udka pokroić, przyprawić i usmażyć na patelni wraz z dodatkiem mieszanki chińskich warzyw (marchewki, papryki, pora, kukurydzy i grzybków mun) oraz makaronem ryżowym. Danie do przygotowania w niecałe 20 minut 😃 Składniki na porcję dla 2-3 osób: 0,4 kg wyluzowanych udek z kurczaka 150 g makaronu ryżowego wstążki 200 g mrożonej mieszanki chińskiej 2 ząbki czosnku 1/2 puszki
UgotowaćSkładniki: – około 0,5 kg szyi z indyka – 1 kg żołądków z kurczaka/ indyka (mięso można też zastąpić żeberkami wieprzowymi, jak w Kapuśniaku , ale zupa będzie wtedy tłustsza) – 1 seler (ok. 180 g) – 1 korzeń pietruszki (ok. 130 g) – 1 por (ok. 100 g) – 6-7 ziemniaków – 6-8 ogórków kiszonych
Pociąg Do Kuchniwarzyw z mojej działki, jak jej nie kochać ? :) Składniki: 2 udka z kurczaka (0,5 kg) 50 dkg mlodych buraczków 30 dkg fasolki szparagowej 2 średnie młode ziemniaki 20 dkg białej kapusty 1 srednia marchewka 1 średnia cebula 10 cm pora 100 g słodkiej śmietany do zup 1 łyżka pokrojonego świeżego koperku
Gosia gotujesieci opinie o tej knajpce - w większości same pozytywne! Mimo popołudniowej pory usiedliśmy przy stolikach znajdujących się na Krupówkach - trochę tego później żałowałam, gdy zobaczyłam wystrój wnętrza lokalu. Ale nie ma tego złego, niewiele się zastanawiając zamówiliśmy dwa dania, ja wzięłam kaszę gryczaną z kurczakiem w ziołach, a eM kaszę perłową z carry i kurczakiem. Oba dania były wcześniej(...)Gubałówką - duży wybór, gwarancja jakości i świeżość ;) Swoją przygodę z Zakopanem zakończyliśmy zaraz po zakupach na stoisku z serami, udając się następnie do Wadowic na Kremówkę wieczorową porą wraz z wyśmienitą kawą. Następnego dnia zwiedziliśmy deszczowy Oświęcim, aby zaraz po nim udać się do Zamku w Mosznej, o którym opowiem następnym razem
Słodkie PrzyjemnościBłyskawiczna sałatka warzywna to danie na szybką kolację, ale również klasyczna przystawka na każdą rodzinną uroczystość. Wystarczy chwila pracy i zyskamy pyszną sałatkę. Lista składników i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!steki wołowe Opakowanie boczku wędzonego w plastrach (200 g)* 2 filety z kurczaka Warzywa: Brukselka – 0,5 kg 2 średnie ziemniaki słodkie Paczka szpinaku Paczka jarmużu 8 małych buraków ćwikłowych 0,5 kg dyni 1,2 kg ziemniaków Paczka szalotek albo ze 3 małe cebule żółte Por Nabiał: Kozi ser twarożkowy (50 g) Mała mozzarella Mleko (niecała szklanka) Jogurt(...)najwięcej potraw, czy chociaż półproduktów przyrządzić razem w piekarniku. W niedzielę równocześnie upiekliśmy: buraczki do poniedziałkowej sałatki z kozim serem, cieciorkę i brukselkę do sałatki na wtorek, kurczaka do makaronu na wynos na środę oraz bataty i dynię do zupy na piątek. Tylko tartę ziemniaczaną upiekliśmy osobno – w środę. W niedzielę zamroziliśmy kurczaka do środowych noodli i bataty
Niedzielny kucharzKurczaka w sosie robiłam już na wiele sposobów, jest to bowiem najszybszy w przygotowaniu obiad, a że mam w domu maniaka makaronów wszelkiej postaci, to tylko wystarczy zakombinować coś ze smakiem żeby cały czas nie serwować tego samego. Dziś naszło mnie na zioła ale nie standardowe jakie do tej pory dodawałam, ograniczyłam się bowiem jedynie do estragonu i lubczyka(...)rybny ot tak a co tam zobaczymy co z tego wyjdzie... no i wyszło pyszny aromatyczny sos z miłą nutą ziołową. Składniki 1 mały brokuł 500 g piersi z kurczaka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2/3 selera naciowego (jak ktoś lubi może skroić cały) 1,5 łyżeczki sosu rybnego (opcjonalnie) 1,5 łyżeczki estragonu 1/2 łyżeczki lukczyka 1/2 łyżeczki
Piekielna Kuchnia PatiKiedyś wspominałam, że nie robię leczo bo mi nie warto - dla siebie samej. Do tej pory bazowałam na leczo Mamy bądź Teściowej. Ostatnio kiedy je
Kuchnia po mojemuZwykłe sznycle mogą wiele zyskać jeśli podamy je gorące z dodatkiem masła smakowego. Do tej pory robiłam do sznycli z reguły masło czosnkowe, cytrynowe, pomarańczowe
Buniabaje w kuchniwszystko jest czasami tak piękne, jak nam się wydaje. Słońce może być za chmurami, pyszna kawa za zimna a ludzie inni, niż sądziliśmy do tej pory. M uwielbia papryki faszerowane. I ilekroć uda mu się kupić jakieś ładne sztuki tego warzywa, to patrzy na mnie tym swoim błagalnym wzrokiem, czy mu takich nie zrobię. Tak więc, w sezonie letnio(...)mięsem. Wykorzystuję zazwyczaj wszystkie resztki zalegające w lodówce tworząc to coraz nowsze kombinacje smakowe ;) Te ostatnie powstały z kaszą kuskus (która moim zdaniem, świetnie pasuje do papryki) z dodatkiem kurczaka i oliwek. Składniki na 2 porcje: 3 czerwone papryki 100 g kaszy kuskus 1 filet z kurczaka 50 g czarnych oliwek 12 dag żółtego sera sól, pieprz, vegeta Kaszę kuskus
My simple kitchenmięso jest delikatniejsze aniżeli mięso kurczaka. Właśnie z tego powodu znacznie krócej poddajemy je obróbce termicznej. W moim przepisie wykorzystuję kaszę jęczmienną, ale z powodzeniem możecie ją zastąpić pęczakiem , albo chociażby ryżem... inwencja twórcza należy do Was. Indyk z kaszą jęczmienną - przepis: Na patelni podsmażamy pokrojoną kostkę cebulę i pokrojonego w cienkie półplasterki pora. W międzyczasie gotujemy kaszę jęczmienną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Takie zapiekanki uwielbiam, nic trudnego nic dziwnego a do tego pyszne. Ziemniaki oskrobać i pokroić w plasterki o grubości 2-3 mm. Ugotować je w osolonej
Kuchnia PokoleńPyszny dodatek do sałatek, marynowania czy do pieczenia w całości, np. z rybą czy piersią kurczaka. Z pomidorków typu cherry to chyba mój ulubieniec. 33 Afternoon Delight – USA, Kalifornia, 75, 180, G, T Pomidor Brada Gates’a – przypadkowa krzyżówka Big Rainbow i do tej pory nierozpoznanego niebieskiego pomidora. Roślina o regularnym wzroście, silna i mocna. Duży befsztyk, spłaszczony
Karo in the Kitchenwarzywne chipsy. Są świetne w smaku, pikantne i chrupią! Jarmuż wykorzystywałam do tamtej pory jedynie do koktajli, albo jako farsz do mięsa, a od tamtych warsztatów gdy tylko mam okazję, przygotowuję też miskę chipsów. – zielony koktajl z jarmużu, pomarańczy i chia – Pierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem W zeszłym roku posiałam jarmuż na działce, zbierałam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękubków, bo lubimy popijać czystym rosołem krokiety albo paszteciki. Składniki: 1 ćwiartka kurczaka 1 korpus kury (najlepiej wiejskiej, domowej) 1 skrzydło indyka 1 szyja indyka kawałek (ok 200g) wołowiny z kością 3 duże marchewki 2 pietruszki kawałek selera (ok 200g) kawałek pora 1 liść włoskiej kapusty (można pominąć) 1 cebula 1 ząbek czosnku pęczek łodyg pietruszki i selera
Obiad gotowy