Ciasto salceson – szybkie ciasto z jabłkami 241100ml wody i nacisnąć przycisk SteamBake. Uzyskacie dzięki temu chrupiącą skórkę i delikatne wnętrze czy to wypieków czy dań obiadowych jak kurczak, ziemniaki itd. termosonda – monitoruje temperaturę wnętrza potrawy, gdy potrawa jest gotowa, termosonda zasygnalizuje zakończenie pieczenia i wyłączy piekarnik. Dla mnie jest, to rozwiązanie idealne. Wypróbuję przy następnym pieczeniu szynki czyszczenie katalityczne – system samoczyszczenia działa automatycznie
Słodkie okruszki
Faszerowane udka BBQ 192jajko sól , ostra papryka do smaku Ćwiartki z kurczaka pozbawiamy kości i nadmiaru tłuszczu . Luzowanie jest dość kłopotliwe ale tylko za pierwszym razem , później idzie jak z płatka Paprykę pozbawiamy nasion i białych błon , rozkrawamy na pół , czosnek i cebulę obieramy , kroimy dowolnie . Układamy warzywa na blaszce do pieczenia skrapiamy olejem i pieczemy w piekarniku do momentu aż papryka zacznie
Ogrodnik w podróży
Kotlety siekane z piekarnika – idealne dla całej rodziny 178Kotlety siekane z piekarnika z kurczakiem i warzywami to pyszna, zdrowa i lekka propozycja dla osób, które cenią sobie szybkie i łatwe w przygotowaniu dania. Świetnie
e-PrzepisyKulinarne
Dietetyczny kurczak 221kurczaka ( zazwyczaj jest to połowa kurczaka ) -dowolna przyprawa ziołowa -1 dag oleju ( 2 łyżeczki ) - odrobina soli i pieprzu Kurczaka opłukać, natrzeć przyprawami, np. domową jarzynką olejem i zawinąć w folię aluminiową. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Najpierw piekę 10 minut w 200 stopniach, po czym zmniejszam temp. do 180 i piekę kolejne 20 minut. Podawać z surówkami, np. z porów
Kulinarne przemyslenia
Podudzia z kurczaka, zapiekane w bekonie z warzywami 158pieprzem i czosnkiem. (przed upieczeniem) Piekarnik nagrzać do 200 st. Piec 10 min w 200 st. następnie dodać 5 łyżek wrzącej wody i piec 1 godzinę i 20 min w 170 st. W połowie czasu przewrócić kurczaka i warzywa na drugą stronę. Podawać natychmiast. Smacznego
moj przepis na
Podudzia z kurczaka, zapiekane w bekonie z warzywami 252pieprzem i czosnkiem. (przed upieczeniem) Piekarnik nagrzać do 200 st. Piec 10 min w 200 st. następnie dodać 5 łyżek wrzącej wody i piec 1 godzinę i 20 min w 170 st. W połowie czasu przewrócić kurczaka i warzywa na drugą stronę. Podawać natychmiast. Smacznego
moj przepis na
Podudzia z kurczaka, zapiekane w bekonie z warzywami 247czosnkiem. (przed upieczeniem) Piekarnik nagrzać do 200 st. Piec 10 min w 200 st. następnie dodać 5 łyżek wrzącej wody i piec 1 godzinę i 20 min w 170 st. W połowie czasu przewrócić kurczaka i warzywa na drugą stronę. Podawać natychmiast. Smacznego
moj przepis na
Szaszłyki z kurczakiem i cukinią z pieczonymi ziemniaczkami 234przyjaciółmi są. Czas odpalić grilla i wrzucic na ruszt to co lubimy najbardziej. Dzisiaj na pierwszy ogień poszły szaszłyki z mięciutki i aromatycznymi pieczonymi łódeczkami z ziemniaków. W ziołach siła :) Składniki: 1kg piersi z kurczaka 2 duże papryki czerwone 2 duże cebule duża cukinia 5 łyżek oliwy łyżeczka oregano łyżeczka świeżo posiekanej bazylii łyżeczka ziół prowansalskich po 1/2 łyżeczki
ChilliJemy
Marokański Tagine z kurczakiem i warzywami 224Tagine z kurczakiem i warzywami podany z aromatycznym kuskusem Składniki: Nogi z kurczaka (bez skóry) - 4-5 sztuk Cebula - 1 sztuka Cukinia - 1 sztuka Ziemniaki - 2 sztuki Marchew - 2 sztuki Papryka czerwona - 1 sztuka Sól Przyprawa Ras el Hanout, Szafran, kumin, zathar Oliwa z oliwek Składniki - kuskus: Kuskus - 500g Woda - około 1 szklanki Oliwa z oliwek - 1 łyżka Szafran(...)mięso razem z przyprawami - ras el hanout, zatharem i kuminem. Całość posolić i przełożyć do posmarowanego oliwą naczynia - tagine. Warzywa i mięso piec przez 45-60 minut (w zależności od wielkości nóg kurczaka). Podawać z kuskusem
Kuchnia Bon Appetit
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 187chwilkę. Mięso musi się tylko lekko przemarzyć i nabrać złotego koloru. Nie musi być usmażone ponieważ będzie się jeszcze piekło w piekarniku. Wykonanie – formę lekko natrzeć oliwą i rozłożyć połowę plasterków ziemniaków i połowę cebuli. Teraz czas na kurczaka, resztę cebuli i boczek. Ostatnia warstwa to pozostałe ziemniaki. Na patelnię na której smażyły się mięsko i warzywa wlać śmietanę
Kuchnia Pokoleń
Sałatka burrito ze słoika 139lodówce ugotowany już ryż i zero pomysłu co z nim zrobić – burrito to strzał w 10! Przepis inspirowany jest przepisem Jamiego Oliviera. Składniki: Mała podwójna pierś z kurczaka 1 średni batat lub dwa małe Mała puszka kukurydzy Mała puszka czerwonej fasoli ½ szklanki ryżu Ząbek czosnku Pęczek kolendry 1 łyżeczka słodkiej papryki (najlepiej wędzonej) 1/3 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka skórki(...)chilli Sok z cytryny Sól Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 220 stopni. Przekrój batata na płowy, wstaw do piekarnika. Piecz 30-35 minut aż ziemniak będzie miękki, co najlepiej sprawdzić nakłuwając go widelcem. Krok 2 Wytrzyj filety z kurczaka ręcznikiem. Przykryj folią plastikową i delikatnie rozbij tłuczkiem. Dopraw solą (płaska łyżeczka), łyżeczką wędzonej papryki i szczyptą kuminu. Popieprz. Zawiń
Niedzielny kucharz
Piątek: Burrito ze słoika 189piękną cechę, że właściwe zestaw składników jest dowolny, można dodać do niego na co tylko macie ochotę! Przepis inspirowany jest przepisem Jamiego Oliviera. Składniki: Mała podwójna pierś z kurczaka 1 średni batat lub dwa małe Mała puszka kukurydzy Mała puszka czerwonej fasoli ½ szklanki ryżu Ząbek czosnku Pęczek kolendry 1 łyżeczka słodkiej papryki (najlepiej wędzonej) 1/3 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka skórki(...)chilli Sok z cytryny Sól Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 220 stopni. Przekrój batata na płowy, wstaw do piekarnika. Piecz 30-35 minut aż ziemniak będzie miękki, co najlepiej sprawdzić nakłuwając go widelcem. Krok 2 Wytrzyj filety z kurczaka ręcznikiem. Przykryj folią plastikową i delikatnie rozbij tłuczkiem. Dopraw solą (płaska łyżeczka), łyżeczką wędzonej papryki i szczyptą kuminu. Popieprz. Zawiń
Niedzielny kucharz
Grillowany kurczak z batatem, quinoą i zieloną sałatką 217majeranek kumin ostra wędzona papryka pimienton sól (jeśli nie jesteś na programie C9) Wykonanie: Plastry batata smarujemy delikatni oliwą i posypujemy pimentonem i pieczemy w 190 stopniach aż będzie zrumieniony i miękki. W międzyczasie nacieramy kurczaka majerankiem i lekko posypujemy papryką pimoenton, patelnię do grillowania smarujemy delikatnie oliwą, rozgrzewamy, a następnie grillujemy z obu stron, aż się ładnie przypiecze. Zdejmujemy
Quinoa Raz!
Kurczak z grzybami 329małe piersi z kurczaka 50g masła 250g pieczarek brunatnych natka pietruszki 100-150 ml wermutu łyżka stołowa musztardy dijon duży ząbek czosnku sól, pieprz Temat zaczynamy od nastawienia piekarnika na 180 stopni – niech się rozgrzewa, a Ty w tym czasie będziesz mógł opitolić mięcho. Wstaw jeszcze do niego naczynię żaroodporne, żeby się rozgrzewało razem z piecem. Piersi oczyść(...)obróbce, pierś będzie soczysta w środku, wypieczona i się nie przypali. No i nie wymaga rozbijania. Pamiętaj, że kurczak to nie kaczka czy wołowina i musi być dobrze wysmażony. Jeśli po rozkrojeniu mięso jest różowe w środku, wrzuć je spowrotem do pieca. Zjedzenie niedosmażonego mięsa może grozić różnymi nieprzyjemnościami, od sraczki po zarażenie salmonellą. Ok, cycki się pieką, czas
manslogblog
Bakłażany faszerowane kurczakiem i camembertem 208zrobiłam faszerowane. Nadziałam je kurczakiem i serem żółtym a całość dopełnił camembert. Po prostu pychota. składniki: 4 nieduże bakłażany ( moje miały po ok 300 g ) 450 g piersi z kurczaka 60 g żółtego sera 1 serek camembert (120 g) sól ziołowa olej do smażenia sól Bakłażany dokładnie umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół. Miąż w środku ponacinać w kratkę(...)kilkanaście minut aby puściły sok. Po tym czasie bakłażany osuszyć papierowym ręcznikiem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec do miekkości ok 25 minut, 180 C. W międzyczasie pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Oprószyć solą ziołowa i usmażyć na odrobinie oleju, wystudzić. Podsmażone mięso przełożyć do miski. Dodać starty ser żółty oraz miąższ
Monia miesza i gotuje