krokiety z mięsem - 686 przepisów (strona:14/46)

Krokiety z mięsem z rosołu i pieczarkami 149

Jeśli masz trochę mięsa z wcześniej ugotowanego rosołu i nie ma na nie już amatorów, to proponuję mięso wykorzystać do farszu. S kładniki : ok. 20 - 30

Proste Potrawy
Sposób na mięso z rosołu 183

minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Czasami po ugotowaniu rosołu zostaje mi mięso, którego nikt nie chce jeść.   Rodzinka nie przepada za gotowanym mięsem. Niekiedy robię z niego galart lub farsz do krokietów w przeciwnym razie podsuszone już mięsko zajada psinka. Nie tym razem!!! Dałam się na sposób. Składniki: Pozostałe mięso z rosołu: skrzydełka, ćwiartki Bułka tarta Jajka

W garach u Gosi
PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ- TATY MIRKA 186

Pierogi z mięsem i kapustą idealne zrobione przez Mojego Tatę. Polecam każdemu. To moja propozycja na Święta:)  SKŁADNIKI: Farsz 1.5 kg łopatki 2 kg kapusty

Gotowanie Patki
Krokiety z mięsem i kapustą 202

kolejna, sprawdzona świąteczna propozycja. Krokiety z kiszoną kapustą, papryką i mięsem idealne do czerwonego barszczu i do bożonarodzeniowego menu. Tym razem gotuje Mama Agnieszka. 2 h ok. 18 szt. Składniki: farsz kapusta kiszony (litrowy słoik) mięso gotowane z rosołu ok 0,5 kg 2 czerwone papryki 4 większe cebule sól, pieprz naleśniki 0,5 l mleka 1 szklanka wody

Ania i Marcin gotują
Ciasto pierogowe.Pierogi z mięsem 171

wiśniami, truskawkami i czym się jeszcze da. Natomiast jeżeli zostanie nam np. z rosołu mięsko to warto również taki farsz przyrządzić. Ja wykorzystuję go również do krokietów lub do pyzów. ok 40dkg mięsa ugotowanego 1 cebula zrumieniona na maśle 1/2 szkl. wywaru, w którym gotowało się mięsko pieprz i sól do smaku ewentualnie warzywa z wywaru Mięso i zrumienioną

Maślane ciasteczko
KROKIETY Z WOŁOWINĄ I MOZZARELLĄ 199

patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju. Chochelką nakładaj porcje ciasta na naleśniki. U mnie wyszło 8 naleśników. W głębokiej patelni podsmaż mięso oraz pozostałe składniki. Ser dodaj pod sam koniec. Faszeruj naleśnika i zawijaj. Następnie na patelni rozgrzej olej. Krokiety obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż z obu stron nie zapominając o bokach :) Krokiety podałam z jogurtem naturalnym

ClauditteMissCooking
Sajgonki z mięsem i warzywami 299

miękkości. Do miski przekładamy mięso, dodajemy warzywa, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Szatkujemy drobno kapustę pekińską. Papier ryżowy namaczamy, układamy na nim porcję warzyw z mięsem i kapustę pekińską, składamy jak krokieta. Smażmy na rozgrzanym oleju po kilka minut z dwóch stron. Do przygotowania sajgonek użyłam papieru ryżowego, który otrzymałyśmy w ramach

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Krokiety z wątróbką drobiową w cieście filo 197

krokiety, smarujemy masłem i pieczemy około 20 -30 min, w temp. 180*C Podajemy ciepłe z czerwonym barszczem. Moje uwagi : Wątróbkę przed smażeniem moczyłam około 30 min. w mleku, a potem osaczyłam na sicie. Każdy z podanych głównych składników tj. wątróbkę, cebulę i pieczarki smażyłam oddzielnie. A pokrojony czosnek razem z cebulą. Wątróbkę smażyłam tylko do momentu, aż mięso straciło(...)wczorajszego obiadu to spróbujmy dodać bułkę tartą :) Płat ciasta filo miał wielkość 37 x 35 cm. Czas przygotowania około 70 min, z tej ilości składników wyszło mi 20 krokietów. Krokiety z wątróbką drobiową na cieście filo mogą być smaczną  alternatywą dla tradycyjnych krokietów czy pasztecików. Robiłam krokiety z pojedynczego płata i z podwójnego, te z podwójnego były bardziej chrupiące

Proste Potrawy
Rosół 218

się zbyt tłusty, to po wystudzeniu możemy zebrać zastygnięte oczka. Bardzo ważnym elementem rosołu jest makaron. Najlepiej przygotować go samemu. Przepis znajdziecie na naszym blogu:) Mięso z rosołu możemy wykorzystać do przygotowania pysznych krokietów wg przepisu Ani. Nic nie powinno się zmarnować. Przy stworzeniu wpisu pomogła mi książka “Poradnik pani domu” Rosół Drukuj przepis Drukuj z głównym zdjęciem

CoolinarniePL
Krokiety z cukinią 235

Przyjemna i lżejsza w smaku odmiana krokietów, które w swoim wnętrzu zamiast ciężkiego mięsa i wzdymającej kapusty skrywa pełną słońca cukinię. Warto wypróbować przy okazji swoich zbiorów! Składniki: Na ok 10 sztuk Naleśniki: 300ml mleka 2% 100ml wody mineralnej niegazowanej 50ml oleju rzepakowego 1 jajko 1/2 łyżeczki soli ok 200g mąki pszennej Farsz: 1 kg obranej i wydrążonej cukinii(...)oliwek 50ml wody 80 ml słodkiej śmietanki 30% 100g śmietankowego serka topionego sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 2 jajka 1/2 szklanki mąki 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia krokietów Ewentualnie: 1 łyżka wody 1/4 szklanki wody Sposób przygotowania: Składniki na naleśniki umieszczamy w jednym garnku i miksujemy. Na rozgrzanej patelni o śr. ok 26cm smażymy cienkie naleśniki.  Obraną

Kuchnia w czekoladzie
Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym 200

cebulę oraz przyprawy. Mieszamy ręką aby wszystkie składniki równomiernie się wymieszały. Od kapusty odrywamy delikatnie liście, zgrubiałe ich części ścinamy.  Na liściach układamy porcje mięsa (wielkości dłoni) i zawijamy w podobny sposób jak krokiety (najpierw w rulonik a następnie zawijamy końcówki pod spód gołąbka). Liście, które się porwały oraz małe, które nie nadają się do zawijania mięsa układamy

Qchnia po prostu
KROKIETY ZIEMNIACZANE Z FARSZEM PIECZARKOWYM 195

wiecie co z nimi zrobić? Proponuję pyszne krokiety ziemniaczane, u mnie były z farszem pieczarkowym, ale Wy możecie je przygotować z parówką, mięsem, farszem z kapusty kiszonej lub z każdym innym nadzieniem. Polecam :) Do krokietów wykorzystałam farsz pieczarkowy od  Ole! Składniki: * 1 kg ugotowanych ziemniaków * 1/3 szklanki mąki pszennej * 1/4 cebuli * 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki * garść startego

Zrób to smacznie
Krokiety z mięsem mielonym i pieczarkami. 321

Składniki: Farsz: ( z tej ilości farszu wychodzi 8 krokietów) 380g pieczarek, 3 średnie cebule (235g po obraniu), 0,5 kg mięsa mielonego, mała główka czosnku, sól, pieprz, majeranek, bazylia, vegeta (niekoniecznie), olej do smażenia. Naleśniki: Tu przepis  lub według własnego. Panierka: 2 jajka,  bułka tarta, olej do smażenia. Przygotowanie: Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć

W kuchni u Moniki