Składniki: pęczek marchewki 2 litry bulionu drobiowego 2- 3 łyżki lubczyku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 ząbek czosnku 0,5 kubka tartego Parmiggiano reggiano 1
Luźna Kuchniapapierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego stygnięcia. Następnie przekrawamy (najlepiej następnego dnia) na trzy blaty. składniki na krem czekoladowo kawowy: 1 opakowanie budyniu czekoladowego 500 ml mleka 125 g cukru 20 g kawy naturalnej, zmielonej 250 ml wody, gorącej 200 g miękkiego masła wykonanie: Kawę parzymy w gorącej wodzie
Domowy Smak Jedzeniawczorajszym trzynastokilometrowym spacerze z mamą nie czuję nóg.. może dziś na basen? Jako była pływaczka muszę utrzymać formę :) Propozycja na zdrowy i nietypowy w smaku krem, którym można smarować chleb, można dodawać do jogurtu, twarogu, owsianki.. Pewnie można dodawać go do innych pysznych rzeczy na które nie wpadłam. Awokado świetnie nadaje się do koktajli, sałatek, ciast, wręcz
Be Fit Be Strongsałatę i ziemniaki, dusimy 5 minut, solimy do smaku, po czym wlewamy rosół i gotujemy 15-20 minut, następnie wrzucamy serki, mieszamy aż się roztopią , zupę miksujemy blenderem na krem, doprawiamy gałką oraz białym pieprzem, zaciągamy śmietaną. Podajemy posypaną np natką pietruszki. Smacznego;-) Ps.Zapraszam do krainy pysznych serów Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach gdzie znajdziecie szeroki asortyment serów typu holenderskiego
Wanilia i Kardamonliceum u moich koleżanek, zachwyciło mnie swoją lekką konsystencją i aksamitnym smakiem, zwieńczonym czekoladową polewą. Jest to także ulubione ciasto mojej mamy. Z pozoru banalny biszkopt, jabłka i krem budyniowy ale razem stanowią trio, które sprawdziło się już przy wielu okazjach, zapraszam Was do wypróbowania. Biszkopt 3 jaja 1/2 szkl cukru 1/2 szkl. mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Cynamonowe szczęściewiągnie całe mleko i wciąż będzie twarda, należy dolać więcej mleka (jeśli wrzuciliśmy laskę wanilii do kaszy należy ją na tym etapie wyjąć). Dosładzamy masę i miksujemy na gładki krem. Jeśli masa jest zbyt gęsta dolewamy mleka i miksujemy dalej. Całość powinna mieć konsystencję niezbyt gęstego budyniu. Tak przygotowany budyń jaglany już można zajadać z ulubionymi owocami, ale jeszcze lepszy
DefinicjaSmakusię w masło dodajemy do nich wanilię oraz miód/ksylitol i dalej miksujemy. Następnie dosypujemy mleko w proszku i dolewamy mleko laskowe lub wodę, miksujemy aż do uzyskania gładkiego kremu. W razie potrzeby dolewamy więcej mleka laskowego (lub wody). Przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce do 7 dni, choć myślę że do tego czasu nie doczeka :) Smacznego
DefinicjaSmakupokroić w kostkę. Warzywa zalać taką ilością wody, aby je zakryły. Ugotować do miękkości. Serek pokruszyć, dodać do warzyw. Całość delikatnie mieszać do czasu rozpuszczenia serka. Zupę zmiksować na krem, doprawić solą, pieprzem ziołowym i papryką. Zupę można udekorować posiekaną natką pietruszki i podawać z groszkiem ptysiowym. Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakumożemy zająć się w tym czasie czymś innym. Równie szybko można wykonać inne zupy, jednak tam potrzebujemy już konkretnych składników, ale polecam także zupę pomarańczową czy sezonową zupę-krem ze szparagów . 3. Makaron z suszonymi pomidorami i oliwkami Kolejną błyskawiczną opcją jest połączenie makaronu z suszonymi pomidorami, oliwkami i tofu (chociaż bez tofu również dobrze smakuje). Całość zajmuje naprawdę mało
Bananowe Polezalej gorącym bulionem lub wodą i gotuj kolejne 15 minut. Zdejmij z ognia, dodaj mleko kokosowe, starty imbir oraz skórkę cytrynową i zmiksuj za pomocą blendera na gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przelej zupę na talerze i podawaj udekorowaną zieloną pastą. 4 porcje Jeżeli pozostało Ci trochę pesto, przełóż go do słoiczka, powierzchnię zalej odrobiną oliwy
Roślinna - blog wegańskiłyżek * miód – 1 łyżeczka * syrop malinowy – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Świeżą sałatę mieszamy z pokruszonym serem halloumi i pokrojonymi pomidorkami. Dodajemy szynkę parmeńską i polewamy kremem zrobionym z octu balsamicznego, miodu i syropu malinowego. Tak jak już mówiłam idealnym dodatkiem jest szklanka soku pomarańczowego, która nie tylko doda energii, ale też zaspokoi jedną z 5 porcji warzyw
Ostra na Słodkouzyskania jednolitej kremowej konsystencji. Wlewamy sok z cytryny i chwilę gotujemy, cały czas mieszając aby nie poparzyć się bulgocącą masą :) Boczek kroimy w drobne paski, smażymy. Dekorujemy nim krem. Smacznego
Jemy PijemySezon na dynie dopiero się zaczyna, dlatego przy takiej aurze jaką mamy w tej chwili za oknem, polecam mój słoneczny krem. 3/4 średniej dyni ( obranej i oczyszczonej z pestek ) 1 litr bulionu ( może być z kurczaka a może być vege) kilka łyżek masła jogurt naturalny 3-4 marchewki 1 pietruszka 2 ziemniaki 2 duże cebule 4 ząbki czosnku
Jemy Pijemygrudki za pomocą drewnianej łyżki lub kuli. Jeśli masa jest zbyt lejąca należy włożyć ją do lodówki by stężała. Masa nadaje się zarówno do ciast (jako warstwa kremu np jak tu z malinami) jak i do dekoracji babeczek czy tortów
Mania WypiekaniaOrzechowy krem z fasoli i banana*; z malinami *z masłem orzechowym Do wstania z łóżka i doczłapania się na te kilka godzin w szkole motywuje mnie jedynie kubek kawy i pyszne śniadanie w lodówce, dobrze, że już prawie koniec ;) Ask Facebook Przepis: 150-180g fasoli z puszki duży banan ok.40g masła orzechowego cynamon szczypta soli Wszystkie
More food, love and dreams