warzyw na patelnie – w zależności od upodobań. Zapraszam Was na ten prosty przepis. Smacznego! Zobacz też: Jednogarnkowa ryba z ryżem Szybki ryż z brokułami i marchewką Czosnkowe krewetki z ryżem Przepis na tofu z warzywami i ryżem Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 30 minut Składniki 180 g tofu naturalnego 2 ząbki czosnku średnia cebula czerwona papryka połowa
Kuchnia Bazyliikiełbasą Koziołki z parówek Sałatka Tabule z jarmużem i pomarańczą czerwoną Kanapka z boczkiem BLT Kanapka z masłem orzechowym i bananem Koreczki z szynką dojrzewającą Pieczone jabłka w boczku Krewetki po katalońsku Bruschetta czyli włoskie grzanki Wrapy z tuńczykiem i awokado Quesadilla z szynką Pszenno-owsiane pieczywo chrupkie z patelni Proziaki – bieszczadzkie bułeczki na sodzie – przepis i film Owsianka
Dorota Smakujesprawdzą się nie tylko do marokańskich dań, ale również do naszych dań mięsnych, sosów czy sałatek. Dobrze łączą się też z chrzanem jako sos w amerykańskim stylu, np. do krewetek. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przetwory oraz inne przepisy kuchni marokańskiej. Składniki : 10 niewoskowanych cytryn Ciepła woda 7 łyżeczek soli morskiej 10 ziarenek pieprzu 6 listków laurowych
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnepietruszki i rukoli Penne z pesto z rukoli Makaron z boczkiem i szałwią makaron z kiełbasą smażone kiełbaski z cebulą . Sos paprykowy z mięsem mielonym do makaronu lub klusek Krewetki z serem rokpol, makaronem i pietruszką Grillowany kotlet z kurczaka z pieczarkami, kalafiorem i pomidorami Zrazy faszerowane z mięsa mielonego Stripsy ze schabu Papryka faszerowana pieczarkami i kuskus Kotlety
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOstatnio były krewetki, teraz czas na rybę! Jestem wielką fanką ryb, zwłaszcza w wydaniu azjatyckim, ale niestety nie mogę ich jeść tak często jak bym chciała. Korzystając z okazji, że udało się coś upichcić oczywiście dzielę się z Wami przepisem! Dziś na talerzu łosoś w miodowo-czosnkowej glazurze. Delikatna ryba, pyszny sos z nutą orientu – to jest
Mostek w kuchnizestaw łososia z ananasem, który smakuje niezwykle wybornie. Spróbujcie również innych przepisów na szaszłyki, które znajdziecie u mnie na blogu: – sałatka warzywna z szaszłykiem z krewetek , – wegańskie szaszłyki z tempehu , – szaszłyki z młodych ziemniaków z sosem tzatziki , – pieczone szaszłyki z piersi indyka . Składniki na 4-6 porcji: – 400-500g filetu ze świeżego łososia
Be Fit Be Strongciekawy słodko – słony smak, lekko pikantny, kto by sie spodziewał że powidła śliwkowe tak dobrze zagrają z sosem sojowym. Sos ten można podać jako dip do maczania sajgonek , krewetek smażonych , chipsów krewetkowych, kalmarów smażonych , kurczaka satay – świetnie się też sprawdzi do kanapek np z wieprzowiną. Polecam! PRZEPIS SOS HOISIN DO SAJGONEK Składniki na sos hoisin do sajgonek
Dorota Smakujewięcej, bo ten składnik jest bardzo ciekawy w smaku. A co to takiego ? A jest to tajska pasta chili, która składa się między innymi z papryczek chili i suszonych krewetek. Do tego zawiera cebulę, czosnek i tamaryndowiec, a to wszystko zalane naturalnym olejem sojowym. Pasta ma fajny pikantno-słodki smak. Jeśli jest ciekawy smaku tej pasty to udaj się
Ewa w kuchniFilet z indyka w pesto Domowe burgery - dla tych, którzy lubią biesiadować Coś ambitniejszego dla Panów ;-) Placki ziemniaczane z gulaszem Żeberka "lepkie palce" -pyszne! I coś lżejszego dla Pań Krewetki w sosie szampańskim COŚ SŁODKIEGO Sprawdzi się jako deser na Sylwestrze lub jako ciasto na Nowy Rok 1. Sernik chałwowy - bardzo fajne ciasto, mocno aromatyczne i wyjątkowe, takie którego
SMYKWKUCHNIoczywiście pyszne jedzenie. Królują tu tapas, zamawiamy więc patatas alioli (ziemniaki w sosie czosnkowym), boquerones en vinagre ( marynowane w occie małe sardele) oraz tortillę de camarones (omlet z malutkimi krewetkami). Do tego clara, czyli piwo z cytrynową fantą oraz jerez, czyli kieliszek sławnego andaluzyjskiego wina. Potem caf é con leche (kawa z mlekiem) i caf é cortado (kawa
Kulinarne przygody Gatityktóra została ugotowana w wywarze z suszonych grzybów ma niesamowity smak i aromat. Pstrąga można zastąpić karpiem, albo doradą. Do pstrąga faszerowanego kaszą można pod koniec pieczenia dodać kilka krewetek Pstrąg faszerowany kaszą i grzybami od dwóch lat jest stałym składnikiem naszego wigilijnego menu. Wcześniej przez lata piekliśmy faszerowanego tą samą metodą karpia – i był pyszny. Przerzucilismy się
Niedzielny kucharzdania… ** Nadziewane paluszki krabowe ** Mini tortille z papryką i ogórkiem ** Przekąska z jajkiem Składniki: ok. 150-200 g makaronu np. penne ok. 500 g mieszanki owoców morza (krewetki, małże, surimi) 4-5 kawałków suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów lub oliwy 3 łyżki siekanej natki pietruszki sól i pieprz Makaron ugotuj
Kulinarny S.O.S.dania… ** Nadziewane paluszki krabowe ** Mini tortille z papryką i ogórkiem ** Przekąska z jajkiem Składniki: ok. 150-200 g makaronu np. penne ok. 500 g mieszanki owoców morza (krewetki, małże, surimi) 4-5 kawałków suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów lub oliwy 3 łyżki siekanej natki pietruszki sól i pieprz Makaron ugotuj
Kulinarne S.O.S.tablicy Mendelejewa i bez wielu ceregieli. Z kilku łatwo dostępnych składników. Do domowych spring rolls i sajgonek . Do smażonych czy pieczonych ryb, żeberek, krewetek i kurczaka (np. tego , tego lub tego ), do panierowanego tofu. Do ryżu z warzywami albo nawet do maczania frytek . Domowa wersja sosu słodkie chili będzie zawsze lepsza niż ta kupiona w sklepie! Mój sposób
Karo in the Kitchen