krówka - 1341 przepisów (strona:72/90)

Życzenia na nadchodzący rok 2015 i podsumowanie roku 2014 162

sądzicie o takim wyborze? MIEJSCE I KRUCHE CIASTO MILIONERA (6694 wyświetleń) MIEJSCE II   NAPÓJ OCZYSZCZAJĄCY Z OGÓRKÓW (4923 wyświetlenia) MIEJSCE III SERNIK OREO (3450 wyświetleń) MIEJSCE IV DOMOWE KRÓWKI (1937 wyświetleń) MIEJSCE V KAJZERKI (1769 wyświetleń) MIEJSCE VI ZAPIEKANKA "KRAKOWSKA" (1350 wyświetleń) MIEJSCE VII SCHAB DUSZONY W ŚMIETANIE (1220 wyświetleń) MIEJSCE VIII MLECZNE BATONIKI W CZEKOLADZIE (1002 wyświetlenia) MIEJSCE

My Culinary Art
Ciasto łaciate 227

Jeśli ktoś jeszcze zastanawia się jakie ciasto na weekend upiec? polecam to. Ciasto jest mega słodkie i zamulające - taka inna wersja "krówki" :) Składniki biszkopt: 5 jajek ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka octu + łyżeczka proszku do pieczenia albo sody oczyszczonej 4 łyżki stołowe mąki tortowej (pszennej) 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej Składniki na krem: 700 ml mleka 2 budynie śmietankowe z cukrem

Bon Appetit Małgorzaty
Burger z miętą + camembert z sosem porzeczkowym i tagliatelle z cukinii 180

Lubię krówki, szczególnie na talerzu :-P wiem, jestem bez serca, ale łączę 2 diety: bezglutenową i z niskim indeksem glikemicznym, i cóz zrobić ....mogę jeść głownie mięcho :-P A jesli polska wołowinka to i polskie porzeczki z ogórdka, jarmuż i mięta. Iście królewski obiad! Wołowinę doprawiłam przyprawą do kebaba od Edmir-pol . Od razu wyczułam intensywny smak i aromat kuminu

Bon Appetit Małgorzaty
Domowe mleko migdałowe 118

pisać, jest zdrowe i smaczne (nie myślcie jednak, że jest podobne w smaku do mleka zwierzęcego).  Spróbujcie choć raz, może akurat się przekonacie i zrezygnujecie z mleka od krówki na rzecz roślinnego?  Na pewno wyjdzie Wam to na zdrowie :) * migdały- 1 pełna szklanka * woda- 4 szklanki Jeżeli macie migdały w skórce, to warto je zalać wrzątkiem, zostawić

Kraina Miodem Płynąca
P... Piernikowe paczuszki! 146

tutaj macie wolną rękę :)  Pierniki postanowiłam dać jako małe podarunki, a resztę powiesić na lampie i choince. Do każdej paczuszki z 4 piernikami dodałam również kilka polskich cukierków (Krówki, Raczki itd.), a w jednej z nich znalazłam się również nasz pasztet pomidorowy (koleżanka go uwielbia!).  Aaaaale pachną i chrupią, ale nie są skamieniałe

Kitchens Alphabet
3 bit 391

masę. Cały czas miksując dodajemy przestudzony budyń. Masę krówkową zanurzamy we wrzątku na kilka minut – sprawi to , że będzie się lepiej rozsmarowywać. CAŁOŚĆ : Dno blachy wykładamy herbatnikami. Rozsmarowujemy ciepłą krówkę. Przykrywamy warstwą krakersów. Pokrywamy masą budyniową. Przykrywamy resztą herbatników. Śmietanę kremówkę ubijamy ze śmietanfixem. Pokrywamy warstwę herbatnikową a na sam wierzch ścieramy czekoladę. Wkładamy do lodówki na kilka godzin ( najlepiej

Ostra na Słodko
Babeczki Kajmakowe 182

Kuszące babeczki kajmakowe dla fanów krówki i wszelkich łakoci na jej bazie. Babeczki o dość "sypkich" spodach których serce stanowi czysty kajmak. Idealnie komponują się z wilgotnym delikatnym, rozpuszczającym się w ustach śmietanowo-kajmakowy kremem posypanym orzechami i polanym niczym innym jak... kajmakiem.   Babeczki Kajmakowe - Składniki: Ciasto: 2 jajka 200 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Słodka Strona
3 bit bez pieczenia 3037

krówkową (zamkniętą puszkę umieszczamy w miseczce z gorącą wodą i zostawiamy na 10-15 minut). Przygotowujemy krem do karpatki według przepisu na opakowaniu i wykładamy go na masę z krówki, na krem znowu układamy herbatniki. Na tym etapie bierzemy się za ubijanie śmietany 30%, gdy śmietana lekko się ubije, dodajemy do niej śmietan-fixy, by utrzymały właściwą konsystencję oraz łyżkę

upichcic
Szybki tort orzechowo - kajmakowy 185

dodać orzechy i alkohol. Można śmiało robić to mikserem. Krem może być dość rzadki, ale pamiętajmy, że jest na bazie masła, więc w lodówce stwardnieje. Krem kajmakowy: mała puszka "krówki"  3-4 czubate łyżki masła Oba składniki utrzeć razem i...gotowe. Biszkoptowe placki przekładać naprzemiennie oboma kremami. Górę i boki udekorować według gustu. Ja użyłam do tego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Miłosny Przekładaniec 342

każdą rozwałkować cieniutko. W temperaturze ok. 180 stopni piec około 3 minut, zanim zacznie brązowieć. Masa: 150 gram miękkiego masła, 1 puszka mleka skondensowanego (zagęszczone słodzone gotowane lub puszka "krówki" ), 1-2 łyżki koniaku lub spirytusu, 1 szklanka orzechów włoskich zmielonych. Masło, mleko, orzechy i koniak utrzeć na gładką masę. Ja używam miksera ręcznego. Placki obkroić, aby tworzyły równe prostokąty

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto karmelowe 181

temu w prowadzonym przez  Malinę  serwisie  Trendy Kosmetyczne . p.s. ciasto raczej nie wychodzi z budyniu innego niż czekoladowy lub ewentualnie czekoladowy z toffi lub krówką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Skubaniec, czyli szybki kruchy placek z budyniem i owocami z dodatkiem lodów 198

najstarsze i ponadczasowe, nie poddające się modom. Składniki: kostka margaryny , około pół kilograma mąki , 4 żółtka , 3 łyżki cukru , 2 budynie (ja użyłam o smaku krówki), 3 łyżki masła , 4 białka , 3/4 szklanki cukru pudru , dowolne owoce . Mąkę przesiać, dodać margarynę, żółtka i cukier. Zagnieść sprężyste ciasto. Zawinąć w woreczek i odłożyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bitki wołowe z kaszą 209

teraz ;) Jedną z bohaterek jest wołowina, której kupić nie umiałam. Wypatrywałam mięsa ciemnego, nie wiedząc, że najsmaczniejsze jest jasne, czyli młode. To ciemne oznacza, że pochodzi z wiekowej krówki, jest twarde i bardzo trudne do uduszenia czy ugotowania. Ileż ja się namęczyłam piekąc, dusząc i gotując! Dopiero, kiedy jakaś doświadczona kucharka oświeciła mnie  i wytłumaczyła, jakie mięso

Codzienna kuchnia niecodzienna
Świętujemy: drugie urodziny Pożeraczki! I boska tarta czekoladowa 159

przygotowaniu, bardzo bogata w smaku, niesamowicie efektowna. Zdjęcie jest, jakie jest - nie zwracajcie na nie uwagi. Zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie bardzo, bardzo czekoladową masę, ciągnącą się niczym najlepsza krówka (podawajcie koniecznie w temperaturze pokojowej!). Na języku czujecie jednak nie tylko czekoladę - delikatnie piekące chilli sprawia, że tarta nabiera oryginalnego charakteru, a wyczuwalny w tle kardamon zmusza do zastanowienia się

Pożeraczka, czyli raz adobrze