tłusta i syta. Jednak całe danie pozostawiło miły ślad w pamięci i na pewno duże doznanie wizualne. Jako pierwsze danie główne pan Grzegorz podał nam rozgrzewającą tajską zupę z krewetką, pieczarkami i marynowanymi warzywami. Było to dla nas dużym zdziwieniem gdyż w upalny dzień zupa z mleczkiem kokosowym i pikantnymi przyprawami sporo podniosła nam temperaturę jednak podano ją w bardzo
sierotka maRysia w kuchniOd jakiegoś czasu co chwila w internecie natykaliśmy się na koreańską zupę z owocami morza. I jakoś tak cały czas mieliśmy ją z tyłu głowy. Spotykaliśmy
slodkokwasnaplładnie i dobrze smakować. Odwiedziłam wirtualnie New Kansai Sushi Bar , zamówiłam min. Shybki Sushi Normal ( 14 x Futosakeyaki, 6 x maki z grillowanym łososiem, 8 x tempura ebi z krewetką w tempurze, avocado i serkiem philadelphia) i mam Ci drogi czytelniku do powiedzenia tylko jedno: Mniam. Proporcje jak widać idealne, wygląd na 5 z plusem, smak boski. Mogę śmiało polecić
Wielki apetytsię wam moje posty. :) Dzisiaj mam bardzo zabiegany dzień, więc nie mogę już nic więcej napisać. Obiecuje jednak, że w następnych postach odpokutuje. A na razie łapcie pozytywną krewetkę
Smiling ShrimpLangustynka to inaczej homarzec, wyglądem przypomina krewetkę, jednak to zupełnie inny gatunek. Ceniony za delikatne mięso i pyszny smak. Zapraszam do spróbowania tego drapieżcy i samotnika. Smakuje wybornie. SKŁADNIKI: - langustynki w pancerzach (4 na osobę) - pomelo (obrane z błonek- 2 cząstki na porcję) - łyżka masła - kawałek imbiru - ząbek czosnku na porcję - 20 ml białego rumu na porcję - łyżka masła - sól
Kuchnia bezglutenowa LoliPlacuszki (w naszym przypadku bardziej placki), czyli bardzo polskie danie. Na śniadanie, na kolację i na obiad. Ale u nas w zupełnie innej formie i z
slodkokwasnaplDzisiaj danie kolacyjne lub śniadaniowe, lub przystawka imprezowa. W każdym przypadku sprawdzi się w 100%. Proste do przygotowania, a przy okazji naprawdę smaczne i przywołujące letnie
slodkokwasnaplWciągu paru dni zrobiło się cholernie zimno. Zimno, buro i nieprzyjemnie. W takim razie trzeba się rozgrzać. Znamy rożne sposoby rozgrzewania się, ale akurat taki, który
slodkokwasnaplTo już jutro – ten wielki, wyczekany dzień, kiedy to w Krakowie przy ul. Lotniczej 1 w MDK Dom Harcerza dziesiątki fantastycznych kucharzy ( zarówno profesjonalnych, jak
Ostra na SłodkoJakiś czas temu znajomy wrócił z dalekiej wyprawy i przywiózł ze sobą mnóstwo smakołyków. A nam udało się zwabić go z całą rodziną do naszego domu
slodkokwasnaplgrze miejskiej przystąpiłyśmy z Kesją do pałaszowania. Ten dzień był zdecydowanie bardziej interesujący, chociaż zdarzyły się również wpadki. A oto wyniki: 1. Gejsza sushi 10/10 pkt Happy roll, czyli krewetka w tempurze, serek, tamago, ogórek, tykwa i rzepa, na zewnątrz kiwi, sos u nagi i mango Nie przepadam szczególnie za sushi. Zwyczajnie do mnie nie przemawia. Z pewną rezerwą wkroczyłam
Życie zamknięte w smakuPodczas jednego z rzadkich wieczorów w gronie znajomych zeszło na temat kulinarny. Przypomniałam sobie jedzone na Festiwalu Dobrego Smaku 2014 danie: Happy Roll, czyli krewetka w tempurze, serek, tamago, ogórek, tykwa i rzepa, na zewnątrz kiwi, sos u nagi i mango. I zapragnęłam zjeść coś podobnego. Ale, że była już 22, a zasobność mojego portfela nie pozwalała
Życie zamknięte w smakuPonad dwa tygodnie dane nam było spędzić w tym roku na Bałkanach, w których zakochaliśmy się rok temu. Zwiedzaliśmy Bośnię i Hercegowinę - głównie Hercegowinę - wodospady Kravice
Moje Kuchenne RewelacjeTrochę mnie nie było ale już wróciłam z głową pełną pomysłów. Prawie miesiąc w Tajlandii sprawił, że zakochałam się w tamtejszej kuchni, mocno mnie zainspirowała i
Jemy PijemySzparagowy sezon czas zacząć. My ciągle zapętleni w zielone curry, więc dzisiaj znowu skorzystamy z domowej pasty. Ale obiecujemy, że to już ostatni raz (przynajmniej na
slodkokwasnapl