pewno w dużej mierze dzięki niemu zawdzięcza swoją popularność. Tahina świetnie smakuje w daniach na ciepło i na zimno - poza hummusem, można ją dodać do zupy kremu, zrobić sos jogurtowy z jej dodatkiem, czy upichcić przy jej pomocy pyszny deser. Moja propozycja na dziś to sałatka z borkułów i pomarańczy z pysznym lekko słodkim sosem z tahiną i czarnuszką. Pycha
DefinicjaSmakuMało czasu wiec nie będę się rozpisywać.Teraz najważniejsza uwaga aby wszystko przygotować sobie zawczasu (przed krojeniem arbuza na blaty) czyli umyte owoce,listki miety,krem serkowy,karmel i winegret aby już w trakcie składania tortu już niczego nie szukać.Arbuz jest soczystym owocem więc będzie się "moczył" dlatego moja rada aby ograniczyć czas na niepotrzebne szukanie składników. Gotowy arbuzowy
Sztuka gotowania w/g SamiryUwielbiam zupy. I gotować, i jeść. Bo czy jest coś prostszego niż przygotowanie gorącej, aromatycznej zupy (najlepiej kremu), który zachwyci wszystkich domowników? Zupa nie musi być wymyślna, żeby oczarować podniebienia; zupa to taki comfort food chyba dla wszystkich. Gdy zajadamy się nią po powrocie z długiego, zimowego spaceru lub w jesienne popołudnie, gdy za oknem wiatr i deszcz. Co począć
Pożeraczka, czyli raz adobrzefilmie poniżej dowiesz się jak szybko i dokładnie wyskrobać miskę w której wcześniej przygotowywaliśmy ciasto czy krem. Trzeba tylko zaopatrzyć się w jeden mały przedmiot. Zapraszam na film. Życzę udanych wypieków
Przepisy i porady kulinarnekoperek i natkę pietruszki.Wszystkie składniki dokładnie miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę doprawiamy musztardą, odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i całość jeszcze raz ze sobą łączymy. Tak przygotowanym kremem napełniamy połówki ogórków najlepiej przy pomocy rękawa cukierniczego. Gotowe przekąski dekorujemy koperkiem
Smakowite DaniaStaramy się nie dopuścić do wrzenia. Cały czas mieszamy. Następnie odstawiamy pod przykryciem do całkowitego wystudzenia. Kiedy mleko jest już zimne przecedzamy przez siteczko. Gotowym aromatyzowanym mlekiem wzbogacamy smak kremów np. do babeczek, muffinek, tortów. /inspiracja przepisu: Jamie Oliver’s FOOD Tube „Sezonowe Słodkości” Cupcake Jemma
Domowy Smak Jedzeniachwili gdy zobaczyłam to ciasto wiedziałam że je przygotuje, nie tylko wygląda rewelacyjnie ale też tak smakuje. W moje wersji, nie odważyłam się przygotować kremu czekoladowo - twarożkowego jak to jest w oryginale, zastąpiłam go masą z bitej śmietany oraz mascarpone. Kostka BRW - Black Red White czyli Czarny spód z ciasteczek oreo Biała masa mascarpone oraz Czerwona galaretka z owocami. SPOSÓB
RAROSSAnaleśnikowe i dokładnie rozprowadzamy po całej patelni. Jeśli smażycie naleśniki na teflonowej patelni nie trzeba dodatkowo dodawać żadnego tłuszczu – wystarczy ten, który jest w cieście. Gotowe naleśniki smarujemy kremem czekoladowym (np. Nutellą ;) i układamy pokrojone na kawałki banany – warto je skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercylife, za przepis na Ciasto czekoladowe z orzechowym ślimakiem Agnieszka, blog Apetyczna babeczka, za przepis na ciasto Słodka pomarańcza Diana, blog Mienta blog, za przepis na Jogurtowe ciasto z kremem kokosowo-jagodowym i czekoladą Wszystkim z całego serca najmocniej gratuluję i proszę jeszcze raz o wiadomość mailową, w celu potwierdzenia zgodności danych do wysyłki nagród! Ale to nie wszystko!!! Wszyscy
Ostra na Słodkospód z orzechami laskowymi, kremowa masa z serka mascarpone z dodatkiem jogurtu greckiego i dużo świeżych jagód i truskawek pokryte cieniutką warstwą Tortengussu, zamiast ciężkiej galaretki. Spód wystarczy zmiksować, krem wymieszać, rozpuścić Tortenguss i pyszny torcik gotowy. Zamiast piekarnika, ciasto z lodówki. Polecam! Składniki na spód: 50 g orzechów laskowych 80 g sucharków lub herbatników 60 g masła Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!znikają jeden po drugim. Z tego wniosek, że smakowały. Składniki na 12 średnich ptysi ciasto 4 jajka 200 g mąki 80 g masła 250 ml wody szczypta soli Krem 500 ml śmietany kremówki 36 % 3 łyżki cukru pudru lub według własnego smaku cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto W garnku zagotować wodę z masłem i szczyptą soli. Dodać
O kuchni z uczuciemdane, a jednak dość słodkie, tyle, że to taka naturalna słodycz, bardzo przyjemna. Myślę, że fajnie by smakowała z chipsem z wędzonego boczku. Ale to sprawdzę przy następnej okazji. Krem z kalarepy składniki 2 kalarepy 1 korzeń pietruszki (średniej wielkości lub 2 małe) 1 por (tylko biała część) bulion warzywny śmietana 18% sól, pieprz 1 łyżka masła - opcjonalnie zielony groszek
Przysmaki Karolkigorącej wody. Odstawić do wystygnięcia - pilnować, żeby galaretka się nie zsiadła. Śmietankę ubić na sztywno. Do ubitej śmietanki wlewać cienkim strumieniem ostygniętą galaretkę - miksować na małych obrotach. Tak przygotowany krem wyłożyć na ciasto. Pozostałe galaretki rozpuścić w 750ml gorącej wody. Lekko tężejącą galaretkę wyłożyć na wierzch ciasta. Tak przygotowane ciasto Shrek dobrze schłodzić w lodówce - minimum 4 godziny. Smacznego
kolorowotorcikowocieście jest właśnie utrafić ten moment, gdy galaretka zaczyna tężeć. Wylewamy bowiem galaretkę bezpośrednio na kruchy spód, na którym układamy wcześniej owoce, w tym cieście nie ma żadnego kremu. Galaretka musi być na tyle gęsta by nie nasączyła nam spodu. Po wstawieniu chłodnej galaretki do lodówki musimy kontrolować jej stan, bo wystarczy moment i będzie już zbyt sztywna. Piekłam
Smaczne Zdrowesmaku). Do miseczki nakładamy biszkopt który zalewamy musem truskawkowym. Kremówkę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy serek naturalny. Całość delikatnie mieszamy. Na nałożony do miseczki mus truskawkowy nakładamy krem śmietankowy. Pozostałe truskawki troimy w poprzek i układamy na śmietance. Podany przepis wystarcza na przygotowanie 4 porcji. Smacznego
paapilotkaa