pół kostki (ok 130 g) pół cebuli czerwonej papryka 1 szt. pierś z kurczaka 1 szt. placki tortilli 8-10 szt. sól i pieprz jajka 2 szt. bułka tarta olej (u mnie kokosowy) sos czosnkowy: jogurt naturalny 400 g majonez 1 łyżka vegeta pieprz koperek czosnek (u mnie granulowany) Najpierw robię sos. Mieszam wszystkie składniki i odstawiam do lodówki
Kuchnia Vikichwila namysłu i szybki obiad gotowy. Tym razem połączyłam je z delikatnym mięsem kurczaka. Delikatnie oprószone solą i pieprzem filety owinęłam plasterkami szynki szwarcwaldzkiej, wkładając pod nie gałązki estragonu. Krótko obsmażyłam na oliwie i wstawiłam do piekarnika aby doszły. W tym czasie przesmażyłam szparagi z czosnkiem. Gotowe posypałam startym serem i podałam z filetami. Szybkie, lekkie danie na ciepłe
Wiem co jemsię uszy trzęsły. Składniki na 3-4 porcje: 500 g fileta z kurczaka przyprawy do mięsa: 0,5 łyżeczki soli ziołowej, 0,5 łyżeczki lub więcej pieprzu mielonego, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 pęczek młodej marchewki 1 pęczek rzodkiewki 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 duże pieczarki 2 łyżki masła i 1 łyżka oleju do smażenia 200 ml zimnej
Anioszek w kuchniosobę - 370kcal) 2-3 woreczki ryżu basmati lub jaśminowego 600 g piersi z kurczaka 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki rozgniecionych nasion kolendry 1/2 łyżeczki pikantnej papryki 1 czerwona papryka 1 żółta papryka Sos: 5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku sok z 1 małej limonki 1 łyżeczka płynnego miodu sól PRZYGOTOWANIE Ryż gotujemy
Moje Kuchenne Rewelacjedużą ilością aromatycznych przypraw. Skrzydełka można podawać z grzankami. Składniki: 6 skrzydełek kurczaka marynata: 1 łyżeczka kuminu (kminu rzymskiego) 1 łyżeczka ziaren kolendry ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki kardamonu ½ łyżeczki sproszkowanego imbiru ½ łyżeczki kurkumy 2 goździki sól 1 świeża lub z oleju papryczka chilli 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonych liści kolendry 2 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego Wykonanie: Skrzydełka umyć
Mama Gotujemięciutkie, zewnątrz chrupiące, smaczne i pachnące. Polecam :) Składniki: farsz: 400 g filetu z kurczaka (1 duża pierś), 100 g pasty z suszonych pomidorów z oliwkami, 100 g sera camembert z pieprzem, sól do smaku, pieprz czarny do smaku, mielona ostra papryka do smaku, ¼ łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego, ponadto: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (375 g), 1 jajko. Przygotowanie: Farsz: Filet
Moniki Smakołykikapusty pekińskiej puszka brzoskwiń 2 cebule czerwone ogórek wężowy 40 dkg fileta z kurczaka łyżka posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku 2 łyżeczki przyprawy Gyros 2 łyżki oleju lub oliwy (można dodać puszkę kukurydzy) Sos: 2 łyżki majonezu łyżka jogurtu naturalnego łyżka dobrego ketchupu zmiażdżony ząbek czosnku sól i pieprz do smaku Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawie i usmażyć
Maślane ciasteczkoZaczynam! Mięso gulaszowe z indyka, szynkę wieprzową a nawet piersi z kurczaka. Drobno pokrojoną cebulę zeszkliłam na oleju. Dodałam do niej pokrojone w kostkę mięso i podsmażyłam. Wlałam do tego szklankę bulionu i gotowałam na małym ogniu. W międzyczasie pokroiłam drobno: parę ząbków czosnku suszone śliwki suszone figi i suszone morele. Dodałam owoce
potrawyregionalneuprażone migdały. Majonez wymieszaj z jogurtem naturalny. Dopraw do smaku pieprzem i granulowanym czosnkiem. Wymieszaj. Soli nie radzę dodawać do sosu, ponieważ ser feta jest dość słony. Tuż przed podaniem polej sałatkę sosem. Smacznego! Może zaciekawią Cię również inne przepisy z brokułami : Sałatka z brokułami, kurczakiem i papryką Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą wg Pascala Ryba ( łosoś) w galarecie
Kulinarne Przebojemiseczce lub kubki wymieszać oliwę z musztardą, miodem, sokiem z cytryny, rozdrobnionym czosnkiem – doprawić solą i pieprzem. Sałatę polewać dressingiem dopiero na stole i delikatnie wymieszać. Podobne przepisy Tabbouleh – libańska sałatka z bobem, quinoą... Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Kurczak w kilku smakach z sałatką yuzu Jajcarskie tosty – tosty z jajkiem .yuzo_related_post
Pociąg Do Kuchnirzymski. Do podawania z ryżem lub pieczywem. 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka 100 ml bulionu warzywnego 2 pomidory 1 mała czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 mała czerwona cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki kminu rzymskiego 2 ząbki czosnku sól do smaku (około pół łyżeczki) 3 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego oregano
Bulliotalerza. Dlatego ostatnio całkiem często ją gotuje. Składniki: 4 - 5 skrzydełek z kurczaka lub jedno niewielkie skrzydło indycze (indyk jest zdrowszy da dzieci) 1 średnia marchewka 1/2 średniej pietruszki kawałek pora (4 - 5 cm) 4 - 5 ogórków kiszonych (najlepiej własnej produkcji) 1 - 2 ząbki czosnku 1 - 2 łyżeczki masła śmietana 18% (dla młodszych dzieci polecam jogurt naturalny lub śmietanę
Kuchnia po mojemurzymski. Do podawania z ryżem lub pieczywem. 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka 100 ml bulionu warzywnego 2 pomidory 1 mała czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 mała czerwona cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki kminu rzymskiego 2 ząbki czosnku sól do smaku (około pół łyżeczki) 3 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego oregano
Bulliolitr bulionu (na bazie domowej warzywnej pasty bulionowej ) 1 pierś z kurczaka 1 duża marchewka 100 g fasoli szparagowej 1 puszka mleka kokosowego 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka kurkumy 3 łyżki sosu rybnego 1 łyżka zielonej pasty curry 2 ząbki czosnku ok. 1/2 papryczki chili 1 szalotka 3 cm świeżego imbiru olej do smażenia makaron ryżowy
Kulinarne przygody GatitySkładniki 4 porcje: sos chili, 1 opakowanie ciasta francuskiego, 300 g filetu z kurczaka, 250 g pieczarek, 1 jajko, 100 g ser pleśniowy typu Camembert (naturalny lub z pieprzem), 6 szt. oliwek czarnych, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 duża cebula, łyżeczka wymieszanych przypraw suszonych: czosnek, pomidory, bazylia, oregano, ostra papryka, zioła prowansalskie, peperoncino, pieprz kolorowy świeżo zmielony, sól himalajska
Moniki Smakołyki