krem - 19817 przepisów (strona:520/1322)

Pieczona quinoa, krówka i sernik w jednym. 135

PIECZONA KOMOSA SERNIKOWA /1 porcja/ 50 g komosy ryżowej szczypta soli łyżeczka pasty waniliowej łyżka syropu z kwiatu kokosa łyżka kremu dulce de leche jajko 125 g twarogu mielonego (pół kostki) czekoladowe guziczki do dekoracji Kaszę przepłukać, ugotować według przepisu na opakowaniu. Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez całą noc) zmiksować z twarogiem, jajkiem, solą, syropem i pastą(...)waniliową. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Część masy przelać do kokilki, włożyć łyżkę kremu, przykryć pozostałą częścią. Po wierzchu posypać czekoladowymi guziczkami. Zapiekać przez ok. 20 minut (u mnie tryb "ciasto") Ostudzić i podawać z dowolnymi dodatkami

Poranek na słodko
Morelowy pudding ryżowy! 162

pistacjami i malinami MORELOWY RYŻ NA MLEKU KOKOSOWYM /przepis własny/ Składniki: 5 łyżek ryżu arborio (dobrze sprawdzi się też jaśminowy) 250 ml mleka 100 ml mleka kokosowego bio łyżka kremu kokosowego  kopiasta łyżeczka mąki kokosowej bio szczypta soli 2 łyżki syropu klonowego 3 namoczone w mleku morele niesiarkowane mini banan kopiasta łyżeczka masła kakaowego bio Przygotowanie: Mleko zagotować(...)rondelku. Wsypać ryż wraz z solą i dobrze rozprowadzić. Gotować do czasu, aż wchłonie cały płyn. Następnie dodać pokrojone morele, krem kokosowy i syrop. Na koniec zagęścić mąką kokosową. Na patelni rozpuścić masło kakaowe. Banana przekroić na pół i smażyć na małym ogniu, uważając by się nie przypalił. Ryż przełożyć do miseczki, udekorować smażonym bananem i innymi, dowolnymi dodatkami. Smacznego

Poranek na słodko
Kawowe ciasto z dynią i jabłkiem. 138

komosy ryżowej 50 ml espresso Cafe Natura* szczypta soli jajko 1/3 łyżeczki sody 2 łyżki syropu z agawy średniej wielkości jabłko pokrojone w kostkę masło kakaowe do natłuszczenia naczynka krem czekoladowy do podania Wszystkie składniki oprócz jabłka zmiksować za pomocą  robota kuchennego na gładką masę, która powinna być puszysta i gęsta. Następnie dodać jabłko i wymieszać. Piekarnik nagrzać(...)stopni.  Ciasto przelać do natłuszczonego naczynia, udekorować i piec około 20 minut.  Podawać po ostudzeniu z kremem czekoladowym. Smacznego! * Kawę ziarnistą Cafe Natura możecie dostać w sklepie internetowym

Poranek na słodko
Makaron z białym serem i owocami. 151

miętowo-melonowa MAKARON Z SEREM I OWOCAMI /przepis własny/ 100 g rurek ukośnych z błonnikiem owsianym (całe opakowanie) banan garść malin garść truskawek garść czerwonej porzeczki 2 łyżki  kremu z kasztanów jadalnych bio 30 ml syropu daktylowego szczypta ekologicznej czarnuszki pół kostki twarogu mielonego (125 g) Makaron ugotować ze szczyptą soli według przepisu podanego na opakowaniu. W rondelku umieścić(...)truskawki i porzeczki, podlać odrobiną wody i zagotować. Gotować do czasu, aż owoce rozpadną się i utworzą gęsty sos. Następnie dodać krem z kasztanów, syrop i czarnuszkę. Ugotowany makaron przełożyć do rondelka, dokładnie wymieszać z sosem i podgrzać. Przełożyć na talerz, udekorować malinami, pokrojonym w plastry bananem i twarogiem. Smacznego! Wszystkie składniki wyróżnione kursywą pochodzą z Fitloveboxa, którego subskrypcję możecie

Poranek na słodko
Czekoladowy krem jaglany. 136

Czekoladowy krem jaglany z puree z mango podany z serkiem naturalnym, malinami, plastrami kokosa i smakołykiem z suszonych fig, daktyli, moreli, migdałów oraz pomarańczy CZEKOLADOWY KREM JAGLANY /PRZEPIS WŁASNY/ 70 g płatków jaglanych 150 ml czekolady do picia Van Houten 250 ml mleka kokosowo - czekoladowego szczypta soli kilka kropli ekstraktu waniliowego 2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki syropu

Poranek na słodko
Proteinowy deser jaglany / nocna jaglanka. 216

That's the Whey" 1/3 łyżeczki cynamonu 2 łyżki syropu klonowego + owoce Jogurt połączyć z odżywką białkową, cynamonem i syropem klonowym. Następnie dodać popping i zmiksować na gładki krem. Na dnie szklanki umieścić część owoców, następnie krem jaglany i na wierzchu pozostałe owoce.  Wstawić na noc do lodówki. Rano udekorować i podawać. Smacznego! *** "Jagły" i odżywkę białkową znalazłam

Poranek na słodko
Placuszki z płatków teff (miłki abisyńskiej). 179

PLACUSZKI Z PŁATKÓW TEFF /przepis własny/ Składniki: 30 g płatków teff 30 g mąki pszennej graham łyżeczka oleju kokosowego łyżeczka kakao łyżeczka kremu czekoladowego z orzechów ziemnych Chufella 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia jajko łyżeczka naturalnego słodzidła (u mnie Goviosid - glikozydy stewiolowe) Do podania: maliny, figa, tahini jogurt naturalny wymieszany z olejem Sacha Inchi   i stewią w płynie(...)Płatki zalać wrzątkiem około 0,5 cm ponad ich poziom i wymieszać. Dodać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, słodzidło i wymieszać.  Na koniec dodać jajko i krem czekoladowy. Porządnie zmiksować i odstawić na 10 minut. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli będzie bardzo gęste, dodać odrobinę mleka. Smażyć na rozgrzanej, natłuszczonej patelni ok. 3 minut z każdej strony

Poranek na słodko
Fiskars Edge - Pięć razy na TAK! 205

warzyw kiedy ten mniejszy z zestawu jest poza zasięgiem ręki. Ciekawostką dla Was może okazać się fakt, że nóż do pieczywa idealnie kroi wszelkiego rodzaju torty i ciasta z kremem, lepiej niż te o gładkim ostrzu ;) Poważnie! Nóż szefa kuchni długość ostrza 19 cm. Nóż o tym kształcie długo był moim ulubionym, ale przez firmę Fiskars osobiście "przesiadłam" się(...)tylko do pomidorów! U nas jest to nóż do pomidorów, ogórków, kiwi, awokado, do krojenia bułek i jest fantastyczny do masła, znaczy się do smarowania pieczywa masłem, serkami, kremami itd.  Nóż do skrobania, długość ostrza 8 cm. Tak szczerze, to ja go nigdy nie używałam do skrobania. Ja nim obieram warzywa, kroję niewielkie warzywa na małej deseczce

Blondynka Gotuje
Tort truskawkowy 191

Biszkopt z kremem truskawkowym. Polecam na urodziny wszystkim urodzonym, tak jak ja, w sezonie truskawkowym. Przepis na blachę o średnicy 27 cm. Biszkopt: 8 jajek 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia masło i bułka tarta do wysmarowania i posypania formy Masa truskawkowa i bita śmietana do dekoracji: ok. 0,8 kg truskawek(...)niskich obrotach miksera do połączenia. Odstawić na około pół godziny do lodówki. Wystudzony biszkopt pokroić na trzy części. Układać warstwy: biszkopt, masa truskawkowa, pokrojone truskawki. Całość posmarować pozostałym kremem. Udekorować bitą śmietaną, truskawkami i utartą czekoladą

Bullio
Tiramisu owocowe 147

Biszkopty przełożone kremem z mascarpone oraz owocami. Letnia odmiana tiramisu. Najlepiej smakuje z truskawkami, malinami i borówkami. Z przepisu wychodzi duża porcja (wysoka tortownica o średnicy 26 cm). 2 opakowania podłużnych biszkoptów (2 x 200 g) 1 kg sera mascarpone 9 żółtek 3/4 szklanki cukru ok. 700 g owoców (truskawek, malin, borówek) 50 g mlecznej czekolady 1 szklanka syropu(...)mniejsze kawałki (zostawić trochę do ozdoby). Biszkopty maczać w przygotowanym sosie owocowym. W tortownicy układać po kolei: biszkopty, masę serową, owoce. Ułożyć trzy warstwy biszkoptów. Na ostatniej warstwie ułożyć krem i ozdobić startą czekoladą i owocami

Bullio
Zuppa ai funghi. Zupa krem z borowików i brązowych pieczarek z nutą lubczyku ,czerwonego pieprzu i parmezanu 196

uginają się od dobroci. Pomysłów na dania z grzybami w tle jest zapewne wiele! „ 1000 pomysłów, jedna Lubella”. Ja podaję przepis dość szybki ,na bardzo wykwintną jesienną zupę , prawie krem, gdyż tylko borowiki zostaną w niej zmiksowane.  Brązowa pieczarka zostanie poszatkowana i nie poddana miksowaniu.Dlaczego ten przepis? Ma on znaczenie bardzo sentymentalne. Pod Turynem urodziła się moja pierwsza córka(...)szatkujemy, ja robię to szybko w robocie. Dusimy na patelni na maśle. Pieczarki nie potrzebują dużo czasu. Cały grzybowy aromat tak na prawdę będzie z borowików. Na koniec łączymy krem z borowików z naszymi pieczarkami i zostawiamy chwilkę na gazie ,aby smaki sobą przeszły. To nie może być skomplikowane danie, gdyż Piemontczycy bardzo często gotują już przy gościach, którzy się

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa krem z pora 153

AmpedSense.OptimizeAdSpot('AP'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IR'); Opis: Zupa o kremowej konsystencji i delikatnym smaku. Zupa – krem z pora, to jednocześnie prostota i wyrafinowany smak. Jest to zupa do której świetnym dodatkiem będą wszystkie chrupiące rzeczy, np. groszek ptysiowy czy czosnkowe grzanki. Ogromną zaletą tego dania jest to, że szybko je przygotujemy, zupa jest niedroga oraz składniki są łatwo dostępne(...)szczyptą soli. Na koniec dodajemy śmietanę oraz posiekana natkę pietruszki. Podajemy w miseczkach z dodatkiem grzanek lub groszku ptysiowego. AmpedSense.OptimizeAdSpot('3L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3R'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Zupa krem z pora pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
HURRY CURRY W RESTAURANT WEEK – #instamix 208

Chrupiące ciasto wypełnione obficie ( po brzegi! ) farszem, podane z dodatkiem jogurtowego sosu. Obydwie wersje bardzo smaczne, ale wersja wege zdecydowanie bardziej ostra. Kolejno: Zupa marchewkowa z chilli i Pikantny krem z pomidorów. Obie zupy bardzo fajnie kremowe, sycące, idealnie gorące ( wspaniałe na jesień ). Marchewkowa delikatniejsza, natomiast krem z pomidorów zdecydowanie bardziej ostra. DANIA GŁÓWNE: Dhall Tadka – wegańskie curry

Ostra na Słodko
Delikatna zupa krem z dyni, kalarepy i nie tylko :-) 164

Dzisiaj kolejna zupa, tym razem krem z dyni, dodałam tez jedną kalarepę, ziemniaki, cebulę, czosnek, pietruszkę, przyprawiłam i wyszła bardzo delikatna, smaczna zupa. Mój syn jest fanem zup, teraz wraca zziębnięty ze szkoły, to dla niego najlepsza jest zupa. Rozgrzeje szybko, a jak są jeszcze w niej grzanki, albo słonecznik, to nie ma już nic lepszego :-). Z podanych proporcji wyszła(...)warzyw, solimy i gotujemy. W trakcie gotowania dodajemy zioła prowansalskie, mnie sypnęło się dość dużo. Jak warzywa są już miękkie, zdejmujemy garnek z gazu i blendujemy blenderem na gładki krem. Próbujemy, jeśli trzeba to jeszcze doprawiamy, dodajemy śmietanę i mieszamy. Podajemy z grzankami (ja kroję chleb, który już jest troszkę twardawy lub podsmażam słonecznik, wszystko na suchej patelni, bez dodatku

kruche babeczki
Odmiany dyni – jaką dynię wybrać? 269

nawet nie trzeba obierać skórki. Hokkaido to mała dynia w kształcie figi, najczęściej o intensywnym pomarańczowym kolorze. Lekko orzechowa w smaku jest to moja ulubiona dynia, z której przyrządzam krem dyniowy , słodki krem do naleśników. Mała dynia to również odmiana Sweet Dumpling. Przypomina ozdobną dynię. Owoce nie są duże, żółto białe z ciemnozielonym odcieniami i zaznaczonymi żebrami. Ponoć bardzo smaczna

codojedzenia