kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:617/1024)

Kurczak z warzywami, gotowane na parze 203

jabłkowy oregano bazylia sól pieprz Piersi z kurczaka umyłam i pokroiłam na połówki. Warzywa obrałam, umyłam, pokroiłam i razem z kurczakiem przełożyłam do parowaru. Fasolkę warto położyć na samym dole w parowarze, ponieważ gotuje się najdłużej. Warzywa podałam z sosem. Sos: Oliwa+ocet jabłkowy+zioła+przyprawy

nietadieta
Sałatka z mandarynkami, kurczakiem i pestkami z dyni 182

prażę na suchej patelni. Mandarynki obieram i kroję w plasterki.  2. Sałaty płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję kurczaka, pestki dyni oraz mandarynki. Delikatnie mieszam.  3. Jogurt naturalny mieszam z sokiem z cytryny, cukrem oraz przyprawami.  Przygotowanym sosem polewam sałatkę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bombaj yellow ,curry 196

paprykę , mieszanki przypraw , cebulę i ziemniaki , smażymy krótką chwilę , mieszając żeby się nie przypaliło ( około 5-6 minut ) . Następnie dorzucamy kurczaka, solimy , zmniejszamy ogień , przykrywamy pokrywką i dusimy , co jakiś czas mieszając około 30-40 minut . Po tym czasie sos powinien być gęsty i pyszny . Podajemy z chlebkiem pita lub samodzielnie , udekorowane kolendrą lub pietruszką . Można zrobić to danie dzień

Ogrodnik w podróży
Piersi kurczaka z marchewką i fasolką szparagową 335

będzie świetne dla osób, które lubią lekkostrawne posiłki.  Składniki na porcję dla 3-4 osób: 1 podwójna pierś z kurczaka (ok. 0,7 kg) 250 g fasolki szparagowej zielonej 3 średniej wielkości marchewki 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz oliwa z oliwek jasny sezam do dekoracji Piersi umyć, osuszyć, pociąć

Ugotować
Kasza jaglana z kurczakiem i pieczarkami 170

zawsze chęć na buraka! Ugotuj kaszę według instrukcji na opakowaniu. Cebulkę pokrój drobno, podsmaż na oliwie. Pokrój w malutkie kawałki kurczaka, dodaj do cebulki. Podsmaż. Potem pokrój pieczarki w plasterki i dodaj do całości. Posól i dosmacz pieprzem. Dodaj sosu pomidorowego. Wymieszaj. Do całości dodaj kaszę jaglaną. Przełóż go miski i wymieszaj z parmezanem. Formuj kulki. Podawaj z ćwikłą. Zdrowo

Z Kuchni Do Kuchni
Piersi kurczaka z kukurydzą i szczypiorkiem (na słodko) 169

kuchni chińskiej, choć wiem, że moje danie na pewno nie ma nic wspólnego z Chinami :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 50 g masła czosnkowego 1 limonka szczypiorek 1 dymka 25 g cukru brązowego 2 łyżki sosu sojowego jasnego sól, pieprz papryka ostra Pierś umyć, osuszyć i pokroić w paski. Polać sosem sojowym i przyprawić solą, pieprzem

Ugotować
Nadziewany wyluzowany kurczak 171

skórka z obu stron będzie zarumieniona przykrywamy kurczaka folią aluminiową i tak pieczemy do końca. Po upieczeniu i zdjęciu kurczaka podlewamy blaszkę szklanką wody, całość zlewamy ( przecieramy ) przez sitko do garnka, ewentualnie doprawiamy i dzięki temu mamy pyszny sos. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Sos słodko - ostry do słoików 243

poniekąd mnie :)). Można go łączyć z dowolnymi dodatkami - makaronem, kaszą czy ryżem a także wzbogacić go o dodatek mięsa, np. kurczaka. Wcale nie jest pracochłonny ani trudny. W przyszłym roku na pewno zrobię go kolejny raz :) Przepis na ten sos znalazłam na tej stronie ( klik ). Zmniejszyłam jednak ilość cukru (dałam 2 a nie 3 szklanki) i dodałam mniej curry

My simple kitchen
2 rok blogowania za mną :) 149

LUTY Oponki serowe mojej babci Ani MARZEC Pikantny Gulasz Węgierski KWIECIEŃ Chałka z kminkiem MAJ Pierogi z botwinką w sosie koperkowym CZERWIEC Ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką LIPIEC  Risotto z prawdziwkami SIERPIEŃ Paella mixta z langustynkami i kurczakiem WRZESIEŃ Dyniowe kluski śląskie z żeberkami w kapuście PAŹDZIERNIK Falafel z cieciorki, grochu i soczewicy LISTOPAD Pieczona kaczka z brukselką

MarciochaKucharzy
Kurczak w curry kokosowym 177

wymieszać i pozostawić na 20-25 minut (jak jest czas to można nawet na godzinę). Na rozgrzanej patelni usmażyć szybko kurczaka, dodać marynatę jeśli trochę jej zostało w misce. Zalać wszystko mleczkiem kokosowym wymieszanym z mąką ziemniaczaną. Gotować aż sos lekko się zredukuje i lekko zgęstnieje. Dodać resztę kolendry i wymieszać. Podawać z łyżką jogurtu naturalnego na wierzchu i ryżem

Kulinarne Inspiracje
Piersi z kurczaka w pikantnej marynacie 313

upieczeniu mięso wcale nie jest pikantne - wychodzi idealnie doprawione,mięciutkie i soczyste. Polecam! Składniki: 60 dag piersi z kurczaka Marynata: 1 ząbek czosnku 4 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej musztardy (użyłam dijon) 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 1 łyżeczka soli (dałam 1/2 łyżeczki) 1/2 łyżeczki rozmarynu

Kuchnia domowa Ani
Sałatka "Ananas" 3055

będzie się otwierał podczas smażenia).Kurczaka smażymy na zwykłej patelni lub patelni grillowej ( na patelnię nie dodajemy tłuszczu!:).Po usmażeniu kurczaka kroimy w kostkę. Słonecznik podprażamy na patelni, a ananasa kroimy w kostkę.Z majonezu, jogurtu i musztardy robimy sos, doprawiamy solą i pieprzem.Wszystkie składniki mieszamy i zalewamy sosem.Na półmisku układamy sałatkę, tworząc kopułę. Na jednym końcu umieszczamy "liściastą" część

Czerwona Porzeczka
Sylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. 18391

brokułami, kurczakiem i paprykąSałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydząSałatka z arbuzem i serem fetaSałatka z selerem konserwowym, szynką i ananasemSałatka z rukolą, kurczakiem, pomidorami i oliwkamiSałatka z papryką, brokułami i żółtym seremSałatka z nuggetsami, rukolą, serem i pomidorkami z sosem musztardowymOryginalna sałatka grecka (chłopska) z fetąCIASTA, CIASTKA, BABECZKI, MUFFINY, SŁODKOŚCI:Ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonym słonecznikiemCiasto 3 bitPianka

Kulinarne Przeboje
Marchewka w sosie śmietanowym 227

przykrywamy. Dusimy do momentu wyparowania wody. W międzyczasie mieszamy śmietanę z sosem sojowym, octem , przyprawami i ciepłą wodą. Następnie zalewamy sosem marchewkę i zostawiamy na ogniu bez przykrycia do momentu zagotowania ciągle mieszając. Tak przyrządzoną marchew można podawać z kurczakiem grillowanym i różnego rodzaju kaszami lub po prostu z makaronem. Pyszny i szybki obiad

pieprzny smaczek
Bożonarodzeniowe tradycje kulinarne - Włochy 160

różne pierożki - agnolotti, ravioli, tortellini – przygotowywane „na bogato”, z dużą ilością mięsa i sera. Na południu popularna jest lasagne z sosem pomidorowym, mięsem wieprzowym i kilkoma rodzajami serów. Secondo to obowiązkowo sztuka pieczonego mięsa, najchętniej jagnięciny, cielęciny, wołowiny, czy kurczaka z ziemniakami i warzywami. Crostini z pasztetem z wątróbki, lo zampone – świńska noga nadziewana doprawionym mielonym mięsem, il cotechino – kiełbasa

Chilli Czosnek i Oliwa