ponieważ prezentuje się bardzo ładnie. A farsz? Szpinak z fetą i czosnkiem, brokuły i dużo sera. Czy nie brzmi to smacznie? 600 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa 1 opakowanie ciasta francuskiego (25x40 cm) 2 łyżki masła 200 g szpinaku (mrożonego) 3 ząbki czosnku 100 g sera feta 5 różyczek brokuła 200 g żółtego sera 1 jajko Sól(...)szpinak. Dusimy do miękkości, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojony w kosteczkę ser feta, sól i pieprz. Przygotowanym szpinakowym farszem smarujemy każdy płat kurczaka. Zwijamy w rulon na kształt roladki. Roladki układamy na środku ciasta francuskiego. Obsypujemy je serem, a na wierzchu dociskamy różyczki brokułu. Boki ciasta nacinamy w 3 cm paseczki. Przeplatamy je dociskając do mięsa (zaplatamy
VioletoweKucharzeniefont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} SKŁADNIKI NA CIASTO: - 3 żółtka jaj -150g mąki pełnoziarnistej - 25g mleka (ważyłam :D) - łyżka jogurtu naturalnego - soda oczyszczona (ok łyżeczkę) - przyprawa curry (ok łyżkę- półtora) - papryka ostra (łyżka/pół) FARSZ: -ketchup (ok 50g, wg uznania) - pierś z kurczaka (ok 200g) - ser żółty (3 plastry) -pomidor, ogórek, cebula Normal(...)konieczne) Piekarnik ustaw na 180* (lub na 2 jeśli masz taką skalę) i piecz 5 minut po czym obróć i włóż na kolejne 5 minut. Wyjmij ciasto, posmaruj ketchupem, wyłóż kurczaka, warzywa i ser. Wstaw na kolejne 10 minut. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband
fitolarun.blogspot.comzrobić na wiele sposobów wszystko zależy od tego co mamy ochotę umieścić na naszej tarcie. Składniki na ciasto 200 g mąki pszennej 100 g masła szczypta soli 2 łyżki wody łyżeczka soku z cytryny 1 jajko Składniki na farsz 1 pierś z kurczaka + curry, paryka słodka, sól i pieprz, olej, zioła prowansalskie, olej (jednym słowem przyprawy które lubimy) 1/2 brokuła(...)prostu rwałam po kawałku i wylepiałam nim formę. Gotowe ciasto nakłuwamy porządnie widelcem po całej powierzchni i bokach. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i podpiekamy nasze ciasto 7-10 min. Naszego zamarynowanego kurczaka przerzucamy na patelnię i smażymy, pod koniec smażenia dodajemy zioła prowansalskie. Na podpieczony spód wykładamy kurczaka 3/4 brokuła. W miseczce rozrabiamy jajko ze śmietaną i mieszamy
Piekielna Kuchnia Patiogórek konserwowy 1/3 główki czerwonej cebuli 1 pojedyncza pierś z kurczaka (ok. 150 g) 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1 łyżka oleju do smażenia Ciasto i sos przygotować z wcześniej podanego przepisu. Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić na drobne kawałki. Na patelni rozgrzać olej. Mięso przełożyć na rozgrzany tłuszcz i posypać przyprawą do gyrosa. Wymieszać szpatułką żeby dokładnie obtoczyć(...)czas mieszając. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Ogórka pokroić na cienkie plastry. Ser (mozzarellę i zwykły żółty) zetrzeć na tarce. Ciasto rozwałkować na cienki, okrągły placek. Posmarować sosem pomidorowym, zostawiając wąski brzeg pizzy nieposmarowany. Posypać startym serem. Ułożyć kurczaka, ogórka, kukurydzę oraz cebulę. Piec około 12 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej
Bulliofarszu brokuły, które są bardzo zdrowe i zawierają żelazo, pieczarki i soczystego kurczaka. Całość uzupełnia czerwony barszcz, który właśnie podaje do takiego dania. Składniki: ciasto francuskie 2 op. filet z kurczaka 2 szt. sól i pieprz do oprószenia filetów przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka pieczarki 5 szt. brokuł 400 gram ser żółty ok. 10 plastrów(...)kurczaka. 2. Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Cebulę obrać i drobno posiekać. Przyrumienić na oleju ze szczyptą soli. Dodać pieczarki, wlać trochę wody i dusić na małym ogniu, aż zmiękną i woda odparuje. Do pieczarek dodać przyprawione mięso. Wymieszać i dusić pod przykryciem, aż mięso się ugotuje . 3. Brokuła ugotować ok. 5-7 min. Ciasto francuskie rozłożyć
Kuchnia Paulettesciasta francuskiego. W środku kto co lubi. Ja podam przepis na to co postanowiłam uwięzić tym razem. SKŁADNIKI NA 6 MAŁYCH PORCJI: 1 płat gotowego ciasta francuskiego 2 piersi z kurczaka 1/2 cebuli 10-12 średniej wielkości pieczarek ulubione przyprawy (w mojej wersji sól, pieprz, czosnek, sos sojowy) 1/2 czerwonej papryki szpinak (może być zarówno świeży(...)farszu 1 łyżeczka oliwy 1 żółtko do posmarowania warkoczy A jak to zrobić: Płat ciasta francuskiego dzielimy na sześć równych kawałków.Każdy z powstałych prostokątów nacinamy z dwóch stron na mniej więcej równe paski ok 2-3 cm.,które będziemy później zaplatać. Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę, doprawiamy i podsmażamy na oliwie z zeszkloną cebulką.Następnie dodajemy pokrojone
Kuchnia w opałachczosnkowym :-) Obiadek, który posmakuje każdemu :-) Polecam i miłego dnia życzę wszystkim :-) Naleśniki: przepis tutaj plus do ciasta dodajemy: 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki oregano do ciasta Farsz: 2 filety z kurczaka u mnie z wolnego wybiegu 1 brokuł 1 czerwona cebula 400 g mini pieczarek 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz starta mozzarella olej do smażenia(...)podanych składników robimy ciasto na naleśniki. Smażymy je i studzimy. 2. Brokuła gotujemy, po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, umyte mini pieczarki, które ja pokroiłam jeszcze na ćwiartki. Jak się nam pieczarki ładnie podsmażą dodajemy pokrojonego w drobną kostkę kurczaka i pokrojoną w ćwiartki cukinię. Smażymy, dodajemy słodką paprykę, sól
kruche babeczkiSkładniki: Ciasto na naleśniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki wody gazowanej 1 szklanka mleka 2 jajka 2 łyżki oleju sól Farsz: 1 podwójna pierś z kurczaka (około 0,5 kg) 700 g kurek 1 cebula 4 ząbki czosnku 200 g śmietany 18% 6 łyżek tartego parmezanu 2 łyżki(...)tymianku sól, pieprz ziołowy 2 łyżki oleju 2 łyżki masła 1/2 pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta miksujemy. Patelnię smarujemy odrobiną oleju i podgrzewamy. Smażymy cienkie naleśniki z obydwu stron na złoty kolor. Farsz: Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę, oprószamy tymiankiem, solą i pieprzem. Przesmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy kurczak się zarumieni odkładamy
Qchnia po prostuszklanka mleka 1 szklanka mąki trochę wody pół łyżeczki soli Na farsz: Całe obrane z kości mięso z rosołu, bądź po prostu ugotowane w wywarze 4 nóżki kurczaka, przyprawy według upodobania Ciasto robimy jak zawsze - jajko, mleko i wodę roztrzepujemy mikserem, dosypujemy sól i mąkę. Dokładnie rozprowadzamy, by nie było grudek. W zależności, czy wolimy cieńsze, czy grubsze dolewamy wody
Kuchenna Kontrrewolucyagram cebula masło 330 gram kwaśnej śmietany 3 jajka sól, pieprz pierś z kurczaka w zależności od wagi ale ok 500 gram przyprawa do kurczaka wędzona papryka żółty ser na ciasto: 150 gram mąki 100 gram masła 1 łyżka śmietany kwaśnej 1 jajko Przygotowanie: Składniki na ciasto zagniatamy, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie(...)dwukrotnie. Następnie razem z cebulą smażymy na maśle do miękkości, więc kilka minut. Ciasto wyjmujemy z lodówki, wałkujemy placek o wielkości naszej formy do tarty. Wykładamy nim tartę lekko uklepując i podpiekamy w piekarniku 10 minut w 180 stopniach. Składamy tartę. Na podpieczony spód kładziemy kurczaka, grzyby, żółty ser i zalewamy to wszystko masą śmietanową jajeczną. Masę doprawiamy solą
Życie zaczyna się w kuchniCzas przygotowania: 35 min.Porcja dla 6 osóbKoszt przygotowania: 13,50 złSKŁADNIKI:100g piersi z kurczaka2 puszki kukurydzy1 marchewka1 pietruszka½ selera1 cebula3 ząbki czosnku2 ziela angielskie2
kulinarnyJaSzybka, prosta i przepyszna tarta z czerwoną papryką, kawałkami kurczaka marynowanymi w ognistej paście curry i czerwoną cebulą. Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI (1 tarta o średnicy 24 cm) ciasto 200g mąki pełnoziarnistej 100g masła 1 jajko 1 łyżeczka soli 1/3 szklanka zimnej wody masa serowo- jajeczna 100 ml mleka kokosowego 1 jajko 100g(...)kroimy w cienkie paseczki o długości 4-5 cm. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Formę do tarty wykładamy ciastem, nakłuwamy i wstawiamy do piekarnika na 12 min. Wszystkie składniki masy jajecznej łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Dodajemy cebulę paprykę i kurczaka. Całość mieszamy. Na podpieczony spód wykładamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 30-35 min. Tartę podajemy
DefinicjaSmakubidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki dla 4 osób: 2 duże piersi z kurczaka 1 duży, prostokątny płat ciasta francuskiego Ok 6-8 pieczarek 50g sera żółtego Ćwiartka czerwonej papryki 1 mała cebulka dymka 2 ząbki czosnku Sól, pieprz do smaku 1 łyżka masła 1 żółtko(...)łyżki mleka Sposób przygotowania: Filety z kurczaka dokładnie myjemy, oczyszczamy z błon, osuszamy i nacieramy solą oraz pieprzem. Nacinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Na maśle podgrzewamy pokrojone pieczarki. Do kieszonek mięsa wkładamy pokrojoną w słupki paprykę, pieczarki oraz plastry sera. Ciasto francuskie dzielimy na pół, na środku każdej części układamy pierś. Nacinamy poziome paski o szerokości
Kuchnia w czekoladziesmażyć do obiadu, dlatego ostatnio wykorzystałam mięso do przygotowania sakiewek z ciasta francuskiego. Super przekąska i pomysł na zagospodarowanie składników z lodówki :) Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego mięsko gotowane np. z kurczaka starty ser żółty pomidorki koktajlowe sól, pieprz Z ciasta wycinamy okręgi za pomocą dużej szklanki. Układamy w papilotkach (ja korzystam z silikonowych). Do środka wsypujemy ser, następnie
Mój Smak na ŻycieCzęstym gościem w naszym codziennym menu jest kurczak. Ale warto zadbać o jego podanie. Znudziły mnie już nudne, monotonne i wszędobylskie filety z kurczaka. Warto urozmaicić
kulinarnyJa