krówka - 1341 przepisów (strona:62/90)

Dżemy kokosowe z solą morską, ananasem i chilli – Buko Organic 167

bardziej kaszkowatą strukturą. Wszystkie trzy smaki mają kolor ciemnego brązu różniące się miedzy sobą odcieniami.   Smak: Z solą morską – w pierwszej chwili czujemy karmelową słodycz podobną do cukierków krówek jednak z intensywnie kokosowym aromatem. Karmelowość po chwili podkreślona zostaje dodatkiem soli, jednak nie jest ona przesadzona a ciekawie urozmaica smak. Ten duet zasmakuje wszystkim fanom solonego karmelu

Candy Pandas
Racuszki bananowe z sosem karmelowym 162

też lubią od czasu do czasu zaszaleć, od razu piszę , zróbcie z podwójnej porcji bo znikają jeszcze szybciej niż się robią:) O wyraźnej bananowej nucie i polewą o smaku krówki…Pycha! Składniki; 1 dojrzały banan 1 szklanka jogurtu greckiego 1 szklanka mąki tortowej 1  budyń bananowy Dr.Oetker 2 łyżki cukru 1 łyżeczka  cukru z wanilią Dr.Oetker 1 duże

Wanilia i Kardamon
Mufinki jagodowe 123

Mufinkowy szał ciąg dalszy.Tym razem z pysznymi leśnymi jagodami i chrupiącą kruszonką.Mniej słodkie niż mufinki z krówką.Mniej ulubione przez moje dzieci,ale i tak zjedzone w całości.Ja uwielbiam je pod każdą postacią. CIASTO 450 g mąki 115 g brązowego cukru 2 jaja 125 g stopionego masła łyżka cukru waniliowego szczypta soli 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Anielskie wypieki
Kampania testująca Werther’s Original Soft Caramels- PODSUMOWANIE #softcaramels #swiatkarmelu 157

bardzo im smakowały. Jaka więc była opinia? Werther's Original Soft Caramels to wspaniałe miękkie cukierki o cudownym karmelowym smaku! Idealnie, po prostu idealne. Kremowe ciągutki, przypominające troszkę krówki. Nie będę ukrywała że pojawiło się kilka osób, którym cukierki smakowały ale skład już niekoniecznie. Ta kampania potwierdziła, że każdy, bez względu na wiek, jedząc Werther's Original poczuje się kimś

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik czekoladowy 141

cukru do wypieków 1 kostka (200 g) masła 5 jajek 1,5 tabliczki (150 g) czekolady mlecznej 1 duże opakowanie (64 g) budyniu czekoladowego, toffi, lub o smaku „krówki” 0,5 łyżeczki (2 g) proszku do pieczenia szczypta soli Spód: 100-120 g herbatników 0,25 kostki (50 g) masła 1 łyżeczka kakao Polewa: 1,5 tabliczki

Fitsweet.me
Marlenka 199

dwiema łyżkami cukru. Gdy będziemy go studzić można przykryć wierzch budyniu folią spożywczą tak żeby dotykała ona wierzchu budyniu, wtedy nie utworzy nam się kożuch. Maso ucieramy z masą krówką i dodajemy stopniowo ostudzony już budyń. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Całość przekładamy na zmianę raz blat ciasta i krem. Powtarzamy tak 6 razy. Górę ciasta posypujemy skruszonymi skrawkami

Słodkie ciacho
Aromatyczne ciasto z rabarbarem i karmelem! 147

płaska sody oczyszczonej - 1 płaska łyżeczka cynamonu - 1/2 łyżeczki kardamonu mielonego - 1 łyżka skórki pomarańczowej - 3 łyżki kakao - 1 łyżka proszku budyniowego o smaku czekoladowym - 6 cukierków karmelowych (typu krówka) - 2 laski rabarbaru dodatkowo 15 g masła do wysmarowania blaszki- duża tortownica WYKONANIE: - masło o temperaturze pokojowej ucieramy mikserem aż mocno zbieleje, dodajemy cukier puder i dalej ubijamy - żółtka oddziel

SMYKWKUCHNI
Sernik "Krówka" - bardzo prosty, pieczony sernik z dodatkiem ganache i orzechów. 283

ciasto fenomenalnie się uda. Całość muśnięta ganache z dodatkiem masy krówkowej i solonych orzeszków, doprowadzi do tego, że można zatracić się w łakomstwie. Brzmi kusząco? To do dzieła! Sernik "Krówka" - przepis na tradycyjną prostokątną blaszkę o wymiarach około 27x35 cm Składniki: 1 kg zmielonego 3-krotnie białego sera (może być z wiaderka, ważne by był dobrej jakości np. "Mój Ulubiony

Poezja Smaków - blog kulinarny
W koszyczku 136

Miałam dziś zamieścić ostatni przedświąteczny przepis. Na gniazdka z ryżu preparowanego i krówek. Ale tak mnie tknęło...im starsza jestem tym bardziej sentymentalna. Nie chcę nowości na świątecznym stole, choć co roku coś nowego staram się przed świętami przygotować, ale to najczęściej na potrzeby jarmarków albo prezentów dla znajomych. Tak właśnie poszły w świat te ryżowe gniazdka. A teraz, kiedy

bistro mama
20 przepisów na Wielkanoc 682

świąt wielkanocnych, czyli przepis na kruche, bezowe bezglutenowe ciasto 16. Mazurek z chałwą, orzechami i czekoladą – trzy smaki w jednym cieście 17. Mazurek z masą krówkową   – nadziany rozpuszczonymi krówkami 18. Kruche ciasteczka – w kształcie baranka, króliczka 19. Czekoladowe jajka   – nadziane twarogiem i musem brzoskwiniowym 20. Tęczowe jajka – deser na zimno z galaretkami

Ugotować
Mazurek czekoladowy 128

gorzką, dodaję masło. Całość podgrzewam na wolnym ogniu aż czekolada się rozpuści i mieszam.Na końcu dodaję skórkę pomarańczową. Jak masa przestygnie trochę, wylewam ją na jajo. Krem jasny: Śmietanę krówkę wlewam do rondelka i doprowadzam do wrzenia. Zdejmuję z palnika, dodaję połamaną czekoladę białą ale nie mieszam jej. Zostawiam tak na pięć minut, czekolada sama się rozpuści. Potem mieszam łyżką

wesoła kuchnia
Delikatny bakaliowy sernik 236

przygotowania sernika wykorzystałam mieszankę keksową od Helio. Produkty Helio  cenię od lat. Uwielbiam piec z ich udziałem najróżniejsze słodkości. Polecam Wam również moje mini babki z czekoladową krówką  lub małe orzechowe mazurki . Składniki: (na foremkę 20×20 cm lub małą tortownicę) 50 g masła 3 jajka M 1/2 szklanki cukru 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 4 łyżki

Słodkie okruszki
57 propozycji ciast na Wielkanoc 3227

brzoskwiniami  14.  Słonecznikowiec 15.  Ciasto Prince Polo 16.  Ciasto z wafelkami 17.  Ciasto Cytrynek  18.  Zemsta teściowej  20.  Ciasto krówka   21.  Ciasto Kubanka 22.  Ciasto Rafaello 2 23.  Sernik składany  24.  Kruche ciasto z jagodami i budyniowa pianką  25.  Ciasto Latte Macchiato

kruche babeczki
Tort Krówka 195

Taki tort marzył mi się od dawna, ale na mojej liście wypieków do wypróbowania jest tyle rzeczy, że zawsze robiłam coś innego. Częściej już robiłam ciasto krówkę w klasycznej wersji ( klik po przepis) - na pewno jest z nią mniej pracy, ale też odrobinę gorzej się kroi. Wczoraj się jednak zmobilizowałam, przerobiłam ten przepis, dostosowałam i muszę przyznać, że wyszło bardzo

Słodkie inspiracje
Gugelhupf babka ucierana 116

pieczona w formie z kominem. Bardzo łatwa w wykonaniu, zawsze się udaje. Wilgotna w smaku, długo utrzymuje świeżość. Idealna na święta, do herbatki czy do kawy. Polecam również babkę krówkę  , która jest prosta do zrobienia i smaczna. Składniki 5 jajek (rozm M) 160 g masła 350 g mąki pszennej 130 ml mleka 1 szklanka cukru 3 łyżki rumu

O kuchni z uczuciem