kruche ciasteczka - 6462 przepisów (strona:376/431)

Pierniczki marchewkowe – przepis krok po kroku 114

Przygotowania do świąt trwają w najlepsze, a choć za oknem śniegu jak na lekarstwo, to w powietrzu wyraźnie czuć już świąteczny klimat. Czas zatem, na małą

Okiem Blondynki by McBlondi
Pierniczki marchewkowe – przepis krok po kroku 99

Przygotowania do świąt trwają w najlepsze, a choć za oknem śniegu jak na lekarstwo, to w powietrzu wyraźnie czuć już świąteczny klimat. Czas zatem, na małą

Okiem Blondynki by McBlondi
Ciasto migdałowe z kremem z pistacji, limonki i prażynką. 117

przepis jest świetny. Prażynka jest łatwa, pyszna i chrupiąca . Cały czas zastanawiam się tylko dlaczego ja nigdy niw wpadłam na tak oczywisty pomysł. Karmelizowany i uprażony sezam, pokruszone ciasteczka, a do tego jeszcze biała czekolada. Na prawdę pyszne. Print Ciasto pistacjowo - limonkowe na migdałowym biszkopcie. #wprm-recipe-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-rating(...)razu. Tych, które pozostały na pistacjach należy się pozbyć ręcznie. W misie blendera ręcznego zmiksuj pistacje na gęstą pastę. Jeśli miksujesz już ponad 3min, a pistacje są dalej kruche i nieklejące, dodaj parę kropel oliwy z oliwek. Miksuj jeszcze chwilę, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozpuszczoną czekoladę wlej do pistacji i zmiksuj wszystko razem na jednolitą pastę. Włóż pastę

SmartBake.pl
Kohersen Mycook - więcej niż robot kuchenny 168

Część z naszych sprzętów kuchennych ma już swoje lata i coraz częściej odmawiają współpracy. Kiedy podliczyliśmy wydatki na zakup niezbędnego dla nas AGD, doszliśmy do wniosku

Cztery Fajery
Sylwestrowe krakersy serowe z makiem + propozycje przekąsek 225

Chociaż do końca roku zostało raptem kilkanaście godzin, na pewno zdążysz przygotować coś pysznego i smacznego na ostatnią chwilę. Na pomysł krakersów wpadłam dwa dni temu

Anioszek w kuchni
Wilgotne ciasto z serem i owocami 314

Czy wiecie, że 21 maja obchodzimy Światowy Dzień Pieczenia ? Inicjatywa powstała by pokazać, jak drobnym gestem, którym jest przygotowanie domowego ciasta, możemy sprawić radość bliskim –

Poezja smaku
Lebkuchen-pierniczki 128

Czas czytania: 3 min Lebkuchen-pierniczki niebywale aromatyczne Znacie niemieckie pierniczki -Lebkuchen, jeśli nie to jest okazja, żeby je wypróbować! Przepis powinien się Wam spodobać, ponieważ

SprawdzonaKuchnia.pl
Domowy baton musli- recenzja 239

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jakiś czas temu otrzymałam do testowania zupełnie nowy produkt Spiżarni Babuni - mianowicie mieszankę do wypieku własnych, domowych batonów musli

Kuchnia w czekoladzie
Keto ciastka maślane z cynamonem (Paleo, LowCarb) 144

Keto ciastka maślane z cynamonem, czyli przewaga smaku nad wyglądem Wizualnie może nie zachwycają, ale smakiem powalą każdego miłośnika maślanych ciastek… 🙂 Nie wiem czy macie

Modern Cave Girl
Beza. Wszystko co najważniejsze 309

Beza francuska, klasyczna, jest świetnym, delikatnym i bardzo wdzięcznym ciastem. Jeśli tylko opanujecie podstawy jej wykonania, będziecie w stanie zrobić wiele ciast, ciasteczek a także pyszne torty ze świeżymi owocami. A TERAZ NAJWAŻNIEJSZE. Podstawową proporcją tego ciasta jest 50g cukru na jedno białko (białko jaja rozmiaru M ma ok.32-34g). Czyli – bierzemy 3 białka + 150g cukru, 4 białka + 200g cukru(...)białek na raz. Masę bezową należy użyć od razu, nie zostawiać na później bo ucieknie z niej powietrze i masa opadnie. Tym razem z pozostałych po wczorajszym kruchym cieście białek upiekłam mini torciki Pavlova – z tej porcji wyszło ich 8. Masę bezową wyłożyłam na blachę dwoma łyżkami stołowymi, zrobiłam wgłębienie na krem. Suszyłam 1 godzinę 20minut w piekarniku z termoobiegiem

Karo in the Kitchen
Rurki z bitą śmietaną 204

Trudno mi było oprzeć się zaproszeniu Joasi na wspólne pieczenie Ciasta na niedzielę . Tym razem temat wypieku przywodzi na myśl wspomnienia z dzieciństwa i zapach z

mojewypiekiinietylko
Trzydniowa dieta sokowa – detox nie tylko na wiosnę 1953

tygodniu pracujecie, proponuję zrobić ją od piątku przez cały weekend . Kilka dni wcześniej, np. od wtorku, należy ograniczyć spożycie tłuszczu, cukru i żywności mocno przetworzonej – żadnej coli, kawy, chipsów, ciasteczek, gorących kanapek. Dzień zaczynamy od szklanki ciepłej wody z imbirem i cytryną, zwiększamy ilość warzyw i owoców w posiłkach, odstawiamy węglowodany. Jeśli jecie mięso – zamieniamy steki, schabowego i kotlety(...)seler naciowy czy ogórka, ale świetnie ożywi pietruszkę, szpinak, paprykę czy jarmuż, a nawet ciężką do wyciskania twardą marchewkę. Na soki wybrałam długą odmianę buraków – są zdecydowanie bardziej kruche, słodkie i bardzo, bardzo soczyste. Buraki okrągłe są dla mnie zbyt ziemiste w smaku – przy burakach długich kompletnie brak tego ziemnego efektu. Kolejny powód dla którego przestałam kupować soki jednodniowe Marwitu

Karo in the Kitchen
Sernik wiedeński 222

najbardziej puszystym i delikatnym rodzajem ciasta. Lekki niczym chmurka, dosłownie rozpływa się w ustach. Cechą charakterystyczną tego rodzaju serników jest brak spodu z jakiegokolwiek ciasta – czy to kruchego, czy też biszkoptowego. Na jego wierzchu nie znajdziecie również żadnej kruszonki, a jedynie cukier puder lub czekoladę. Sernik wiedeński to najprawdziwsza pochwała prostoty, w sam raz dla miłośników klasycznych, nieskomplikowanych deserów(...)ciasta Piernik dojrzewający Biały lion – ciasto bez pieczenia Ciasto Grzane Wino – bez pieczenia Cytrynowiec Makowa fantazja Sernik z brzoskwiniami z kokosową kruszonką Zobacz też nowe przepisy Sernik wiedeński Ciasteczka migdałowe Świąteczne ciasta – 12 przepisów Prezent dla osoby która lubi gotować – 8 pomysłów Bogracz Artykuł Sernik wiedeński pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Proszek do pieczenia, soda oczyszczona czy amoniak? 190

wypieki cukiernicze zwykle zawierają znaczne ilości cukrów i tłuszczy, które hamują rozwój drożdży. Do wypieku określonego rodzaju ciasta zwykle używa się następujących środków spulchniających: • drożdże – do ciast drożdżowych, półfrancuskich, krucho-drożdżowych, obgotowywanych, • proszek do pieczenia – do ciast biszkoptowo-tłuszczowych, półkruchych, piernikowych, • soda oczyszczona (kwaśny węglan sodu) – do ciast piernikowych, półkruchych, • kwaśny węglan amonu (amoniak) – do pieczywa cukierniczego trwałego, wafli, wyrobów(...)zakalca w ciężkich, gęstych ciastach. Wśród moich przepisów znajdziecie przepis na piernikowy murzynek z gruszkami , w którym używa się zarówno sody oczyszczonej, jak i proszku do pieczenia. Polecam też ciasteczka miodowo-orzechowe , męskie muffiny w barwach moro  oraz babeczki pomarańczowe . Kwaśny węglan amonu (amoniak) Kwaśny węglan amonu to spulchniacz idealny. Prawie… :) Amoniaczki z boru Amoniak to alternatywa dla proszku

Trzeci talerz