Na Wigilię i Święta nie może zabraknąć ryby. To taki kręgosłup wigilijnego menu – nie da się tego punktu obejść. Tak więc nie walczmy –
Szybko Tanio SmacznieChwalę się :) Właśnie się dowiedziałam, że jestem jedną z kilku osób które wygrały w konkursie #AkademiaSmaku :) Akademia Smaku i Bosch Idę na warsztaty #ryby i #owoce
Jemy PijemyGdy tak zapytać mnie o ulubione śniadania – bez zastanowienia odpowiedziałabym PŁATKI. Od wielu wielu lat nie wyobrażam sobie innego śniadania niż micha wypełniona nimi po
Ostra na SłodkoOwoce morza ,podsmażamy na soku z limonki dodając czosnek. Po upływie 1 minuty dodajemy papryczkę i szczypiorek Następnie sos u chilli wedle uznania, mieszamy I Smażymy do czasu aż krewetka zmieni swój kolor. Smacznego
Viola cooks with passionSurf and turf, czyli mięso i owoce morza. Mięso – najczęściej wołowe, a owoce morza – to już różnie. My postawiliśmy na polską świnię. A dokładniej
slodkokwasnaplNa diecie może być smacznie. Dowodem na to jest zupa pomidorowa z owocami morza i dorszem. Szybka w przygotowaniu, sycąca i do tego zdrowa. Można ją
Bernika - moj kulinarny pamietnikBardzo efektowne i pyszne danie, zrobi wrażenie na gościach i domownikach. Jest to duża porcja, można zrobić z połowy. Użyć formy o średnicy 35 cm. Bułki
Kuchnia PokoleńNic już nie jest w stanie powstrzymać rozpędzonej wiosny, która oprócz eksplozji kolorów i zapachów kwiecia, przyniesie zielone połacie zielska wszelakiego. Nie od dziś wiadomo, że
Wiszniówkatłusta i syta. Jednak całe danie pozostawiło miły ślad w pamięci i na pewno duże doznanie wizualne. Jako pierwsze danie główne pan Grzegorz podał nam rozgrzewającą tajską zupę z krewetką, pieczarkami i marynowanymi warzywami. Było to dla nas dużym zdziwieniem gdyż w upalny dzień zupa z mleczkiem kokosowym i pikantnymi przyprawami sporo podniosła nam temperaturę jednak podano ją w bardzo
sierotka maRysia w kuchnichipsy też niczego sobie, nie ociekały tłuszczem i były idealnie chrupiące – brakowało tylko do nich jakiegoś ciekawego dipu. W ramach przystawek zostaliśmy również poczęstowani tempurą, w czterech odsłonach: krab, krewetka, kalmar i chyba najlepszy, batat (38,70zł). Ten ostatni przypadł do gustu nie tylko przeciwnikom owoców morza – batat był rzeczywiście ciekawy, idealnie słodki, mięciutki, a podany w chrupiącej skorupce. Dobre
Fill The BowlOd jakiegoś czasu co chwila w internecie natykaliśmy się na koreańską zupę z owocami morza. I jakoś tak cały czas mieliśmy ją z tyłu głowy. Spotykaliśmy
slodkokwasnaplchipsy też niczego sobie, nie ociekały tłuszczem i były idealnie chrupiące – brakowało tylko do nich jakiegoś ciekawego dipu. W ramach przystawek zostaliśmy również poczęstowani tempurą, w czterech odsłonach: krab, krewetka, kalmar i chyba najlepszy, batat (38,70zł). Ten ostatni przypadł do gustu nie tylko przeciwnikom owoców morza – batat był rzeczywiście ciekawy, idealnie słodki, mięciutki, a podany w chrupiącej skorupce. Dobre
Fill The Bowlładnie i dobrze smakować. Odwiedziłam wirtualnie New Kansai Sushi Bar , zamówiłam min. Shybki Sushi Normal ( 14 x Futosakeyaki, 6 x maki z grillowanym łososiem, 8 x tempura ebi z krewetką w tempurze, avocado i serkiem philadelphia) i mam Ci drogi czytelniku do powiedzenia tylko jedno: Mniam. Proporcje jak widać idealne, wygląd na 5 z plusem, smak boski. Mogę śmiało polecić
Wielki apetytsię wam moje posty. :) Dzisiaj mam bardzo zabiegany dzień, więc nie mogę już nic więcej napisać. Obiecuje jednak, że w następnych postach odpokutuje. A na razie łapcie pozytywną krewetkę
Smiling ShrimpLangustynka to inaczej homarzec, wyglądem przypomina krewetkę, jednak to zupełnie inny gatunek. Ceniony za delikatne mięso i pyszny smak. Zapraszam do spróbowania tego drapieżcy i samotnika. Smakuje wybornie. SKŁADNIKI: - langustynki w pancerzach (4 na osobę) - pomelo (obrane z błonek- 2 cząstki na porcję) - łyżka masła - kawałek imbiru - ząbek czosnku na porcję - 20 ml białego rumu na porcję - łyżka masła - sól
Kuchnia bezglutenowa Loli