kurczaka przyprawa do gyrosa 200g dzikiego ryżu 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 200g konserwowych ogórków 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy konserwowej 250g żółtego sera oliwa majonez ketchup pikantny natka z pietruszki Wykonanie: 1. Fileta umyć, pokroić w kostkę, oprószyć(...)gyrosa i odstawić na około 30 minut. 2. Na oliwie zeszklić drobno posiekaną cebulę z czosnkiem, dodać kawałki fileta z kurczaka i całość usmażyć. 3. Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 4. Ogórki pokroić w talarki, a paprykę w paseczki. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 5. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami
Szalona Kuchnia Eweliny
sałatka makaronowa z pieczarkami 209Jest bardzo syta i wyraźna w smaku, więc idealna na przyjęcia. Składniki: szklanka makaronu kokardki puszka fasoli puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki cebula 150 g pieczarek ząbek czosnku filet z kurczaka szczypiorek 2 łyżki majonezu sól pieprz chilli 2 łyżki oleju Makaron ugotować w osolonym wrzątku i odcedzić. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju a następnie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Podudzia z kurczaka pieczone z kurkami. 209Składniki: 4 podudzia z kurczaka 250 g kurek 2 łyżeczki koperku suszonego 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej sól, pieprz 1/4 szklanki oliwy 4 małe lub 3 duże ząbki czosnku Podudzia płuczemy wkładamy do miski. Do szklanki wlewamy oliwę i wsypujemy przyprawy - mieszamy. Następnie przygotowaną mieszankę polewamy naszego kurczaka (tak aby z każdej strony był pokryty marynatą. Następnie miskę zakrywamy folią
Moje-pitraszenie
Kurczak pieczony z dynią,pasternakiem i pieczarkami 216dyni Hokkaido 2 spore korzenie pasternaku 400 g malych pieczarek 2 galazki rozmarynu 2 galazki szalwi Glowka czosnku,lub kilka zabkow sol,pieprz slodka papryka w proszku oliwa i 4 wiorki masla Umytego wysuszonego kurczaka przekrawam na pol.Smaruje oliwa nacieram sola i czerwona slodka papryka.Na duzej blaszce z wyposazenia piekarnika,ukladam kurczaka skora do dolu,ukladam galazki ziol i pieke
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
LEKKA SAŁATKA Z KURCZAKIEM I GREJPFRUTEM 197SKŁADNIKI : 1 mała pierś z kurczaka 2 czerwone grejpfruty 2 dojrzałe gruszki 1 opakowanie mixu sałat garść orzechów nerkowca sól, pieprz, słodka papryka w proszku 1 łyżka octu balsamicznego, malinowego 1 łyżeczka miodu
Kulinarne Fantazje Marioli
Spring rollsy z kurczakiem i warzywami 1215minut – i to już z dwoma dipami, które dodadzą im zaskakującego charakteru! Składniki na około 12 szt: 300 g piersi z kurczaka (1 filet) papier ryżowy pół cebuli szalotki świeża papryczka chili ¼ papryki czerwonej 1 ogórek gruntowy kawałek selera naciowego ¼ kopru włoskiego kilka listków rukoli kilka listków kolendry biały i czarny sezam pieprz sól Składniki na zielony(...)środek nakładamy składniki: rukolę, paprykę, ogórek, paski grillowanego fileta, seler naciowy, koper włoski, posypujemy sezamem. Najpierw zawijamy boki papieru do środka, następnie mocno dociskając rolujemy spring rolls. Druga możliwość zwijania, polega na ułożeniu składników do połowy krążka, tak aby lekko wystawały poza papier. Gotowe rollsy podajemy z dipami. Artykuł Spring rollsy z kurczakiem i warzywami pochodzi z serwisu KieruneKuchnia
Kierunekuchnia
Tortille po grecku 248pracy, do zjedzenia od razu lub na zimno. Na jednej na osobę na pewno się nie skończy Składniki (na 4 porcje): 400g polędwiczek z kurczaka 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól i pieprz do smaku 2 łyżki oleju i olej do smażenia 1 jajko bułka tarta do panierowania Dodatki: 4 placki pełnoziarnistej tortilli 2 średniej(...)Umyte i oczyszczone z błonek polędwiczki przepołowiamy wzdłuż na długie kawałki. Małych polędwiczek nie musimy przekrawać. Pokrojone mięso przekładamy do miski, dodajemy od nich roztarte w dłoniach oregano, słodką paprykę, sól i pieprz do smaku oraz 2 łyżki oleju. Dokładnie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na godzinę. W międzyczasie przygotowujemy sos tzatziki – ogórka obieramy, przekrawamy w pół
Smaczna Strona
Zupa "Pepperoni" czyli sposób na gotowanego kurczaka 364składniki * 1 ugotowany kurczak z rosołu * 1.5-2 l rosołu * 3 marchewki * 2 pietruszki * 1/2 selera * 1 torebka majeranku * pieprz cayenne * mielona ostra papryka * mielona słodka papryke * sól * mąka prażona * 1 liście laurowe * 3-4 kulki ziela angielskiego Sposób przygotowania Mięso z kurczaka oddzielić od kości i pokroić. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, umyć i zetrzeć na średniej
Mix smaku
Sałatka Samochwała 137dodatkowo jest bardzo lekka i cudownie pachnie. Jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was. PRZEPIS NA SAŁATKĘ SAMOCHWAŁA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1 czerwona papryka 2 małe ogórki świeże 250 g szynki z kurczaka 200 g żółtego sera 150 g makaronu kokardki 2 średniej wielkości pomidory 1/2 puszki kukurydzy pęczek szczypiorku 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz
Przepiski.pl
Grillowane podudzia z kurczaka z dipem paprykowym. 217cytryny sok z 1 pomarańczy 1/4 szklanki oleju 2 ząbki czosnku na dip paprykowy: 1 papryka czerwona 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Przygotowujemy z podanych składników marynatę, obtaczamy w niej podudzia z kurczaka i odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie podudzia grillujemy co jakiś czas obracając je i smarując pozostałą marynatą
Symfonia smakowa
Makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem 236piersi z kurczaka 0,5 kg makaronu 0,5 szklanki śmietany 18% 3 łyżki oliwy 1 litr przegotowanej wody oregano, bazylia, papryka słodka mielona, szczypta ziarenek smaku, sól […] Artykuł Makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl
PysiaGotuje.pl
Papryka faszerowana kurczakiem i mozzarellą 259Wszystkie składniki wiążą rozpuszczone sery, dzięki temu farsz nie jest taki suchy i papryczki można zajdać same bez żadnego sosu. składniki: 2-3 papryki, zależy od wielkości ja dokładnie zużyłam 2,5 300 g piersi z kurczaka 2 kulki mozzarelli 100 g żółtego sera 250 g pomidorów sól prowansalska olej do smażenia Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Mięso oprószyć(...)żółty również pokroić w kostkę. Jeśli przeszkadzają nam skórki z pomidorów można je przed pokrojeniem sparzyć i obrać. Usmażonego kurczaka i pokrojone składniki przełożyć do miski i wymieszać , do smaku jeszcze lekko posolić solą prowansalską. Gotowy farsz odstawić. Papryki przekroić wzdłuż, wydrążyć nasiona. Połówki papryki nadziać przygotowanym farszem. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w paski mozzarellę, którą wcześniej odłożyliśmy. Nadziane papryki
Monia miesza i gotuje
Kurczak pieczony podany z jarmużem i karmelizowaną marchewką z rozmarynem. 226więc krewetki, ani mało popularne w ich kręgach przegrzebki nie wchodziły w grę, dlatego postanowiłem ich uraczyć kurczakiem. Troszkę inaczej przygotowanym. Czego użyłem? -kurczak; mój ważył 2,16kg -dwie cebule -6 ząbków czosnku -do marynaty: oliwa, papryka wędzona słodka, sól, pieprz, tymianek -jarmuż -marchew ugotowana na ząb -szklanka bulionu -liście pora -masło -cytryna -rozmaryn -cukier Kurczaka nadziewamy obraną
BaRepas