przygotować skórke cytrynową.Istnieje również inny sposób przerobienia skórki pomarańczowej.Należy ją ususzyc ,nastepnie zemleć w młynku do kawy.Wsypać pyłek pomarańczowy do słoiczka i nasączyć spirytusem.Używać do kremów i deserów
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Po swiatecznym obzarstwie czujemy sie ociezali.Dieta warzywna pozwoli to zmienic,np.jarmuz,asezon na jarmuz w pelni.To kultowe warzywo zwolennikow zdrowej diety,wielbionym takze przez wegetarian i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!polplasterki,wymieszac z sola,mocno ucisnac i odstawic.°Jablko obrac i zetrzec na grubych oczkach tarki,skropic sokiem z cytryny.°Lyzke soku z cytryny wymieszac z miodem na gladki krem i polaczyc z jogurtem.Sos ma miec slodko-winny smak.°Pora wymieszac z jablkiem,koperkiem i doprawionym sosem jogutrowym.Surowke podawac schlodzona.Smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Oto moj przepis na lekki ,bo bez zasmazki i tlustej smietany sos musztardowy.Jest swietnym dodatkiem do pieczonych mies,ryb i jajek.No i oczywiscie do sztuki miesa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!trzeba wiedziec,iz to blade,niedoceniane i zapomnane warzywo ma najwyzsze wartosci odzywcze sposrod wszystkich korzeniowych.Warto zatem zaprosic go do naszego stolu.Jakie wartosci,przeczytaj tutaj:klik.Na szybka zupe krem z pasternaku zapraszam tu:klik,a dzis na jarzynke z marchewka i pasternakiem.Skladniki na 2 porcje:3 marchweki-300 g2 korzenie pasternaku-200 g1 cebula1 lyzka masla gheesolszczypta cukruswiezo zmielona galka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!uzywam i bardzo lubie jego subtelny,lekko slodki posmak.Wiele drozdzowych buleczek upieklam juz z dodatkiem mleka kokosowego.W tej babce dodatkowo wykluczylam dodatek masla ,zastepujac je wylacznie tlustym,aksamitnym kremem kokosowym.Poniewaz smak i zapach mleka kokosowego jest bardzo ulotny,dodalam wiorki kokosowe,ktore ocalily delikatny kokosowy posmak.Babka pieknie urosla.Jest bardzo pulchna, mocno puchata,aromatyczna,pyszna a polewa czekoladowa zastapila u mnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Cos pysznego i szybkiego ze sloika,awaryjna salatka z zielonej fasolki szparagowej.Ta sklepowa konserwa dostepna jest przez caly okragla rok.Lubie miec taki sloiczek w zanadrzu,bo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!twarozku2 lyzki sosu sojowego2 lyzki soku z jablekpieprz z mlynkakapary-opcjonalnieszczypiorekWYKONANIE: rybe obrac ze skory i osci.Dodac twarozek,sos sojowy,sok z jablek.Zblendowac na gladki krem posiekac szczypiorek,dodac do pasztetuprzed podaniem schlodzic w lodowce.Przybrac kaparami UWAGI: jesli nie liczycie kalorii czesc serka mozna zastapic stopionym maslem.Pasztet bedzie mial bardziej stala konsystencje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Najbardziej uniwersalne letnie warzywo ,nie wiem czy troche nie lekcewazone.A sprawia to zapewne jego wszechobecnosc ,wysoka plennosc i niska cenna.Wiekszym rarytasem sa dla nas warzywa,ktore
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rozyczki i umiescic w salaterce.Glaba mozna pokroic na mniejsze kawalki i dodac do salaterki lub zjesc.Kalafior powinien byc ugotowany al denteocet winny wymieszac z olejem i miodem na gladki krem,ewentualnie skosztowac,czy nie dodac go wiecej,bo jest bardzo delikatny w smaku.Dodac sol i pieprz.Wymieszackoperek obrac z galazek i posiekackalafior wymieszac z winegretem i koperkiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Najprostsza i najsmaczniejsza salatka na lato,dwuskladnikowa i wlasciwie sama sie robi.Tyle nowych przepisow,tyle nowych smakow i kombinacji,a do tej salatki wracam kazdego lata.Gdy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ogórek obok kapusty i buraka to najpopularniejsze warzywo w Polsce.Wiekszość z nas uwielbia mizerię.Warto pokusić sie jednak o male urozmaicenie i przyrzadzić ja czasem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dodatku zawiera mnóstwo cennych składników odżywczych.Sprzyja także smukłej sylwetce,bo jest niskokaloryczna.Właśnie teraz dynie są najsmaczniejsze,najsłodsze i przepięknie wybarwione.Nadają się na zupy,puree,nadzienia,ciasta,kremy,długo by wymieniać do czego nadają się dynie.W pełni sezonu dyniowego najlepiej jednorazowo upiec wiecej dynii w piekarniku,bo przez kilka dni świetnie przechowuje się w lodówce i zużywać porcjami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!UWAGI:piana z mleka 3,5% czyni zupę lekką ale niestety ma krótki żywot.Jeśli chcesz uzyskać spektakularny efekt wielkiej białej czapy,podniesie to niestety w znaczący sposób kaloryczność kremu,bo należałoby wymieszać mleko ze śmietanką kremówką.Smak zupy podniesie również pianka sporządzona z mleczka kokosowego.Można wykorzystać także gotowe mleczko smakowe ,jesli nie przerazi Cię skład podany na opakowaniu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!