kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:835/1024)

DUSZONE W GLINIANKACH PIEROGI Z MIESEM 181

samego początku, włącznie z przygotowaniem pierogów z mięsem - krok po kroku . Zachęcam pięknie, korzystajcie z przepisu :) SKŁADNIKI: na pierogi farsz: 800g cielęciny, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny lub filety z kurczaka albo kaczki 3 duże cebule 1 marchew, kawałek korzenia pietruszki,  3 łyżki tartej bułki ok. 4 łyżki masła sól, pieprz ziołowy, majeranek do smaku ciasto na pierogi: 550g mąki pszennej(...)siekam, podsmażam na 2 łyżkach masła z odrobiną soli i cukru. Krok 3. Mięso studzę, kroję na kawałki, mielę wraz z podsmażoną cebulą, pieczoną marchewką oraz pietruszką - mieszam z sosem spod pieczenia mięsa i warzyw, doprawiam farsz solą oraz pieprzem - w razie potrzeby dosypuję bułki tartej. Porcje ciasta na pierogi rozwałkowuję, wykrawał kółka, nakładam na nie farsz i zalepiam brzegi

Moja Książka Kucharska
Potrawka z drobiowych serc 205

Danie bardzo smaczne, jednak dosyć specyficzne. W smaku serduszka przypominają wątróbkę, w konsystencji natomiast pierś z kurczaka. Od razu uprzedzę, że przygotowanie ich nie każdemu może przyjść łatwo. Pomimo że przygotowywałam w życiu wiele różnych i dziwnych potraw, zrobienie tej kosztowało mnie wiele nerwów. Być może miałam gorszy dzień, ale podeszłam do tego zdecydowanie zbyt emocjonalnie :) Na szczęście zaskakująco dobry(...)składniki, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem na małym/średnim ogniu około 40 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, zwiększamy ogień i gotujemy 15 minut, aż sos zgęstnieje. 3. Danie zdejmujemy z ognia, dodajemy papryczkę chilli i Philadelphię i mieszamy, aż ser całkowicie się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem, pieczywem lub puree ziemniaczanym. Smacznego

My Culinary Art
Pierś kurczaka z boczniakiem królewskim i winogronami z parowaru 221

królewski kilka winogron zielonych bezpestkowych  2 ziemniaki 2 łyżki oliwy z oliwek  natka pietruszki Przyprawy :  pieprz czarny estragon papryka słodka  imbir kmin rzymski  Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Następnie kroimy na małe kawałki i przekładamy do głębokiego naczynia. Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy w niej każdy kawałek mięsa. Przyprawiamy pieprzem czarnym, estragonem(...)niczym to nie przeszkadza, o ile się nie zasłoni wszystkich dziurek i zostawi się odpowiednio dużo miejsca wkoło, żeby para mogła swobodnie przepływać :) Dodatkowo mięso robi się we własnym sosie i lepiej mi smakuje, niż jakby wszystko spływało do pojemnika na soki. Gdy urządzenie się wyłączy, ziemniaki przekładamy na talerz i posypujemy świeżą natką pietruszki. Pozostałe składniki mieszamy ze sobą

Parowar Faceta
Lekki pasztet drobiowy 356

zawiera tłuszczu dlatego nadaje się dla osób dbających o figurę lub odchudzających się. Składniki: 300 g wątróbki drobiowej 500 g mięsa drobiowego (ja tym razem użyłam piersi z kurczaka ale może być indyk) 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki curry 4 łyżeczki przyprawy do mięs (ja użyłam przyprawę do drobiu, choć można użyć bardziej "wyraźnej" w smaku(...)piecyk Wyjąć blaszkę z piekarnika i odkroić mięso od brzegów. Zostawić do wystygnięcia - ja studzę pasztet na kratce nad zlewem Można podawać w plastrach na półmisku jako przekąskę z sosami. Ja najbardziej lubię do kanapek z ogórkiem kiszonym: ) Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pierś marynowana w kefirze z parowaru 161

a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -2 duże piersi z kurczaka -1/2 kg  młodych ziemniaków -kilka mrożonych marchewek mini -kilka mrożonych  sztuk fasolki szparagowej żółtej -2 cebule - łyżeczka suszonego tymianku -1 łyżka masła  -1 łyżeczka soku z cytryny -szczypta(...)dodajemy sok z cytryny i cukier. Mieszamy do połączenia smaków. Kiedy parowar daje znak, że danie gotowe, wykładamy na talerze ziemniaki, okraszamy przygotowaną cebulką z tymiankiem, warzywa mieszamy z sosem maślanym i układamy obok  ziemniaków, do tego dodajemy pierś. Jako dodatek można przygotować moja ulubioną  sałatę masłowa z ogórkiem, rzodkiewka i szczypiorkiem, polaną sosem musztardowym

Kulinarne przemyslenia
Przekąski na imprezę. 307

zrobić prostą sałatkę caprese każdy wie. Moja jednak jest jeszcze prostsza w wykonaniu. Plasterki pomidorów i mozzarelli układam na talerzyku na przemian. Dekoruję listami bazylii i polewam sosem balsamicznym (sos można kupić w Lidlu).  Roladki z szynki i sera. Kolejna prosta w przygotowaniu przystawka. Do przygotowania której potrzeba sera żółtego, szynki konserwowej w plastrach, majonezu oraz czosnku. Ilość(...)Przepyszna warstwowa sałatka z tuńczyka , jajek, kukurydzy oraz sera żółtego. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z brokułów o zaskakującym słodko - kwaśnym smaku.  Kolejna warstwowa sałatka z kurczakiem i warzywami. Idealna na wszelkiego rodzaju domowe przyjęcia. Macie jakieś swoje ulubione przepisy na przystawki? Podzielcie się nimi w komentarzach chętnie wypróbuję

Pani domowa
Zapiekanka Sorrento 1505

tylko zapiec. Podane poniżej składniki na zapiekankę wymagają dużego naczynia żaroodpornego. SKŁADNIKI około 320 g makaronu wstążki 2 małe cukinie 500 g piersi z indyka (można zastąpić piersiami z kurczaka) 300 ml śmietany 30% 2 łyżki masła 120 g żółtego sera 450 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku 3 duże ząbki czosnku 1 kulka mozzarelli 3 łyżki masła 3 łyżki mąki pszennej(...)zrobiły się grudki. Następnie wlać mleko, mieszając. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podgrzewać mieszając do momentu aż masa zawrze i zgęstnieje. Układanie warstw: Dno naczynia żaroodpornego lekko polać sosem beszamelowym, ułożyć warstwę cukinii, nieco mięsa polanego sosem, w którym się robiło, następnie warstwa makaronu, warstwa szpinaku, całość polać sosem beszamelowym; Kolejna warstwa, to pozostała cukinia, pozostałe mięso wraz

Passions hobbies life
Ryba w mleku kokosowym 148

Dziś przedstawię jedno z moich popisowych dań. Wymyśliłam je przypadkowo szukając przepis na utylizację kokosowego mleka i oglądając przepisy na kurczaka. Jako że nie lubię gotowanej ryby a duszonej nigdy nie próbowałam danie te w sumie zrobiłam przypadkiem (w lodówce była akurat ryba) i ku mojemu zaskoczeniu wyszło pysznie. Odtąd robię je co najmniej raz na dwa tygodnie... Najbardziej lubię(...)pomidory (ja używam sparzone i obrane ze skórki). Wlewamy ciupkę mleka kokosowego i dusimy z minutkę (z pomidorów też wypłynie sok więc nie przesadzamy). Dodajemy pietruszkę i rybę. W sosie robimy dziury tak żeby ryba była do połowy zanurzona i zalewamy pozostałym mlekiem (Mleka można dać mniej w zależności od wysokości ryby - zawsze można dolać). Dusimy około 15 minut. Możemy

Lubczyk i Wanilia
Pulpeciki rybne z mintaja i cukinii - DIETA NISKOKALORYCZNA 210

Będąc na diecie powinniśmy spożywać mięso o niskiej zawartości tłuszczu, najlepiej białe, jak filet z indyka czy kurczaka (zawsze bez skórki), ale również ryby, takie, które w swoim składzie mają niską zawartość tłuszczu, np. mintaj, miruna, dorsz. Będą nam dostarczać odpowiedniej ilości białka w diecie. Pamiętajcie też, że chociaż raz w tygodniu głównym źródłem białka  powinny być warzywa strączkowe(...)folią aluminiową , pod przykryciem zapiekamy około 12 minut, potem kolejne 12 minut bez przykrycia. Temp. pieca 200 stopni. Na porcję obiadową gotujemy w osolonej wodzie 300 g brukselki (105kcal) Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego typu light (15kcal) 1 łyżka pełna serka twarogowego chudego (12kcal) 1/2 wody sok z cytryny sól pieprz składniki mieszamy używamy jako sos do pulpecików Porcja

SMYKWKUCHNI
Przystawka – jajka z szynką 195

Pyszna i bardzo szybka przystawka – jajka z szynką, z całą pewnością urozmaici nasze potrawy na każdym stole. Goście będą zachwyceni, jeśli będą mogli skosztować czegoś

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybka sałatka pieczarkowa 582

Jeśli znudziła Wam się tradycyjna sałatka warzywna i macie ochotę na jakaś odmianę polecam Wam szybką i bardzo smaczną sałatkę pieczarkową. Jej przygotowanie nie jest ani

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Frytki z pietruszki 205

ugotowania bulionu/rosołu, ale do niczego więcej. I zawsze omijałam je szerokim łukiem. To są takie 2 wyjątki, bo generalnie warzywa uwielbiam i jem często. Pewnego dnia robiłam kurczaka pieczonego w warzywach. Miało być pysznie i aromatycznie, więc w naczyniu żaroodpornym znalazło się mnóstwo warzyw-ziemniaki, marchewka, papryka, pietruszka, cebula, czosnek, zielony groszek. Większość warzyw do zjedzenia, niektóre (pietruszka(...)czasu mieszając, aż pietruszka zmięknie. Następnie przekładamy blachę na najwyższy poziom piekarnika i podpiekamy jeszcze przez kilka minut, aż frytki się przyrumienią. Gotowe frytki świetnie smakują z domowym sosem czosnkowym lub miodowo-musztardowym :) Przepis dodaję do akcji

Zawsze głodna!
Grill Kamado Mini- recenzja 135

względu na jego kompaktowość, można go zabrać praktycznie wszędzie i nie zajmuje dużo miejsca. Natomiast dzięki powierzchni do grillowania 706 cm², można przygotować 6-kilogramowego indyka, 4 burgery, 1 kurczaka w pionie, 2 steki lub 1 stojak z żeberkami. A średnica rusztu to 37 cm!!! Jak na mini, nie jest źle 😉   Bardzo długie grillowanie   Na grillu kamado mini(...)indyka 150 g wędzonej paprykowanej słoniny 1 cukinia 200 g drobnych pieczarek 1 papryka czerwona   Marynata:   50 ml oliwy z oliwek 1 łyżka oleju sezamowego 3 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżeczka przyprawy curry ½ łyżeczki suszonego oregano 2 łyżki słodkiego sosu chilli sól, papryka ostra mielona   Przygotowanie:   Indyka pokrój w sporą kostkę. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj

kuron.com.pl
Warzywne koreczki – szybka przystawka 340

29Wiele osób przeszukuje internet w poszukiwaniu sprawdzonego przepisu na szybką i prostą przystawkę. Chciałbym Wam pokazać jak przygotować warzywne koreczki – idealnie będą pasowały na każde

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Warzywne koreczki – szybka przystawka 377

Wiele osób przeszukuje internet w poszukiwaniu sprawdzonego przepisu na szybką i prostą przystawkę. Chciałbym Wam pokazać jak przygotować warzywne koreczki – idealnie będą pasowały na każde

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!