Podpatrzyłam tę sałatkę u bratowej w czasie świątecznych odwiedzin. Bardzo nam posmakowała, więc postanowiłam przygotować ją na Sylwestra. Na pewno często będzie gościć na moim stole
NA MOIM TALERZUskładniki* podwójny filet z kurczaka* 1 i 1/2 woreczka ryżu parboiled* brokuł* 1/2 puszki kukurydzy* 2-3 marchewki* 20 dag fasolki szparagowej* 1 mała papryka czerwona* sos sojowy* sosu piri-piri* sólSposób wykonaniaFilet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w dość dużą kostkę i podsmażyć na oliwie.Brokuła podzielić na różyczki, marchewki obrać i pokroić na plasterki, fasolkę szparagową
Mix smakudodaniu sera cheddar. Nigdy już nie zastąpię go innym!!!P.S. Możecie dodać swoją ulubioną kiełbaskę, nie musi być to koniecznie chorizo albo peperroni. Gorąco polecam też posypanie wierzchu kukurydzą z puszki- wbrew pozorom pasuje idealnie!Składniki (dla jednej bardzo głodnej osoby lub dwóch średnio głodnych):1 jajko100 g mąki pszennej( niepełna szklanka)szczypta soli do smaku250 ml pełnotłustego mlekamasło
Gotowanie to kochaniePyszna i efektowna sałatka, gwarantuję, że goście będą zaskoczeni! :)Składniki: 2 woreczki ryżułyżeczka kurkumypierś z kurczakaprzyprawa do kurczakapuszka kukurydzy5 plastrów ananasa60g słonecznika łuskanegopieczarki konserwowe- około 20sztukgórna
Czerwona Porzeczkaobtaczałam w mące (pozbyłam się nadmiaru) i smażyłam na rozgrzanym oleju kokosowym (może być inny, ja lubię ten smak). Ot i cała filozofia faworków drobiowych. Podałam na ryżu z kukurydzą i sałatą. Co do tego „znudzenia kurą”, to trochę przesadziłam. Lubię mięso drobiowe, często je przyrządzam, więc… dlaczego nie podać go inaczej. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Faworki drobiowe
mojewypiekiinietylkoduszy gra Na blogu możecie znaleźć surówkę z kiszonej w wersji tradycyjnej i z rodzynkami. Obie pyszne! Polecam!Surówka z kiszonej kapustySurówka z kiszonej kapusty z kukurydzą i rodzynkami
Kuchnia domowa AniWszyscy znają tradycyjną sałatkę jarzynową. Każdy ma swój ulubiony dodatek. Jedni robią z groszkiem, inni z kukurydzą, niektórzy dodają jajko. Ja przedstawiam swoją wersję. Bez względu na dodatki sałatka ta zawsze smakuje i często pojawia się na stołach, nie tylko świątecznych.składniki:4-5 marchewek1 pietruszka1 seler2 kwaskowe jabłka3 kiszone ogórki2 ziemniaki1 puszka groszku konserwowego, użyłam gotowany na parze Bonduelle1
Monia miesza i gotuje....na bogato bo z dużą ilością składników :)Składniki:opakowanie tortellini z grzybamiopakowanie tortellini z serem2 zielone ogórkisłoiczek pieczarek marynowanych1 czerwona paprykakostka żółtego sera30 dag szynkipuszka kukurydzynatka
Bon Appetit Małgorzatymoja publikacja, niestety redakcja zmieniła przepis. ja napisałam 1 opakowanie żelfixu a redakcja 1 łyżeczka żelatyny, to za mało na 1,5 litra bulionu! czytajcie przepisy
Bon Appetit Małgorzatyzresztą też pyszne, na gorąco na obiad jak i na zimno do pajdy chleba :)Składniki:1 kg mięsa gulaszowego, wieprzowego (zmielonego)2 jajka + 1 białko1 młoda cukiniasłoik mieszanki warzywnej (kukurydza, groszek zielony oraz marchewka)1 duża cebula2 ząbki czosnkususzony majeraneksuszony tymianeksól, pieprzok. 3 łyżek bułki tartejolej do smażeniaCebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Mięso mielone mieszamy
Bon Appetit Małgorzatyjeszcze więcej, ale o nich już zapomniałam :)Składniki:opakowanie roszponkimała cukiniaopakowanie pomidorków koktajlowych3 jajka na twardo1 puszka tuńczyka w sosie własnympół puszki cieciorki4 łyżki mieszanki warzywnej ze słoika(marchewka, kukurydza, groszek)1 cebula2 łyżki prażonego słonecznikakawior (można pominąć)100 g żółtego sera w plastracholiwa do smażeniakilka oliwek zielonych sos:1 łyżka miodu2 łyżki musztardypół łyżki soku z cytryny4 łyżki
Bon Appetit Małgorzatyzrobić, ponieważ gościom zawsze smakuje :) Składniki:-2 wędzone udka (moje z lidla)-150-200 g kostka żółtego sera-1 puszka czerwonej fasoli-1 duży słoik mieszanki meksykańskiej (marchewka, kukurydza i groszek)-2 ogórki konserwowe-2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego-2 łyżki majonezu-sól, pieprzMięso obieramy z kości i kroimy w kostkę. W kostkę także kroimy żółty ser oraz konserwowe
Bon Appetit MałgorzatySkładniki:1 mały słoik marchewki konserwowej krojonej w paski1 puszka kukurydzy1 puszka ananasa4 jajka4 ogórki kiszone20 dag szynki z indyka1 mały pormajonezmusztardapieprzSposób przygotowania:1. Warzywa z
Kuchnia domowa Anipokrojonego w paski1 puszka kukurydzy1 puszka ananasa2 jabłka4-5 jajek3 ogórki kiszone1 czerwona cebula20 dag szynki konserwowejposiekany szczypioreksól, pieprzmajonez2 pomidorySposób przygotowania:1. Jajka ugotować, ostudzić, pokroić w kostkę.2. Kukurydzę i selera odsączyć z zalewy.3. Ogórki kiszone pokroić w kosteczkę.4. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, jabłka obrać, pokroić pomidory i jabłka w kostkę.5. Szynkę pokroić w paseczki
Kuchnia domowa Ani