czekoladową puszystością ciasta z filiżanki. U mnie wersja orzechowa ale Wy możecie dodać (lub zupełnie pominąć) to, na co akurat macie ochotę :) Maliny, siekane kawałki czekolady, a może pokruszoną krówkę? Wyobraźnia nie ma tu granic...chodźmy! :D Orzechowe brownie z kubka na 1 porcję - filiżanka/ kubek 200-250ml Potrzebujesz: 1,5 łyżki masła 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżeczki
Kuchnia w Słońcu Skąpanapycha” . Joanna jest mistrzynią takich wypieków i co równie ważne prezentuje je krok po kroku. Szczerze polecam Wam zajrzeć na jej stronę. Aż ślinka cieknie A jej bananowa krówka na biszkopcie… niebo na talerzu W mojej wersji przepisu na kruche ciasto ze śliwkami i budyniową pianką dokonałam drobnych zmian w stosunku do oryginału Joanny (nie byłabym sobą, gdybym
Słodkie okruszkiinne przepisy na ciasto bez pieczenia: Śmietanowiec Z Truskawkami – Ciasto Bez Pieczenia Krakersiak Z Orzechami – Ciasto Bez Pieczenia Szarlotka Bez Pieczenia Z Masą Budyniową Ciasto Lodowiec Bez Pieczenia Bananowa Krówka – Błyskawiczne Ciasto Bez Pieczenia Napoleonka Bez Pieczenia Na Herbatnikach Artykuł Księżniczka – szybkie ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneKeto dyniowe latte (Paleo, LowCarb) Keto crème brûlée dyniowe (Paleo, LowCarb) Dyniowy fudge (Keto, Paleo, LowCarb, AIP) Dyniowe spaghetti alla carbonara (Keto, Paleo, LowCarb) Kwadraty dyniowe a’ la krówka (Keto, Paleo, LowCarb, Vegan) Ciasto dyniowo- pomarańczowe Paleo, Keto Paleo ciasto dyniowe z polewą “sernikową” (Keto, LowCarb) Czekoladki z dynią Keto & Paleo Keto paluchy czarownicy (Paleo, LowCarb
Modern Cave GirlSzyszki z kajmakiem! Pamiętacie ten smak dzieciństwa? Kiedyś wykonywało się je z krówek, irysów i masła. Dziś mam dla Was ekspresową wersję, która smakuje tak samo dobrze. To tylko dwa składniki, a sprawiają tyle radości. Jeśli Wasze dzieci lubią zabawy w kuchni, to zaproście je do wspólnego lepienia smakołyków. Świetna zabawa gwarantowana, bo nie ma nic lepszego od wspólnych chwil
Przepisy na widelcuaktualne konkursy znajdziecie tutaj (klik) Nagroda trafi do… Pani Magdaleny Sz. i jej córeczki Korzystając z okazji już dziś życzę wszystkiego co najlepsze małej solenizantce. Mam nadzieję, że krówki osłodzą jej ten wyjątkowy dzień. Po ogłoszeniu wyników każdy zwycięzca proszony jest o podanie w ciągu 3 dni swoich danych (imię, nazwisko, adres, mail kontaktowy i telefon dla kuriera) oraz
Słodkie okruszkiprzerobiłam pewnie większości znane ciasto Kaszak. W mojej wersji są to pojedynczo przekładane herbatniki masą kakaową z kaszy manny. Polałam je rozpuszczoną gorzką czekoladą, przez co wyszły takie łaciate krówki.😋 Taki deser sprawdzi się idealnie jako przekąska na przyjęcie. Często widuje, że poszukujecie przepisów na słodkości dla przedszkolaków i w takich przypadkach polecam właśnie ten przepis. Fajnie wygląda a każde
zdrowo i aktywniebyłam obok. Każdy racuch o innym kształcie, każdy obficie posypany cukrem pudrem! Coś wspaniałego. Do dziś mam w ustach ten smak, a do nich kubek ciepłego mleka wprost od krówki ;) Dziś skaza białkowa, laktoza oraz po prostu brak krów w każdym gospodarstwie na wsi uniemożliwiają dzieciom poznanie tych smaków, które zapamiętałam do dzisiaj. Racuchy smażę moim chłopakom
Z Majeczką w kuchniznalazłam na blogu Kulinarna Maniusia, kusiły od razu, więc wzięłam się za robotę:) Choć pamiętam z dzieciństwa tzw. “szyszki” przygotowywane dość podobnie, lecz z ryżu preparowanego i krówek, to ten przepis także przypadł mi do gustu. Zrobione, zjedzone, kto spróbował ten wie, że warto:) Polecam! SKŁADNIKI: 500 g płatków owsianych górskich 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru
Zasmakuj KuchniBananowa krówka bez pieczenia. Z herbatnikami i krakersami. Można powiedzieć, że to taki 3 bit z bananami. Niby niewielki dodatek, ale banany naprawdę robią różnicę w smaku. Bardzo dobre ciasto deserowe. Czytaj dalej
Arabeska waniliowazabawa! Cały czas staram się, by pojawiały się nowe konkursy, by móc nagrodzić i uszczęśliwić więcej osób. Na blogu wciąż trwa konkurs gdzie do wygrania jest 1 kg pysznych krówek, a niedługo pojawią się kolejne zabawy z nagrodami. Wracając do wyników obecnego konkursu… Gratuluję i czekam na dane do wysyłki od Pań: Sonia G. Margaretta J-Z Oliwia
Słodkie okruszkiMój przysmak z dzieciństwa :).Pamiętam jak moja mama robiła je z krówek lub irysów z dodatkiem czekolady i masła.Dzisiaj proponuję Wam połączenie masy kajmakowej z gorzką czekoladą i masłem.Czy może być prościej?Tylko trzy składniki + ryż preparowany.Ja dodatkowo jeszcze dodałam parę kropel amaretto (można dodać olejek rumowy).Zapraszam :). SKŁADNIKI 400 g masy kajmakowej 12--150g ryżu
Mała w garnku mieszamasę. Cały czas miksując dodajemy przestudzony budyń. Masę krówkową zanurzamy we wrzątku na kilka minut – sprawi to , że będzie się lepiej rozsmarowywać. CAŁOŚĆ : Dno blachy wykładamy herbatnikami. Rozsmarowujemy ciepłą krówkę. Przykrywamy warstwą krakersów. Pokrywamy masą budyniową. Przykrywamy resztą herbatników. Śmietanę kremówkę ubijamy ze śmietanfixem. Pokrywamy warstwę herbatnikową a na sam wierzch ścieramy czekoladę. Wkładamy do lodówki na kilka godzin ( najlepiej
Ostra na Słodkorazem skorzystałam z gotowego ciasta Krówka. W skład wchodzi mieszanka do upieczenia ciasta, zrobienia kremu oraz polewy. Udekorowałam je płatkami migdałowymi i galaretką. Gdy brakuje czasu można skorzystać z gotowych mieszanek. Czemu nie!? A upieczenie takiego ciasta też kosztuje sporo 'zachodu
Proste PotrawyUwielbiam takie ciasta, których przygotowanie jest dziecinnie łatwe. Słodka krówka z kakaowymi herbatnikami, masą budyniowo - galaretkową, a to wszystko delikatnie posypane wirórkami kokosowymi! Składniki: ok 200 g kakaowych herbatników, 3 szklanki mleka, 2 budynie waniliowe bez cukru, 2 galaretki brzoskwiniowe, 3 łyżeczki cukru, 200 g masła, masa krówkowa kakaowa 460g, 6 łyżek wiórek kokosowych Przygotowanie: W szklance mleka rozrabiamy budynie
Lena Gotuje