Oszukana pizza 248mają chęć na pizzę, ale już nie mają chęci czekać, aż ciasto dojrzeje? Tak właśnie powstała „prawie pizza”. Z kurczakiem, kukurydzą i mrożonym groszkiem. 4 porcje: 190-200 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 150 ml mleka 2 łyżki sosu pomidorowego lub łyżka koncentratu 2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy
Kucharzyca
Pieczone nuggetsy z kurczaka 240obtaczać w panierce. Jeśli lubicie dużo panierki, czynność wykonać dwa razy. Tak przygotowane mięso układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 30 minut. ******************* RADA: na blasze z kąskami kurczaka, możecie ułożyć pokrojone w ćwiartki nieduże ziemniaki. Wówczas wyjmiecie z piekarnika niemalże pełne danie. Smacznego
kolorowotorcikowo
Siekane kotleciki z kurczaka 139łyżki startego żółtego sera opcjonalnie: 2 łyżki posiekanych ziół świeżych np. bazylia, pietruszka Przygotowanie Kurczaka i paprykę kroimy w średnią kostkę. Szalotkę drobno siekamy. Do miski wrzucamy kurczaka, ser, paprykę, szalotkę oraz przyprawy i wszystko mieszamy. Następnie wbijamy jajka, dodajemy mąkę i ponownie wszystko razem łączymy. Na koniec dodajemy świeże zioła. var widgetParams = "{ 'Id':'a0e0d888-6686-435d-ad73-e11f4080f34f(...)kotleciki przekładamy na ręcznik papierowy, aby zdjąć nadmiar tłuszczu i od razu podajemy. Będą świetnie smakowały w towarzystwie ziemniaków gotowanych, puree (przepis tutaj ) lub pieczonych (np. z tego przepisu ). Smacznego! Artykuł Siekane kotleciki z kurczaka pochodzi z serwisu Analiza Smaku
Analiza Smaku
Świąteczny obiad: Jak dobrze upiec kaczkę – nasz sprawdzony przepis 261chrupiącą skórką, ale jednocześnie soczyste (za to bez zbędnego tłuszczu) i przesycone aromatem pieczonych jabłek? Mamy patent na pieczenie kaczki, dzięki któremu będziecie mieli święto w domu (zajrzyjcie do naszego) niezależnie od pory roku. Czas: 3 godziny w tym 2,5 godziny pieczenia Poziom trudności : Łatwe Martwisz się, że nie zjesz całej kaczki? Z resztek zrób pyszną sałatkę(...)przede wszystkim w odpowiednim czasie pieczenia (dobranym do wagi ptaka) i dobrze ustawionej temperaturze. Pamiętajcie też, że przed pieczeniem kaczkę trzeba odpowiednio wcześnie wyciągnąć z lodówki – żeby się ogrzała do temperatury pokojowej. Za to z pieca nie wolno wyciągnąć jej za wcześnie. No to dzieła. Pójdzie gładko – zobaczycie! Nasz sprawdzony przepis na kurczaka nadziewanego wątróbką
Niedzielny kucharz
Obiad: Kotlet i buraczki zasmażane 248nigdy nie nauczyłem się smażyć kotletów schabowych lub kotletów z piersi kurczaka. Wolałem przygotowywać bardziej wyrafinowane potrawy np. przyprawić pierś z kurczaka lub indyka z ziołami prowansalskimi i innymi dodatkami. Zawijałem w folie by nie traciła soczystości i piekłem w kombiwarze. Ponadto jak już rozpoczniesz swoją przygodę z dietą rozdzielną w pewnym momencie zauważysz, że kotlety panieruje się
Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Drób z warzywami – obiad niskokaloryczny 353Obiad musi być nie tylko smaczny, ale również zdrowy. Coraz więcej osób – ku mojej radości – zwraca uwagę na to co je. Przygotowywane posiłki nie muszą być
MarcinChef
Kotlety z kurczaka w panierce z panko i parmezanem 121Ależ to było dobre!!! Mam ostatnio fazę na pieczone frytki z batatów i mogłabym jeść je niemalże do wszystkiego. Wymyśliłam sobie, że przygotuję je ponownie, tym
Smaki Na Talerzu
Tarta z cukinią i pomidorkami 213ciepło - jak i po ostygnięciu. (Forma o średnicy około 28-30 cm) Ciasto: 200g mąki 150g masła 1 jajko 1 szczypta soli Farsz: 100g pieczonego mięsa (może być gotowana szynka czy surowa pierś z kurczaka, wg gustu) 1 cukinia (około 250-300g) 1 cebula 3-4 pomidorki cherry 1 pęczek szczypiorku 2 jajka 150ml śmietanki 18% (rzadkiej, może(...)Śmietanę połączyć z jajkami i startym serem. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i doprawić solą z pieprzem. Nadzienie przelać na podpieczone ciasto, ułożyć plasterki pomidorków i ponownie wstawić do piekarnika. Piec około 20-30 minut w 180 stopniach
Di gotuje
Tarta z kurczakiem, cukinią i czerwoną cebulą 218lodówki, ale nie trzeba. Dno i boki formy do tarty, o średnicy ok. 24 cm wylepić równomiernie ciastem. Ciasto nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez ok. 12-15 minut, aż nabierze złocistego koloru. Zostawiamy do przestudzenia. FARSZ: 250 g piersi kurczaka (1 podwójna) 1 duża cukinia 1 mała czerwona cebula sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem MASA JAJECZNA: 4 jajka(...)ponownie wymieszaj. Dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę lub żółty ser. Na podpieczonym cieście rozłóż usmażonego kurczaka, następnie posyp posiekaną czerwoną cebulę i ułóż cukinię zakładając jeden krążek na drugi. Całość zalej masą jajeczną z serem. Tartę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz przez kolejne 30 minut, aż farsz wyroście, a wierzch się zarumieni. 5 min. przed końcem
Calzonella.com
Francuska przekąska z mięsem i cukinią - z piekła rodem 269pomidorowej 😇 łagodności. Ja jednak dla prawdziwych śmiałków przekąskę przygotowałam, i bezkompromisową ostrość 😈 Kotlin wybrałam. Składniki na 24 szt.: 1 filet z kurczaka, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, ok. 6 łyżek ketchupu z piekła rodem Extra Hot KOTLIN, 1 mała cukinia ok. 250 g, 1 łyżka oleju rzepakowego chili, 1 kopiata łyżka posiekanej pietruszki, pieprz czarny grubo
Moniki Smakołyki
Piersi kurczaka w panierce z sera Parmezan 177Parmezan kupiłam w kawałku i starłam go na średniej wielkości oczkach tarki. Użyjcie nieprzywieralnej patelni. Taka patelnia będzie najbezpieczniejsza, gdyż w trakcie pieczenia ser zaczyna się topić i może przywrzeć do dna patelni. Lubisz dania z kurczaka? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Sałatkę z kurczakiem. The post Piersi kurczaka w panierce z sera Parmezan appeared first on MeCooks
mecooks
TARTA JAGLANA Z KURCZAKIEM, POREM I SUSZONYMI POMIDORAMI 260sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do kurczaka oliwa lub olej do smażenia świeża natka pietruszki, ziarna dyni i słonecznika Z masła, przesianej mąki i pozostałych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i przykryte, wstawiamy do lodówki na godzinę. Formę do tarty smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Ciasto rozwałkowujemy i delikatnie przekładamy do formy. Pieczemy 10 min. w temp.180 stopni. Pora(...)pokrojone w kostkę polędwiczki. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Mascarpone mieszamy ze śmietaną i dodajemy do kurczaka i pora i przyprawy.Mieszamy. Na podpieczoną tartę przekładamy pokrojone w kostkę suszone pomidory. Następnie przekładamy farsz z patelni. Dodajemy pokrojonego pomidora. Pieczemy 10 minut w temp. 180 stopni. Wyjmujemy i posypujemy świeżą natką i podprażonymi pestkami dyni i słonecznika. SMACZNEGO
WYSPA SZCZĘSLIWA
Hybrydowe skrzydełka paprykowo - pomidorowe 241całej rodzinki (czyli również dla Młodocianego, którego nie karmię ostrymi przyprawami) połączyłam dwa wcześniej sprawdzone przepisy: na paprykowe kurczę pieczone i ogniste skrzydełka . Wyszły z tego smaczne i łagodne skrzydełka paprykowo - pomidorowe: Składniki (dla 3-4 osób): 6 skrzydełek kurczaka łyżeczka papryki słodkiej łyżka koncentratu pomidorowego 1 marchew sól, pieprz kilka wiórków masła Przygotowanie: Umyte skrzydełka nacieramy solą
Kuchnia po mojemu
Tarta z ciasta francuskiego na zielono 270kurczaka przekładamy do miseczki i na tej samej patelni podsmażamy chwilę szpinak. 4. Ciasto rozkładamy w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Zaginamy brzegi ciasta. Wylewamy przygotowany wcześniej sos na ciasto, a następnie układamy pokrojoną w plasterki cukinię i kurczaka. Tak przygotowaną tartę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st na 15min. Po tym czasie wyjmujemy ją, umieszczamy na niej pozostałe składniki
Podwójnaporcja
TAVUKLU ROKALI SALATA, czyli sałatka z kurczakiem i rukolą 163kurczaka umyć, pokroić w kawałki. Posypać solą, tymiankiem i pieprzem. Dodać kilka kropel oliwy. Odstawić na 10 min., a potem piec aż do zrumienienia. Umyć rukolę. Położyć na talerz, dodać suszone pomidory, orzechy laskowe i oliwki. Nakładać kawałki kurczaka wokół warzyw. Artykuł TAVUKLU ROKALI SALATA, czyli sałatka z kurczakiem i rukolą pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisy
Pintade à la provençale, czyli perliczka po prowansalsku z białym winem i warzywami 224pieczony w całości lub sztukę mięsa. Ja postanowiłem postawić na perliczkę, którą podaną właśnie w taki sposób miałem okazję jeść trzy miesiące temu we Francji i z tęsknoty postanowiłem ten smak powtórzyć. Delikatne białe mięso o subtelnym smaku białego wina i ziół prowansalskich wprost rozpływa się w ustach. Do tego duża ilość pysznych warzyw, których słodycz nabrana podczas pieczenia(...)cytryny. Danie obowiązkowo podajemy z lampką wina użytego do pieczenia, np. Chardonnay, które spowoduje, że znajdziemy się w niebie. Tym przepisem pragnę Wam pokazać, że drób to nie tylko kurczak, choć jego również możemy przygotować w tak wykwintny i jednocześnie prosty sposób. Perliczkę podałem również z brukselką pieczoną pod kruszoną z bułki tartej zamiast ziemniaków, by było jeszcze lżej
Food Square