kruche ciasteczka - 6462 przepisów (strona:298/431)

Makowiec z bezą na kruchym spodzie – z maku mielonego 219

Zapraszam na makowiec na maślanym kruchym cieście z delikatną bezą. Przepis w wersji bardzo uproszczonej bo zrobiony z suchego mielonego maku, który jest moim tegorocznym odkryciem

Słodki Blog
Bezglutenowa szarlotka 270

Bezglutenowa pyszna szarlotka ze starą odmianą jabłek kronselka i antonówki. Najlepsza jeszcze ciepła, mega krucha. Można ciasto zarobić dzień wcześniej i włożyć do lodówki. Robi się

wesoła kuchnia
Tarta cytrynowa 109

Dziś tarta cytrynowa – idealna do popołudniowej kawy! Na kruchym cieście z domowym kremem cytrynowym (lemon curd), który pojawił się na blogu już jakiś czas temu

Ciastkozercy
Czekoladowy mazurek z chili 144

Na początek przygotowań wielkanocnych mam dla Was coś super! Czekoladowy mazurek na kruchym spodzie wypełniony delikatnym kremowym nadzieniem ze szczyptą chili. Cukiernicze eksperymenty zdecydowanie w tym

Ciastkozercy
Pierniczki imbirowe – ulubione 154

Pierniczki imbirowe to moje ulubione świąteczne pierniczki. Są proste, szybkie i bardzo kruche. Na świątecznym stole znikają jako pierwsze. Można je przygotować w dniu Wigilii, jak

Moja Delicja
Pierniczki imbirowe – ulubione 202

Pierniczki imbirowe to moje ulubione świąteczne pierniczki. Są proste, szybkie i bardzo kruche. Na świątecznym stole znikają jako pierwsze. Można je przygotować w dniu Wigilii, jak

Moja Delicja
Tarteletki z domowym kajmakiem i gruszką 152

Deser na raz do łapki, a daje tyle słodyczy, że każdy łasuch będzie zadowolony. Kruche ciasto z domowym kajmakiem tworzy bardzo dobrany duet, a przełamuje go

Apetyczna babeczka
Ciastka orzechowe na kruchym spodzie 110

W ubiegłą niedzielę zainspirował mnie Walenty i upiekłam dla moich kochanych .... serduszka orzechowe na kruchym spodzie z czekoladowym rantem. Wybaczcie, ale nie miałam czasu wcześniej Wam

Gotuj Sam!
Szarlotka z kisielem 209

Łatwa szarlotka z kisielem , bardzo prosta i dosyć szybka do przygotowania, z pysznym, chrupiącym kruchym ciastem. Tą szarlotką upiecze każdy, nawet początkujący kucharz. Taką szarlotkę piekę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
NAJLEPSZY JABŁECZNIK NA ŚWIECIE - POD BEZĄ 460

Przy piątku zdradzę Wam mój sekret.Dotyczy on czegoś wyjątkowo pysznego. Jabłecznika...Najlepszego pod słońcem. Kruchy spód, duże kawałki jabłek, masa budyniowa i lśniąca beza. Spróbujecie? Składniki

Z Majeczką w kuchni
ciasteczka serowe z jabłkami 312

Niezwykle prosty przepis na małe wypieki z ciasta serowego. Ciasteczka najlepiej smakują pierwszego dnia, także na ciepło. Później nieco twardnieją, choć mojemu synkowi zupełnie to nie

babka w formie
Maślana tarta z owocami leśnymi 113

Maślana tarta z owocami leśnymi i aksamitnym budyniem jest wyjątkowo lekka i krucha, ale z charakterem. Kolorowe owoce nadają jej uroku i nieco kwaśnego smaku, który

Poezja smaku
Faworki po włosku czyli chiacchiere 185

Musicie koniecznie wypróbować ten przepis na te faworki po włosku! Są one delikatne i kruche i lekko słodkie i ogólnie boskie :)! Przepis znalazłam u Renaty i

UgotujmyTo.pl
Krajanka z rabarbarem 189

Lubicie rabarbar? Lekko kwaskowy, doskonale nadaje się do wypieków. Kruche ciasto to mój ulubiony sposób na wykorzystanie tego składnika. Krajanka z rabarbarem to bardzo prosty placek

Poezja smaku
Karnawałowe łamańce waniliowe. 112

Czytałam go wiele razy i trochę miałam wątpliwości, bo nie ma w cieście jajek. Na zdjęciu ciasteczka wyglądały niezwykle apetycznie i postanowiłam zaryzykować i je przygotować. Po mimo, że wyszły bardzo pyszne, to następnym razem zrobiłabym połowę porcji, wyszło ich strasznie dużo. Kruche, oprószone prawdziwym cukrem waniliowym są pyszne. Dodam, że najlepiej jest użyć cukru z prawdziwą wanilią, a najlepiej(...)oleju, najlepiej łyżką cedzakową i przekładamy na ręcznik papierowy, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. 4. Obtaczanie: Oba cukru mieszamy w miseczce lub na głębokim talerzu, wrzucamy tam jeszcze gorące ciasteczka i dokładnie obtaczamy. Wyjmujemy z cukru. 5. Podanie: Tak wykonane łamańce waniliowe podajemy. Smacznego życzę. Rady: Zamiast cukru z prawdziwą wanilią można użyć dwa cukry waniliowe. Z przepisu wychodzi duża

Izabelawkuchni
Biscotti – włoskie ciasteczka 97

Biscotti to włoskie ciasteczka, które piecze się dwa razy. W Toskanii, skąd pochodzą zwane są cantucci. Tradycyjne zawierają dużą ilość migdałów oraz cytrynowy lub pomarańczowy aromat. Są suche i kruche, coś jak nasze sucharki, ale zdecydowanie smaczniejsze i bardziej aromatyczne. Znakomicie nadają się do przechowywania w puszce lub słoiku. Można do nich dodawać inne orzechy i bakalie. Przed zjedzeniem można(...)papierze do pieczenia i piec przez ok. 15-18 minut. W połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę. Wyjąć, ostudzić i przełożyć do szczelnego pojemnika. Artykuł Biscotti – włoskie ciasteczka pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku