Ciasto styropian 1592Słowo styropian nie kojarzy się najlepiej a przynajmniej w kuchni... jednak to ciasto jest rewelacyjne, nie tylko ładnie wygląda ale i super smakuje. Kruche ciasto, kwaskowaty
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto jabłkowo - budyniowe 465Ciasto z nutką jabłek i masy budyniowej na deszczowe popołudnie :)Czas pieczenia: 4 x 20 min
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Placek rabarbarowy 233Sezon na rabarbar w pełni , więc po cieście ucieranym z rabarbarem przyszła pora na kruche. Ciasto:3 szkl mąki4 jajka1 budyń śmietankowy ( proszek)2 łyżeczki
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto ze śliwkami i polewą cynamonowo–śmietanową 220Kruche ciasto ze śliwkami zatopionymi w polewie śmietankowo - cynamonowej daje razem fajne połączenie smakowe. Ciasto:4 szklanki mąki5 żółtek3 łyżki oleju2 łyżeczki proszku do pieczenia1
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Babeczki kruche z kremem straciatella 226SKŁADNIKI na ok 12 szt: 12 dag mąki pszennej 6 dag masła 4 dag cukru pudru 2 surowe żółtka Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto. Schłodzić
Blondynka Gotuje
Babeczki kruche z kremem waniliowym 449SKŁADNIKI na ok 12 szt: 12 dag mąki pszennej 6 dag masła 4 dag cukru pudru 2 surowe żółtka Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto. Schłodzić
Blondynka Gotuje
Ciasto makowe krucho - drożdżowe 348Ciasto makowe krucho - drożdżowe to połączenie dwóch warstw maku z trzema blatami ciasta krucho drożdżowego, ciekawego smaku dodaje marmolada , która jest ukryta pod warstwami makowymi. Na
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kruchości miodowo-pomarańczowe 204pieczemy w temp.180 stop. 20 minut.Przygotowujemy syrop. W rondelku zagotowujemy wszystkie składniki i gotujemy szybko, aby syrop zgęstniał. Odstawiamy ,by przestygł.Upieczone, przestudzone ciastka zanurzamy w syropie, posypujemy orzechami i cynamonem.W Grecji robią je jako kruche bułeczki. A kruchość jest rzeczywiście krucha. Polecam, są łatwe i szybkie. W konsumpcji też
Kulinarny karnet Christophera
Piegowate trójkąty 192Piegowate trójkąty Macie ochotę na szybkie ciasteczka? Są kruche i piegowate o wspanialym maślano-waniliowym smaku. Ich zaletą jest to, że ciasta nie trzeba chłodzić. Ciasteczek
Pełny talerz
Ciastka imbirowe (świąteczne) 301okazję, żeby je upiec. Ponieważ w zapasie przypraw mam też imbir mielony postanowiłam znaleźć przepis na ciastka z jego wykorzystaniem, a przy okazji Świąt coś słodkiego na ząb. Oryginalny przepis pochodzi z bloga mojewypieki.com - mój trochę zmodyfikowany, z połowy składników. Ciasteczka są kruche, według mnie nie za słodkie, a ich wykonanie nie zabiera dużo czasu. Uwaga ! : Wszystkie składniki
apetytnapieczenie
Kruche wykrawane ciasteczka 200W ubiegły weekend z moją córcią robiłyśmy takie ciasteczka! Polecam je serdecznie! Można je przechowywać w metalowej puszce i dzięki temu długo zachowają swoją kruchość i
Kuchnia domowa Ani
Kruche ciasto przekładane owocami 237Ciasto bardzo proste w wykonaniu. Możemy zajadać je wypełnione owocami ale też samo jest bardzo smaczne. Składniki :3
prawdziwe jedzenie
Halloween, buuuu! PIERNIKOWE KRUCHE DUSZKI. 259tematyka święta duchów i straszydeł nawet mi odpowiada. Lubię to, co dostarcza dreszczyku i mrozi w żyłach krew.Poza tym, świetnie można wykorzystać te straszne motywy w kuchni. PIERNIKOWE KRUCHE CIASTECZKA /autorski;/ 1 kostka masła1 przyprawa do piernika2 łyżki kakao2,5 szklanki mąkiszklanka cukrułyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki zimnej wody Mąkę, cukier, przyprawę i kakao posiekałam z mąką(...)ciacha mają ok cm to 10 minut. Ale uwaga, bo jak zbyt długo będą pieczone, to zrobią się twarde. Kiedy ostygną, zrobić gęsty lukier i posmarować posmarować nim ciastka. Cukierek albo PSIKUS! :p Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itki
Tarteletki ze śmietaną i owocami 242Małe słodkości zawsze cieszą się dużym wzięciem. My szczególnie lubimy gdy pokryte są lekkim kremem i duuuużą ilością świeżych owoców:) Kruche ciasto: 2
Z miłości do słodkości
Kruche ciastka z dżemem 287Składniki na ok. 30 ciasteczek: 300 g masła 180 g drobnego cukru 1 jajko 460 g mąki ulubiony dżem CZAS PRZYGOTOWANIA: 30-40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI
My Culinary Art