Pizzę uwielbia chyba każdy. Korzystając z sezonu szparagowego polecam przygotować tą ze szparagami, szynka i boczkiem. Cienkie, włoskie ciasto, gęsty sos pomidorowy i aromatyczne szparagi to
Pyry na Gazjest aromatyczna i ma ciekawy smak. Wyczuwalny jest kmin rzymski, który używam w swojej kuchni dość często. Nowością jest dla mnie wykorzystanie ziela angielskiego, ja rzadko po niego sięgam, ale widzę, że Egipcjanie go cenią. W sosie do tej sałatki z pomidorów i orzechów włoskich także występował. Dzięki wykorzystaniu korzennych przypraw zupa rozgrzewa i poprawia humor. To jest coś, czego
Chilli Czosnek i Oliwadipy i świeże, domowe pieczywo z patelni gotowe w kilka minut! Udanej zabawy w kuchni i na parkiecie! Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta
Moja smaczna kuchniaŻar się z nieba leje, człowiek chodzi jak trzepnięty kapciem, osowiały i bez życia. Przed oczami jak fatamorgana, przesuwają się złociste plaże, turkusowe fale i talerzyki
Z Kuchni Do KuchniDomowe pieguski (oryginalny przepis TU ) Składniki: - 200g masła - 3/4 szklanki cukru - 1 jajko - 2 1/2 szklanki mąki pszennej - 1/2 łyżeczki soli - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Kuchnia co dniaPrzedstawiam 3BIT-a w wydaniu bardziej eleganckim, świątecznym nawet można by było powiedzieć. ;) W moje ręce ostatnio wpadła włoska śmietana Bravo, do kupienia TUTAJ . Jest
MamaOskarkaMoja kolejna propozycja nie tylko Wielkanocna to ciasto orzechowe po brzegi wypełnione masą oraz pysznymi delicjami. Fajnie prezentuje się po przekrojeniu a jak smakuje
Zainspirowana w kuchniMiała być sałatka na jutro. Miała. Jak zrobiłam - tak postanowiłam od razu ją wciągnąć... Składniki: 2 garście liści różnych sałat 1 większa gruszka 1 krążek camemberta
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Moim problemem było to, że samotne wyjadanie sałaty na kanapkach jest długotrwałe, a taka sałata więdnie dość szybko. Przypomniał mi się sposób który widziałam gdzieś na
W kuchni bez szafekSkładniki (na dwie porcje): dwie nóżki kacze łyżka musztardy łyżka miodu łyżka sosu sojowego łyżka posiekanych orzechów włoskich do marynaty + 2/3 łyżki posiekanych
Mango PapajaSKŁADNIKI: Ciasto drożdżowe: 400 g mąki 20 g świeżych drożdży 100 g cukru 250 ml mleka 80 g masła 1 jajko Szczypta soli Nadzienie: Sok z
Marcepanowa kuchniaWszystkim Mamom składam najserdeczniejsze życzenia w dniu Waszego Święta :) Składniki: placek I - 7 jajek - 3 łyżki kakao - 3/4 szklanki cukru kryształu - 1 i 1/2 łyżeczki proszku
Zainspirowana w kuchniLekki i puszysty sernik z truskawkami na zimno na bezglutenowym orzechowo-czekoladowym spodzie. Delikatny i bardzo truskawkowy. Pyszny! SKŁADNIKI: spód: 200 g ciastek bezglutenowych pełnoziarnistych (np
Kuchnia bezglutenowaPanna cotta to włoski klasyk wśród deserów znanych na całym świecie, zaraz obok tiramisu i c rème brûlée . Z języka włoskiego panna cotta oznacza dosłownie
W kuchni KatieKilka postów wstecz pokazywałam jak zrobić makaron grzybowy klik dziś pokarzę jak go wykorzystać do dania, które z powodzeniem może znaleźć się na wigilijnym stole
Basia w kuchniMoi Drodzy...Boże Narodzenie tuż tuż.Właściwie to ...już je czuć, szczególnie w sklepach!Przygotuję sałatkę jarzynową, ale taka jaką się robi we Włoszech, gdyz oni
Z Kuchni Do KuchniPyszne, maślane ciasteczka z suszoną żurawiną. Polecam, bo są naprawdę smaczne i szybko znikają z talerza. Składniki:2 szklanki mąki,0,5 szklanki cukru,2
Aga w kuchnichoć raz tego rodzaju pieczywa, by poczuć, jak jadali Słowianie przed wiekami. Właśnie teraz, kiedy zachwycając się potrawami z dalekich krain, zapominamy o naszych rodzimych recepturach. W mojej kuchni często gości meksykańska tortilla, czy indyjskie chlebki naan, a te proste placki przygotowywane wyłącznie z mąki, wody i soli jakoś odeszły w niepamięć, a przecież przed wiekami stanowiły podstawowy rodzaj(...)sposoby: jak dawniej - sama woda plus mąka, na zakwasie lub na drożdżach. Wybrałem trzeci sposób - szybki i dający niezłe rezultaty. Taki podpłomyk w smaku i wyglądzie przypomina trochę włoską focaccię . Zamiast oregano możecie wykorzystać również dowolne ulubione przyprawy lub zioła: tymianek, rozmaryn, bazylię, kminek albo czarnuszkę. Obowiązkowym dodatkiem jest dobra oliwa, resztę pozostawiam Waszej inwencji, polecając jednocześnie wypróbować
Food Square