 TYMIANKOWE UDKA Z PIEKARNIKA 347
TYMIANKOWE UDKA Z PIEKARNIKA 347drobiowe udka z tymiankiem ... prosto z piekarnika :)) Składniki: udka (lub podudzia) z kurczaka (ilość zależy od tego, na ile osób przygotowujemy danie) kilka gałązek tymianku 2 ząbki czosnku słodka sproszkowana papryka sól biały pieprz 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka miodu majeranek Wykonanie: Przygotowujemy marynatę: mieszamy oliwę, miód, drobno posiekany czosnek, paprykę, drobno porwane gałązki tymianku, sól, pieprz
Walijskie Pichcenie GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA 166
GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA 166patelnia grillowa :) Ale też było smacznie. Ps. uciekam do pracy. SKŁADNIKI: 3 piersi z kurczaka sos sojowy ocet balsamiczny pieprz A jak to zrobić: Piersi umyć i oczyścić z błonek. Jeśli są duże to pokroić na mniejsze kawałki. Z sosu sojowego, octu i pieprzu przygotować marynatę. Przełożyć do niej mięso i dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum
Kuchnia w opałach Skrzydełka w słodko- pikantnej marynacie 510
Skrzydełka w słodko- pikantnej marynacie 510Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na najlepsze skrzydełka! W marynacie z miodu, ostrej papryki, ketchupu i sosu sojowego. W smaku są
Marta Gotuje Sałatka z brązowym ryżem i polędwiczkami z kurcząt w marynacie jogurtowej gotowanymi na parze 423
Sałatka z brązowym ryżem i polędwiczkami z kurcząt w marynacie jogurtowej gotowanymi na parze 423Ta sałatka jest z tych bardziej treściwych, więc można ją zabrać do pracy i potraktować jako obiad :) W domu, podana na ciepło, może posłużyć za
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com Skrzydełka z piekarnika. Pieczone skrzydełka kurczaka. 1070
Skrzydełka z piekarnika. Pieczone skrzydełka kurczaka. 1070piekarnika – Wykonanie: Skrzydełka z kurczaka wymoczyć w zimnej wodzie, oczyścić i osuszyć. Ewentualnie można odciąć lotki, a pozostałe skrzydełko przekroić w stawie na 2 części. Lotki można wyrzucić lub wykorzystać do ugotowania bulionu mięsno-warzywnego, np. na bazie takiego: bulion domowy – przepis . Oliwę (lub olej rzepakowy) wymieszać z przyprawami. Tak przygotowaną marynatą natrzeć dokładnie skrzydełka. Wstawić mięso(...)pieczenia obrócić skrzydełka na drugą stronę i piec dalej. Podawać na ciepło. Idealnie smakują z domowym sosem czosnkowym . Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Skrzydełka z piekarnika. Pieczone skrzydełka kurczaka. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje Łopatka pieczona z oregano 189
Łopatka pieczona z oregano 189znalazło się kilka gatunków mięsa, w tym byłą domowa szynka gotowana, ale nie mogło zabraknąć pieczonego mięsa, tym razem była to łopatka pieczona z oregano i rolada z piersi kurczaka faszerowana serem rokpol, suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Takie domowe wyroby chyba każdy woli. Tak upieczone, aromatyczne, do tego soczyste mięso jest u nas często, nie tylko od święta(...)smakowała z domową ćwikłą, zaś Piotrkowi z sałatką jarzynową. Po świętach pieczoną łopatkę kroiliśmy cieniej jako dodatek do kanapek. Inne przepisy na pieczone mięsa: Mięso pieczone – pieczona szynka w marynacie z sokiem pomarańczowym Rolady z indyka pieczone z rozmarynem Szynka pieczona z żurawiną Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie Polecam ten przepis na Łopatkę pieczoną z oregano
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię Filet z kurczaka marynowany w maślance i tzatziki 200
Filet z kurczaka marynowany w maślance i tzatziki 200wilgotności i delikatności maślanki. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 500 gram piersi z kurczaka 1 szklanka maślanki 1 opakowanie przyprawy do tzatziki Sól 1 łyżeczka mąki Niewielka ilość oleju Wykonanie: Fileta kroimy na mniejsze kawałki i solimy. Do maślanki dodajemy przyprawę o tzatziki, mieszamy. Przygotowaną marynatą zlewamy fileta. Pozostawiamy do zamarynowania na kilka godzin a jeszcze lepiej na całą
Smaki Ewy Sałatka z grillowanym kurczakiem i młodą kukurydzą 239
Sałatka z grillowanym kurczakiem i młodą kukurydzą 239sałatkę: 1 opakowanie polędwiczek z kurczaka (400 gramów) lub duża pierś z kurczaka 1 opakowanie mieszanki sałat 1/2 opakowania młodego szpinaku 8-10 kolb młodej kukurydzy 4 jajka 3 małe czerwone cebule 1 mała ostra papryczka garść świeżego tymianku garść świeżej bazylii Składniki na marynatę do mięsa: 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki wędzonej papryki
Garniec Magalie Udka z kurczaka w miodowo-pikantnej glazurze 272
Udka z kurczaka w miodowo-pikantnej glazurze 272było nudno i można powiedzieć, że się opłaciło kombinować. Składniki: 4 udka z kurczaka 3 łyżki miodu łyżeczka chili w płatkach sok z połowy limonki oliwa z oliwek sól pieprz Udka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy oliwą z oliwek i przyprawiamy solą i pieprzem. Robimy marynatę: miód mieszamy z sokiem z limonki, chili w płatkach i łyżką oliwy
Mango Papaja GREEN CURRY Z MAKARONEM RYŻOWYM 207
GREEN CURRY Z MAKARONEM RYŻOWYM 207piersi z kurczaka 100 g żółtej fasolki szparagowej 2 marchewki 1 cukinia 1 czerwona papryka 500 ml mleczka kokosowego 3 łyżeczki pasty zielone curry konokwan( można taką pastę zrobić samemu przepis tutaj ) 2 łyżki masła 200 g makaronu ryżowego np z tapioką 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki brązowego cukru sól pieprz kolendra do dekoracji Pierś oczyszczamy i kroimy(...)mniejsze kawałki. Robimy marynatę. Do sosu sojowego dodajemy brązowy cukier, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Wrzucamy naszą pierś, mieszamy aby całość była pokryta marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 30 minut. Makaron przyrządzamy według wskazówek na opakowaniu. Zwykle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 10-15 minut. Warzywa kroimy, marchewkę i paprykę w słupki, cukinię na talarki
KuchcikoweLove Dom pachnący przyprawami. Kilka słów o współpracy z firmą Rafex. 208
Dom pachnący przyprawami. Kilka słów o współpracy z firmą Rafex. 208Firma Rafex przesłała mi do testowania mnóstwo wspaniałych przypraw: przyprawa z curry do kurczaka przyprawa do kawy i herbaty przyprawa do pieczenia chleba przyprawa do dziczyzny cebula prażona przyprawa do żurku TANDOORI MASALA PRZYPRAWA HARISA KURKUMA sól ziołowa przyprawa do ryb cytrynowa czubryca żółta czubryca biała marynata staropolska przyprawa arabska papryka ostra wędzona AMERICAN CHICKEN CHILLI GRYS przyprawa do śledzi
Słodkie okruszki Szaszłyki z piersi kurczaka i boczniaków 248
Szaszłyki z piersi kurczaka i boczniaków 248tymianek Przyprawy : kmin rzymski pieprz cayenne pieprz czarny Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na kawałki. Do miseczki wyciskamy sok z limonki, dokładamy posiekany tymianek, czosnek pokrojony w płatki, kmin rzymski i pieprz cayenne oraz 2 łyżki oliwy, wszystkie składniki mieszamy. Do marynaty wkładamy mięso na 30 minut. Boczniaki płuczemy, osuszamy papierowym ręczniczkiem i przyprawiamy pieprzem
Parowar Faceta Filety z kurczaka faszerowane ricottą z kurkami i pieczarkami. 255
Filety z kurczaka faszerowane ricottą z kurkami i pieczarkami. 255lubię najbardziej, czyli gotowaniu dla nich właśnie. Użyłem: -6 dużych filetów z kurczaka -domowa ricotta, jak ją zrobić tutaj -kurki, miałem zamrożone -pieczarki -masło klarowne -sól, pieprz -biały pieprz -oliwa -czosnek główka -czosnek niedźwiedzi -białe wino półwytrawne Osuszone filety rozbijamy delikatnie w folii. Smarujemy je marynatą z oliwy, soli, pieprzu i czosnku niedźwiedziego. Wkładamy do lodówki. Na maśle klarowanym szklimy
BaRepas Kurczak w ziołach i czosnku 310
Kurczak w ziołach i czosnku 310której taka potrawa nie mogłaby się obejść :) Składniki: 8 pałek z kurczaka, sól, pieprz, 3 ząbki czosnku, papryka ostra, słodka, zioła prowansalskie 1. Mięso myjemy. Wyciskamy czosnek przez praskę , dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką, ostrą oraz zioła prowansalskie, dodajemy kilka kropelek oliwy. Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Następnie wcieramy ją w mięso. Odstawimy do lodówki na ok. przynajmniej
Kuchnia Pełna Pasji Pierś z kurczaka w otrębowej panierce 226
Pierś z kurczaka w otrębowej panierce 226mnóstwem aromatycznych ziół i przypraw a w środku wilgotny kurczak. Jeśli dodać do niego warzywa, to idealny pomysł na szybki, zdrowy i smaczny obiad. pojedynczy filet z kurczaka 1/2 kubka małego jogurtu naturalnego 1 małe jajko 1 łyżka sosu sojowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta soli i pieprzu otręby (dowolne, ja użyłam pszennych) papryka: słodka i ostra, czosnek granulowany(...)jajko, sos sojowy, słodką paprykę,, sól i pieprz. Do marynaty włożyć pokrojone mięso. Przykryć i wstawić do lodówki na godzinę. 3. Na talerzyk wysypać otręby, dodać paprykę: słodką i ostrą, czosnek granulowany, pieprz, tymianek (należy dodać ich sporo, by nadać panierce smaku i charakteru - jeśli przypraw będzie zbyt mało, kurczak będzie "nijaki"). 4. Kawałki kurczaka obtaczać w panierce. 5. Filety
Szefowa kuchni