kruche ciasteczka - 6462 przepisów (strona:369/431)

"Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem" Weronika Madejska 124

"Słodkie sekrety" czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem, to cudnie wydana książka, pełna bardzo ciekawych i smakowitych przepisów książka kucharska dla osób na diecie bezglutenowej, ale

kruche babeczki
Sernik piernikowy 12

Sernik piernikowy to idealna propozycja na święta Bożego Narodzenia, dla tych którzy pragną zasmakować w wyjątkowym połączeniu smaków kremowego sera, cynamonu i imbiru.  Kruchy spód piernikowy i aromatyczne przyprawy, stanowią idealne uzupełnienie dla kremowej masy serowej, która rozpływa się w ustach, niczym delikatna chmurka. Całość jest uwieńczona polewą czekoladową, która dodaje dodatkową nutkę słodyczy do tego aromatycznego przysmaku. Dekoracja(...)białej czekolady 80 ml śmietany kremówki 30% Do dekoracji: świeża żurawina małe pierniczki czekoladowe figurki Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C (grzanie góra-dół). Zaczynamy od wykonana spodu sernika. Ciasteczka korzenne i roztopione masło, włożyć do malaksera i zmielić na "mokry piasek". Przygotować tortownicę o średnicy 22 cm. Dokładnie wysmarować ją masłem. Wylepić dno i boki formy

Świat Ciasta
Ciastka Pieczarki 148

poszukiwania trwały i chodź znalazłam kilka przepisów tylko jeden z nich przypadł mi do gustu i miał sensowne komentarze, ponieważ powiem wam od razu ,że ciastka są smaczne i kruche lecz nie powalające, opierają się na mące ziemniaczanej i aromacie migdałowym co nie zmienia faktu ,że polecam gorąco je zrobić, zwłaszcza z dzieciakami czy do mieszanki ciastek. Oczywiście będę miała(...)uzyskanego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego bądź ciut większe.  Korek, bądź gwint z butelki obtaczamy w kakao i odbijamy kółko tworząc imitacje pieczarki. Tak gotowe ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, bądź od razu na nim formujemy ciasta i pieczemy je w temp. 180*C przez ok. 15 minut. Ciastka delikatnie ściągamy z blaszki i studzimy

W Moim Magicznym Domu
Faworki/Chrusty 169

  Karnawał trwa i po woli zbliża się tłusty czwartek. A jak karnawał i tłusty czwartek to muszą być faworki. Konkurują one z pączkami. A co

Passion of Cooking
Sernik na zimno z borówkami 485

Dzisiaj sernik na zimno z twarogu i bitej śmietany z borówkami amerykańskimi na spodzie z maślanych herbatników. Przygotowałam go z borówkami, bo je uwielbiam, ale możecie

Oryginalny smak
Ciasto francuskie ze śliwkami 39

naszych paluszkach z ciasta francuskiego ) oraz na słodko (jak w ciasteczkach francuskich z serem ). Oczywiście nie jest ono gwiazdą, jak domowe ciasto francuskie, ale niech pierwszy rzuci kamień ten, kto nigdy z tego gotowca nie korzystał. Użycie gotowego ciasta skutkuje nie tylko prostotą przygotowania przepisu na ciasteczka francuskie ze śliwkami , ale też sprawia, że do jego wykonania nie potrzebujesz wyjątkowych(...)musisz czekać, aż ciasto wyrośnie, nie musisz gotować składników, ani też brudzić żadnych naczyń. To tani, ale skuteczny chwyt, a smakowo wcale nie tak jałowy, jak mogłoby się wydawać. Ciasteczka z ciasta francuskiego ze śliwkami , to przepis, który polecamy nie tylko fanom tych pysznych i zdrowych owoców. Z uwagi na jego dużą elastyczność, ciasto francuskie możesz uzupełnić o smak innych

Kuchnia Na Wypasie
Deser malinowa chmurka w pucharkach 52

świeżymi malinami. Na warstwę kremu możesz także ułożyć sklepowe bezy. Deser świetnie komponuje się z zielonymi listkami mięty. Dla miłośników wypieków polecam ciasto na dużą blachę: Malinowa chmurka na kruchym spodzie na dużą blachę Sposób wykonania deseru malinowa chmurka w pucharkach Aby krem śmietankowy wyszedł, użyj śmietanki i serka mascarpone mocno schłodzonych w lodówce przez minimum 24 godziny. Ja dodatkowo(...)tężenie przez włożenie do lodówki. PS . Możesz również zalać galaretkę połową wrzącej wody i rozpuścić, a następnie dolać chłodną wodą. Gdy galaretka zaczyna gęstnieć, rozlewam ją równomiernie na pokruszone ciasteczka w pucharkach. Pucharki umieszczam w lodówce, aby galaretka całkowicie zastygła. Krok 3 – krem śmietankowy z mascarpone Do zimnej miski wlewam mocno schłodzoną śmietankę 30 lub 36 % oraz mocno schłodzony

Ania gotuje
pierniczenie w kuchni:) 144

im bliżej świąt tym coraz intensywniejsze stają się ataki zdjęć i przepisów na piernik. Oczywiście nie chcąc zostać daleko w tyle również i ja

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciastka Mumie 138

Halloween już za kilka dni. W takim razie ciastka mumie będą odpowiednim przepisem na dzisiaj :-). Zwykle kruche wysmarowane lukrem. Fajny efekt bez większego napracowania się. Gorąco polecam!     Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 90 g cukru pudru 125 g miękkiego masła 1 jajko 1/4 łyżeczki soli   Lukier: 1 szkl cukru pudru (lub więcej, gdyby lukier(...)st.C przez 10-15 minut do zarumienienia. Upieczone wyjąć i ostudzić. Lukier: Z cukru pudru, gorącej wody lub soku z cytryny utrzeć lukier. Pokryć nim ciasteczka, po czym odstawić na bok, by lukier zastygł. Resztę lukru przełóż do woreczka foliowego lub tutki z papieru do pieczenia, uciąć róg, by powstała mała dziurka. Wycisnąć lukier na ciasteczka w postaci

Nastoletnie Wypiekanie
Mrowisko z ciasta faworkowego 202

Mrowisko, to faworki ułożone w kształt kopczyka, przypominającego domek mrówek, połączone polewą z masła, cukru i miodu. Taki pomysł podania faworków pochodzi z Suwalszczyzny, Podlasia i

Codziennik Kuchenny
Krem mleczny 261

Państwie, ale nie w każdym mieście, to byłoby niemożliwe :) ) to przepisy staram się powoli poznawać i dzielić się nimi z Wami - oczywiście mówię o tych słodkich przepisach. Przepis na kruche ciasto, drożdżowe, parzone, bezowe, piaskowe, czekoladowe czy ucierane. Te znam już na pamięć. Za to przepisów na dodatki do ciast jest tak wiele, jak wiele jest osób je przygotowujących - trudno(...)przygotowanej masy wsypujemy mleko w proszku i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową masę wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie krem wykorzystujemy do przełożenia ciast, ciasteczek czy muffinów. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Pyszny i zdrowy deser na ciepło 275

będzie strzał w dziesiątkę. Składniki -jabłka -kiwi -gruszka -miód -banan -sok z cytryny -masło orzechowe od Primavika-Doskonały i oryginalny w smaku, słodki krem świetnie pasujący do kanapek czy ciasteczek z miodem, konfiturami lub owocami. Wiórki kokosowe nadają niepowtarzalny smak i aromat kokosu a także dodają delikatności masłu. Zawiera cynk, cenne kwasy tłuszczowe, białko roślinne i lecytynę. -ziarenka Cynamonowy(...)ziarenkami i podawaj koniecznie na ciepło. Niebiański smak, delikatny i słodki będzie przypominal w smaku cynamonową szarlotkę- spód z masła orzechowego to sprawi- że będziemy mieli wrażenie, iż jemy kruche ciasto! Po wierzchu posypka z Cynamonowego Raju ...plasterki kiwi...i deser wykwintny, zdrowy i pyszny podano ! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Przepis na sernik czekoladowy 184

Gdy wczoraj siedzieliśmy przy stole jednogłośnie stwierdziliśmy, że mamy ochotę na kawę i na coś słodkiego do niej, czytaj czekoladowego. Ze słodkich zapasów była tylko gorzka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kruche babeczki z pieczarkami i serem 229

dużych oczkach tarki. Moje były odrobinę za duże. Foremki też lepiej by nie były przesadnie duże, bo ciasto jest naprawdę kruche i mniejsze po prostu łatwiej się je. Kruche babeczki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 250g margaryny 3 żółtka 1 łyżeczka soli Farsz: 500g pieczarek 2 cebule 200g tartej mozarelli (lub inny ulubiony żółty ser) sól, pieprz(...)babeczkę nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Pieczemy w temp. 170-180 stopni około 10-15 minut (czas pieczenia jest orientacyjny, wiele zależy od grubości ciasta i od samego piekarnika. Ciasteczka pieczemy po prostu do zezłocenia). Upieczone babeczki wyjmujemy z foremek. Studzimy na kratce. Napełniamy je przygotowanym farszem pieczarkowym (do tego momentu możemy przygotować nasze mini tartaletki wcześniej), posypujemy startym serem

Smaki Na Talerzu
Ciasto z truskawkami i cytrynową kruszonką 104

Przepis na pyszne ciasto z truskawkami idealne na przywitanie sezonu na ten pyszny owoc. Chrupiąca cytrynowa kruszonka to fajne przełamanie miękkiego i puszystego ciasta. Czas przygotowania

Słodki Blog

Proponowane wyszukiwania