woreczka z warzywami. Piecz je jeszcze kilka minut do uzyskania zadowalającego efektu. Najlepiej podawać z jakimś sosem śmietanowym lub dipem czosnkowo-koperkowym. Ja nie robiłam, bo miałam sos śmietanowo-brokułowy po kurczaku z dnia poprzedniego. I tu muszę pochwalić męża - świetnie zagęścił sos śmietanowy zmiksowanymi brokułami zamiast mąką. Bardzo smacznie i zdrowo. Polecam oba przepisy! Smacznego
Anioszek w kuchniananasem Sałatka z makaronem mini kolanka, kurczakiem gyros, papryką, kukurydzą i ogórkiem konserwowym Sałatka z wędzonym kurczakiem i makaronem Sałatka z nuggetsami, rukolą, serem i pomidorkami z sosem musztardowym Sałatka z rukolą, kurczakiem, pomidorami i oliwkami Sałatka z zupek chińskich, z kurczakiem Sałatka meksykańska z kurczakiem i pomidorami Sałatka Gyros Sałatka z pieczarkami marynowanymi, kurczakiem i fasolą Sałatki na Sylwestra
Kulinarne PrzebojeLekki i smaczny posiłek. Przygotowana w ten sposób pierś z kurczaka jest pyszna i soczysta. Moja propozycja podania: Kasza, na nią nałożona potrawka z kurczaka, do tego sałata z sosem winegret. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 puszka pomidorów pokrojonych w kostkę pietruszka zioła prowansalskie oliwa do smaku: pieprz, sól WYKONANIE: Piersi z kurczaka umyć
Passions hobbies lifePilnujemy, by się nie przypaliło! Na rozgrzaną patelnię do grillowania* wkładamy kurczaka i grillujemy ok. 5min. z każdej strony (w zależności jak wysmażonego i soczystego kurczaka chcecie). Kurczaka na talerzu polewamy naszym "sosem" porowo-paprykowym, dodajemy ziemniaki oraz ketchup/majonez do smaku:) Volià, kurczak pod porowo-paprykową pierzynką gotowy! :) *patelnia do grillowania to jeden z moich najlepszych zakupów! Służy
Kitchens Alphabetprawda pita kupiona, ale farsz i sos to zrekompensował. Składniki 4 pity 4 udka kurczaka 1 czerwona cebula sałata karbowana ogórek kiszony Sos jogurtowy : duży jogurt naturalny 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy miodowej sól świeżo mielony czarny pieprz Marynata prowansalska : musztarda dijon – kilka łyżek 3 wyciśnięte ząbki czosnku 4 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy(...)Przygotowanie Udka z kurczaka zamarynowałem w marynacie prowansalskiej. Wstawiłem do lodówki na kilka godzin. Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C, zapiekałem udka w naczyniu żaroodpornym do czasu, aż skórka intensywnie się zrumieniła. Po wyjęciu i ostudzeniu zdjąłem z udek przypieczoną skórę, a mięso oddzieliłem od kości i poszarpałem na mniejsze kawałki. Przygotowałem sos jogurtowy – wszystkie składniki dokładnie wymieszałem
R'n'G Kitchenżółty ser oraz przyprawy. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą z oliwek lub olejem, na dnie ułożyć pierwszą warstwę ziemniaków. Położyć kurczaka z czosnkiem i cebulą. Posypać kostkami papryki. Dać drugą warstwę ziemniaków i wylać na to sos śmietanowo- serowy. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni na około 35-40 min Można podawać z sosem czosnkowym Sos czosnkowy
Kuchnia moimi oczamikurczaka to naprawdę bardzo wdzięczny kawałek mięsa, z którego można wiele zrobić. Tak jest i tym razem gdzie z Łukaszem przygotowaliśmy filet z kurczaka z fetą i suszonymi pomidorami na makaronie tagliatelle, z sosem śmietanowym z brokułem i kalafiorem Składniki: - 2 filety z kurczaka - 2 suszone pomidory - 2 kawałki fety - 2 listki bazylii - 100 g masła - 1/2 cebuli(...)wody i zamykamy. W drugiej fazie filety pieczemy w temperaturze 140 stopni i przez 20 minut i filety mamy gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie i robimy sos. Brokuł i i kalafior gotujemy al dente. Na patelnię wrzucamy masło, roztapiamy i dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Gdy cebula nam się zeszkli dodajemy śmietanę i czekamy jak się zagotuje
Kuchenne Wariacjegroszku mrożonego korzeń imbiru 1 łyżeczka startego 2-3 duże ząbki czosnku 1 łyżka czerwonego curry 1 łyżka sosu rybnego 2-3 łyżki sosu sojowego 1 szklanka 250 ml dobrze wymieszanego mleczka kokosowego kolendra lub szczypior do podania Kurczaka pokroić w cienkie paski. Marchewkę, paprykę na zapałkę. Szalotkę w piórka. Seler naciowy, czosnek na plasterki. Imbir zetrzeć(...)paprykę całość chwilę smażyć cały czas mieszając. Następnie dodać seler naciowy Wlać około 800 ml. bulionu warzywnego lub mięsnego. (ewentualnie wodę) Całość doprowadzić do wrzenia i dodać kurczaka oraz zielony groszek, imbir, sos rybny, pastę curry, sos sojowy. Całość gotować około 10-15 minut na małym ogniu. Na koniec wlać mleczko kokosowe dokładnie wymieszać ponownie zagotować doprawić sokiem wyciśniętym
Andzia PichciBoże Ciało przystało przydałoby się zorganizować jakąś pyszną przekąskę. Żeby się nie narobić a jednocześnie zadowolić kubki smakowe. Także będzie ciasto francuskie nadziewane piersią z kurczaka, żółtym serem, podane z sosem grzybowym. Przepis przywiozłam z urlopu. Leżąc na plaży toczyły się rozmowy na temat potraw regionalnych w związku z tym, że każdy na wycieczce był z innego regionu, to potoczyły(...)sposób nabyłam od przesympatycznej Doroty z Bydgoszczy ten oto przepis. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego połówka małej piersi z kurczaka ok 6-7 plasterków sera żółtego pieprz, odrobinka soli, posiekana natka pietruszki na sos: połówka pora ( biała część) 30 dag kurek 20 dag pokrojonego w bardzo drobną kostkę boczku wędzonego 2 łyżki oleju
pieprzny smaczekzielonej, żółtej i pomarańczowej papryki (można użyć tylko jednego lub dwóch kolorów) 5 łyżek zielonego groszku Kilka liści zielonej sałaty 1 łyżka przyprawy Vegeta Natur do kurczaka 2 łyżki oleju Natka pietruszki Sos: 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu wielokwiatowego 2 łyżki octu ryżowego 2 łyżki oleju sezamowego Kilka kropel soku z limonki 2 łyżki sezamu Sposób przygotowania: Filet(...)płat dosłownie kilka sekund namaczamy w wodzie, przekładamy na talerz i napełniamy w jednym miejscu odrobiną sałaty zielonej, papryk, pora, kurczaka i groszku. Zwijamy najpierw boki, następnie w rulon, jak krokieta. Podajemy tuż po przygotowaniu, najlepiej z sosem, który zrobimy łącząc ze sobą wszystkie składniki
Kuchnia w czekoladzietylko z chlebkiem..Taki kurczak jest pyszny ..polecam..Ja co prawda nie piekłam w rękawie [ akurat nie miałam]..a w naczyniu żaroodpornym.. pałki z kurczaka lub skrzydełka 4 łyżki oleju rzepakowego 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego 10 ząbków czosnku pęczek szczypiorku koperku pęczek 2 łyżeczki miodu klonowego wegeta, sól Do szklanki wlać 50 ml wrzątku(...)dodać miód .Mieszać do rozpuszczenia, następnie dodać olej rzepakowy ,sos sojowy,ocet balsamiczny , czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy.Wymieszać, włożyć kurczaka i dokładnie wymieszać.Odstawić do lodówki na kilka godzin.Przełożyć do naczynia żaroodpornego [ zamknąć] i piec w temp. 200 stopni aż, mięso będzie miękkie.Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę, aby kurczak ładnie się zarumienił
Moje domowe kucharzeniekoniec dodajemy starty na tarce cheddar i pozwalamy mu roztopić się w sosie. Jeśli chcecie możecie przyprawić sos ziołami, chilli czy słodką papryką. Ja pozostawiłam go jednak w czystej postaci, gdyż kocham cheddar i jego pikantną nutę. Do dania dodałam prosto przyrządzonego kurczaka. Możecie użyć ulubionych przypraw czy rodzaju mięsa. Nie ograniczajcie się. 😉 Kurczak: 700g udek z kurczaka(...)suszone pomidory w oleju rukola Do swojego poutine dodałam powyższe dodatki, ale możecie spróbować z innymi warzywami i dodatkami. Na talerz wykładam chrupiące frytki, na nich układam kurczaka i polewam wszystko sosem serowym. Do dania dodaję krojone oliwki oraz suszone pomidory. Całość wykańczam rukolą. Pychota! 😊 To idealne danie, gdy potrzeba Wam nieco "pocieszenia". Sos serowy możecie wykorzystać także do makaronu
Cooking Monstercałości. W bardzo podobny sposób można zrobić skrzydełka z domowym sosem barbecue. Tu również pod koniec pieczenia trzeba mięso obtoczyć w glazurze. Tym razem zrobionej na bazie sosu BBQ. Przepis na kurczaka w glazurze z masła orzechowego jest autorstwa Marka Bittmana. Składniki: 8 skrzydełek Sól i pieprz do smaku Glazura 4 łyżki masła orzechowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka
Niedzielny kucharzOlej do smażenia · ½ śmietany 18% · Pomysł na makaron z sosem z zielonych warzyw. · Przyprawa do kurczaka · Brokuł · ½ kg fasolki szparagowej · ½ kg brukselek Sposób przygotowania
Kulinarna ChwilaFasolka z grilla czemu nie. Zapewniam że jest pyszna w towarzystwie boczku i kurczaka oraz cukinii. Te wszystkie dodatki sprawiają że jest soczysta. Polecam z sosem który robi się w dwie minuty. 20 dkg fasolki szparagowej żółtej 6 plastrów boczku wędzonego 1 pierś z kurczaka 1 cukinia sól, pieprz papryka wędzona, papryka ostra 6 pomidorków koktajlowych olej(...)cukinii układam po 6 fasolek zwijam. Następnie owijam plastrem boczku, na który nawijam po plastrze piersi z kurczaka. Spinam wykałaczką żeby wszystko lepiej się trzymało. Posypuje papryką wędzoną. Smaruję pędzlem oliwą. Fasolki grilluję obracając z każdej strony razem z pomidorkami. Sos: Ogórek ze skórą ścieram na tarce jarzynowej, sole, pieprzę odlewam wodę którą ogórek puścił. Do miseczki przekładam
wesoła kuchnia