kurczak w miodzie - 2160 przepisów (strona:99/144)

Pomysły na niedzielny i świąteczny obiad! 992

PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety schabowe marynowane PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety Twardowskiego PRZEPIS TUTAJ *** *** Oszukane zrazy PRZEPIS TUTAJ *** *** Rolady/zrazy z karkówki PRZEPIS TUTAJ *** *** Kebabowa karkówka PRZEPIS TUTAJ *** *** Siekane kotleciki z kurczaka i majonezu PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurczak pieczony w maślance PRZEPIS TUTAJ *** *** Strogonow PRZEPIS TUTAJ *** *** Schabowe roladki z suszoną śliwką PRZEPIS TUTAJ *** *** Kruche i soczyste kotlety schabowe w musztardzie PRZEPIS TUTAJ *** *** Zrazy z mięsa(...)drobiowe PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurczak pieczony w ketchupowo-majonezowej marynacie PRZEPIS TUTAJ *** *** Łosoś pieczony w ziołach i maśle czosnkowym PRZEPIS TUTAJ *** *** Wołowina po burgundzku PRZEPIS TUTAJ *** *** Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym PRZEPIS TUTAJ *** *** Łopatka ziołowa pieczona w foliowym rękawie PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotleciki w panierce z płatków i orzeszków PRZEPIS TUTAJ *** *** Łosoś pieczony w sosie sojowym i miodzie PRZEPIS TUTAJ *** *** Karkówka pieczona

Blog z Apetytem
Roladki z indyka nadziewane papają z salsą z papai i ogórka 239

łyżki przyprawy do kurczaka lub Domowa mieszanka przypraw: 1 łyżka mielonego kuminu, 1 łyżeczka mielonej kozieradki, 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry, ½ łyżeczki pieprzu Cayenne, ½ łyżeczka soli, ¼ łyżeczki mielonej czarnuszki, ¼ łyżeczki kurkumy, Salsa ½ papai, 15 małych korniszonów, 1 średnia czerwona cebula, 1 papryczka chili, 1 łyżka czarnego sezamu, 2 łyżki jasnego sosu sojowego, sok z 1/2 cytryny, miód, sól i pieprz

SzczyptaSmaQ
Pasta z gotowanego kurczaka i leśnych grzybów 213

Nie wiem jak jest u Was, ale kiedy gotuję rosół, to sam znika błyskawicznie, a mięso zazwyczaj zostaje, oj i to sporo... No i co zrobić

Kraina Miodem Płynąca
SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, GRANATEM, POMARAŃCZAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI 201

minut w trakcie kuchennego, świątecznego szaleństwa, jako dodatek (np. w drugi dzień Świąt) do dania głównego. Będzie się ona idealnie komponowała z pieczoną kaczką czy kurczakiem  - przede wszystkim smakowo, ale również kolorystycznie. Pasuje także idealnie do wszelkich pieczeni i innych pieczystych. Sałatka ta może być również doskonałą przekąska po ciężkich i sytych(...)potrawach...  Wygląda pięknie, a smakuje jeszcze lepiej... 👌😋 SKŁADNIKI: 2 - 3 garści liści szpinaku 2 pomarańcze 1 owoc granatu 70 g orzechów włoskich SKŁADNIKI NA DRESSING: 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka musztardy dijon 2 łyżeczki oleju sol i pieprz do smaku WYKONANIE: Na talerz wyłóż połykane i osuszone liście szpinaku.  Pomarańcze obkrój ze skórki i pokrój w grubsze

Słodko-Słony Świat Ilony
Super szybki makron z mąki gryczanej 204

zastąpić je kurczakiem, albo w ogóle pominąć, też będzie pysznie. Składniki: 250 g makaronu soba lub makaronu z mąki gryczanej 250 g krewetek surowych lub obgotowanych 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 4 ząbki czosnku posiekane w cienkie plasterki lub starte na tarce 1 łyżka tartego imbiru 1/4 szklanki sosu sojowego 4 łyżki wody 1 łyżka miodu Mała cukinia Pęczek

Niedzielny kucharz
Grillowany kurczak z warzywami. 189

następnie wrzuć kurczaka i każdy filet dokładnie wysmaruj. Przykryj folią spożywczą i odłóż na kilka godzin do lodówki. Wyjmij mięso z lodówki 30 minut przed wrzuceniem na grilla.   GRILLOWANE WARZYWA Marynata: 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1/2 łyżeczki sosu sojowego szczypta ostrej papryki 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki miodu Ulubione warzywa

Powiedz dietom nie
Golonka w piwie i miodzie i "Sezon na cuda" 198

posmarować połową łyżki miodu. Piec pod przykryciem dalsze 20-30 minut (długość pieczenia zależy od piekarnika oraz wielkości i "młodości" golonki). Po upieczeniu golonka powinna odchodzić od kości, a skóra powinna mieć ładny brązowo-czerwony kolor. Podawać z surówką lu sałatką o zdecydowanym smaku. ----- Podobne: Leszcz w pomarańczach Królik pieczony w winie Czosnkowo-miodowe pałki kurczaka Za oknem tak zimowo

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak pieczony z warzywami z sałatką z rukoli i dipem czosnkowym 70

soczystość i wyjątkowy smak. Przyprawianie kurczaka: W miseczce wymieszaj: sól, świeżo mielony pieprz, przeciśnięte przez praskę czosnek oraz mieloną paprykę. Natrzyj kurczaka dokładnie z zewnątrz i wewnątrz przygotowaną mieszanką przypraw. Skrop kurczaka sokiem z cytryny. Jeśli masz świeże zioła, możesz włożyć gałązki tymianku i rozmarynu do wnętrza kurczaka dla dodatkowego aromatu. Marynowanie: Odstaw kurczaka na minimum 30 minut (jeśli masz(...)ułóż przygotowane warzywa. Na warzywach połóż zamarynowanego kurczaka. Pieczenie: Wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika. Piecz kurczaka z warzywami przez około 1,5 godziny . Co 20 minut polewaj kurczaka powstałym sosem z dna naczynia. Dzięki temu mięso będzie soczyste, a skórka chrupiąca i aromatyczna. Sprawdzenie gotowości: Po upływie czasu pieczenia sprawdź, czy kurczak jest gotowy. Po nakłuciu najgrubszej części udka powinien

Moja Książka Kucharska
Sałatka brokułowa 286

przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z brokułem – sałatka z kaszą bulgur i łososiem – sałatka tabbouleh – sałatka z kurczakiem i oscypkiem – sałatka z roślin strączkowych – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z kaszą gryczaną niepaloną – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Przygotowanie : 15 minut Ilość porcji: 2 Składniki(...)pół szklanki startego sera chedar – garść suszonej żurawiny – 1/3 szklanki oliwy z oliwek – 2 łyżki jabłkowego octu – 1 łyżka musztardy dijon – 1 łyżka miodu – pół ząbka czosnku – sól, pieprz Przygotowanie : Quinoa ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, powinno to zająć około 8 minut. W międzyczasie pokrój brokuła na malutkie różyczki. Zagotuj wodę

nietylkopasta.pl
Żurawina do mięs i serów 184

kaczki, kurczaka i soczystej karkówki. Jeśli chodzi o sery to szczególnie dodaje smaku serom pleśniowym, najbardziej tym typu camembert przyrządzanym na ciepło. Dzięki temu, że możemy przyrządzić ją w domu w dowolny sposób dodajemy składniki, proporcje, dodatki. Czyż to nie brzmi kusząco? Składniki (na 1 mały słoiczek): 250 g żurawiny 4 – 5 łyżek cukru trzcinowego lub miodu około

Zasmakuj Kuchni
Nuggets - domowe kąski z kurczaka z sosem czosnkowym i musztardowo-miodowym 215

Przyprawione kawałki kurczaka obtaczać najpierw w mące, potem w jajku, a na końcu w płatkach z serem. Smażyć w głębokim oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączać z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionym sosami, ja proponuję czosnkowy i musztardowo-miodowy. Sos musztardowo-miodowy: 2 łyżki musztardy 1/4 szklanki płynnego miodu  1/2 szklanki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka z granatem i rukolą 490

filet z kurczaka olej do smażenia, sól, papryka mielona i pieprz Przygotowanie : Granat obrać, rukolę przebrać jeśli jest potrzeba i umyć Fileta po umyciu i osuszeniu pokroić w dość drobną kostkę ( u mnie trochę za duża ), lekko posolić, posypać pieprzem czarnym i papryką, usmażyć Wszystkie składniki połączyć i polać sosem, wymieszać. Składniki na sos : 2-3 łyżki miodu

Proste Potrawy
Kurczak, który wrócił do garnka 140

Łatwy przepis na wykorzystanie tego co zostało ze świątecznej, czy niedzielnej pieczeni, albo kurczaka, kaczki. Mięso przesmażone w woku lub rondlu z warzywami, zyskuje zupełnie nowy smak. Nie ma szans, żeby po świętach w lodówce nie zostały jakieś kawałki szynki, karkówki, schabu, pieczonej kaczki czy kurczaka, z którymi nie wiadomo co zrobić. Bo ile można robić kanapek z zimnym pieczystym(...)się, że stir fry można zrobić na bazie każdego mięsa, gotowanego i pieczonego, że wcale nie musi to być wieprzowina, bo równie dobrze nada się kurczak i kaczka. Danie może się więc nazywa „Kurczak, który wrócił do garnka”:) Dobrze przysmażone mięso w rondlu (albo w woku) w towarzystwie warzyw, słodko -kwaśnego sosu nabiera zupełnie nowego smaku. Czas: 15 minut Poziom

Niedzielny kucharz
Polędwiczki drobiowe z warzywami 171

Delikatne i kruche mięso drobiowe z nutą słodkiego posmaku. Do tego dodatek uduszonych warzyw, ryż i obiad w pełni gotowy! 5 polędwiczek drobiowych 1 łyżka przyprawy

VioletoweKucharzenie
Sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem 230

miodem. Dziś mam dla Was naprawdę fantastyczny przepis, dość prosty. Możecie go jeszcze łatwiej przygotować piekąc buraki dużo wcześniej, soczewica może być także już gotowa. Jeśli soczewica wystygnie Wam zanadto lub ugotowaliście ją wcześniej dodajcie ją do smażącego się jarmużu na kilka minut. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka

nietylkopasta.pl