kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:272/1024)

Siostra Anastazja 287

Brazylianka Ciasto cygan Brzoskwiniowe wydmy Szach-mat Filet z kurczaka w warzywnym sosie

Ala piecze i gotuje
Orientalny kurczak z kuskusem i groszkiem cukrowym 166

Miskę z kuskusem zakrywamy i odstawiamy na 5 min. Na końcu do kaszy dodajemy posiekaną miętę.Kuskus nakładamy na talerz, a na nim  naszego kurczaka w aromatycznym sosie z groszkiem cukrowym. Smacznego

kulinarnyJa
Coś na przegryzkę czyli nie ma to jak skrzydełka! 250

skrzydełka dla Brasileiro najsmaczniejsza część kurczaka. Mogą być serwowane jako przystawka, przegryzka czy jako część obiadu.  Przepis prosty a rezultat przepyszny. Co potrzebujemy?Po pierwsze i najważniejsze skrzydełka -  powiedzmy 1 kgSzczyptę soli, gdyż w pierwszej kolejności skrzydełka trzeba posolićSok z cytryny (tylko z cytryny, nie koncentrat) którą skropimy naszego kurczakaPo drugie sos - będzie to zmiksowana papryka zielona, cebula

Smaki Brazylii
Kurczak w piwie 210

minut aż zrobią się lekko szkliste. Przełożyć do rondelka z kurczakiem. Dodać ziele angielskie, jałowiec, liście laurowe. Dolać piwo. Dusić na małym ogniu około godziny aż kurczak będzie miękki. Doprawić śmietanką. Jeśli sos jest za rzadki można wyjąć kurczaka i jeszcze go zredukować dłużej gotując albo zagęścić 1-2 łyżkami mąki ziemniaczanej rozrobionej z 1/3 szklanki zimnej wody.Przepis znajdziecie również

UgotujmyTo.pl
Skrzydełka na ostro 230

ostre! Bardzo ostre!Przyrządzone na sposób tajski z dużą ilością chili i chrupiącym sezamem.Fajny pomysł zarówno na obiad, jak i imprezowe danie!Polecam!SKŁADNIKI:- skrzydełka z kurczaka – 6 szt- sos sojowy – 1 łyżka- olej dobrej jakości – 2 łyżki- sezam – 4 łyżki- imbir – 1 łyżeczka- papryka chili – 2 szt- miód – 1 łyżeczka- musztarda ostra

Ostra na Słodko
Makaron z Kurczakiem i Szpinakiem 385

szpinak, mleko i podgrzewamy do powstania jednolitej konsystencji. Następnie wrzucamy serki topione, dodajemy po 1/3 łyżeczki przypraw i dusimy ok. 4 minuty.Na ugotowany al dente makaron wykładamy kawałki kurczaka, całość polewamy sosem i posypujemy tartym serem.Moje posty

Słodka Strona
Kanapka z marynowanym w jogurcie greckim grilowanym kurczakiem 233

ogórka kroimy na plastry, cebulę na cienkie krążki.W kubeczku łączymy ketchup z majonezem.Bułki przekrawamy na dwie połowy. Kładziemy pomidora, ogórka i cebulę. Na to wszystko kładziemy kurczaka i polewamy sosem majonezowo-ketchupowym. Następnie wszystko przykrywamy drugą połową bułki.Życzę smacznego

Anielska Kuchnia Ani
POTRAWKA Z KURCZAKA 241

dodaję mąkę i mieszam do uzyskania gładkiej konsystencji. Dolewam mleko i mieszając czekam aż trochę zgęstnieje. Następnie dolewam 500 ml rosołu i często mieszając zagotowuję. Z bulionu odcedzam kurczaka, przekładam do sosu. Marchew kroję w kostkę również dorzucam do sosu. Posypuję sporą ilością natki lub koperku ew. doprawiam do smaku solą i pieprzem. Nigdy nie dodaję rodzynek (w oryginale być

Walijskie Pichcenie
Makaron ryżowy z kurczakiem i brokułem według przepisu Gordona Ramsaya 1165

mięso, warzywa i węglowodany.  Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 3 Składniki: Ok. 100g makaronu ryżowego 2/3 młodego brokułu 2 pojedyncze pierś z kurczaka* 2 ząbki czosnku 3 jajka Sól, świeżo mielony pieprz Sos sojowy Kilka kropel limonki Olej *Proporcje mięsa, warzyw i makaronu powinny być mniej więcej takie same. Makaron wkładamy do garnka i zalewamy wrzątkiem. Zostawiamy(...)całej powierzchni. Kurczaka obsmażamy na mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor. Doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy kurczak zacznie się smażyć dorzucamy czosnek.  Do zarumienionego kurczaka dorzucamy surowy brokuł. Doprawiamy całość sosem sojowym. Chwile smażymy i przekładamy do miski. Patelnie wycieramy ręcznikiem papierowym i odstawiamy ponownie na gaz. Odcedzamy makaron. Na ciepłą patelnie wrzucamy jajka, roztrzepujemy i doprawiamy. Dorzucamy makaron

Kolizje Smaków
1534. Pieczone skrzydełka 178

przyprawy wymieszać.Udka lub skrzydełka umyć, dodać marynatę i wymieszać , odstawić na kilka godzin.Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pokrojoną marchewkę i cebulkę.Piec przez około godzinę, przewracając kurczaka i polewać sosem [ można wlać trochę wody

Moje domowe kucharzenie
Lasagne ze szpinakiem i mięsem mielonym 374

naszych ulubionych obiadów. Przygotowuję ją bardzo często, dlatego postanowiłam nieco urozmaicić moją podstawową wersję. Przeglądając przepisy na lasagne ze szpinakiem, praktycznie zawsze występuje on w kombinacji z kurczakiem i białym sosem. Ja zachęcam do wypróbowania mojej wersji, zbliżonej do oryginały, czyli z mięsem mielonym i sosem pomidorowym. Połączenia nie byłam pewna, jednak ku mojemu zaskoczeniu wszystko idealnie się komponuje. Polecam

Mania Gotowania
Roladki z kurczaka, szparagów i szynki parmeńskiej 290

minut. Piersi z kurczaka dzielimy na dwie części, delikatnie rozbijamy i doprawiamy solą i pieprzem. Musztardę, śmietanę i miód mieszamy razem, dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Piersi z kurczaka smarujemy odrobiną sosu z musztardy i miodu, układamy na niej po 4-5 szparagów i zawijamy tworząc roladki. Ponownie powstałe roladki zawijamy w szynkę parmeńską. Dno naczynia żaroodpornego polewamy resztą sosu

Mango Papaja
Smażony makaron z warzywami 812

makaron z tym co akurat miałam w lodówce wyszedł idealnie jako uzupełnienie mojego niedzielnego, chińskiego obiadu. Sam tez smakuje wybornie. Możecie także dodać do niego pokrojone kawałki piersi kurczaka zamarynowane w sosie sojowym i oleju sezamowym i dzięki temu uzyskacie całkiem nowy wymiar tego szybkiego dania.  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pęczak w cydrze 193

daleka i tak naprawdę uznawałam tylko jedną kaszę gryczaną, a tu zonk, niespodzianka... pęczak może być pyszny. Dlatego w domu przygotowałam swoją wersje takiej kaszy z dodatkiem cydru, kurczaka i oczywiście sosu sojowego.  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
C - Drobiowe udka w sojowej zalewie 209

Oczywiście w towarzystwie ziemniaczków pieczonych w mundurkach, które po wczorajszym debiucie dziś robiłam po raz kolejny:) Drobiowe udka w sojowej zalewie       Składniki: 10 udek z kurczaka 1/2 szklanki sosu sojowego świeży imbir (kawałek około 3 cm) 2 ząbki czosnku dwie gałązki świeżych, dowolnych ziół ewentualnie 1-2  łyżki octu ryżowego sól (do smaku) Udka umyć

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała